ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Παράπονα εξέφρασαν οι γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους στο 4ο δημοτικό σχολείο επί της Μαραθώνος, όπου κάθε πρωί και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας καθαριότητος βρίσκεται το απορριμματοφόρο για την αποκομιδή των απορριμμάτων με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα παιδιά να πάνε στο σχολείο και οι γονείς στην εργασία τους.

Παράπονα εξέφρασαν οι γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους στο 4ο δημοτικό σχολείο επί της Μαραθώνος, όπου κάθε πρωί και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας καθαριότητος βρίσκεται το απορριμματοφόρο για την αποκομιδή των απορριμμάτων  με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα παιδιά να πάνε στο σχολείο και οι γονείς στην εργασία τους.


Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Γιαγτζόγλου, αναφέρει ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα και με λίγη καλή θέληση όλα διορθώνονται και δεσμεύθηκε ότι θα μιλήσει στους εργαζόμενους της καθαριότητας προκειμένου να βοηθηθούν οι γονείς την ώρα αιχμής, όπου παίζεται στο λεπτό να καθυστερήσουν οι μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους αλλά να πάνε και οι ίδιοι στη συνέχεια στις εργασίες τους. 


Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γιαγτζόγλου Κωνσταντίνο,  το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από τη μια στιγμή στην άλλη, γιατί και τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι παρκαρισμένα, οι εργαζόμενοι της καθαριότητας πρέπει να κάνουν την δουλειά της αλλά και οι μαθητές πρέπει να πάνε στο σχολείο και ούτω καθ εξής. Ο κ. Γιαγτζόγλου αναφέρει ότι και στο παρελθόν που ακούστηκαν  παράπονα από τούς γονείς  στην ίδια περιοχή και για τον ίδιο λόγο, είχε επιληφθει ζητώντας από τους χειριστές του απορριμματοφόρου να πραγματοποιούν το δρομολόγιό τους λίγο πιο νωρίς ή λίγο πιο αργά, πράγμα που έγινε για κάποιο διάστημα και σταμάτησε τόν τελευταίο καιρό.


Σε πιθανή αντικατάσταση του οδηγού οφείλεται κατά τον κ. Γιαγτζόγλου η αλλαγή του ωραρίου αποκομιδής των απορριμμάτων.


Δεν είναι δύσκολο, μας είπε να περάσει το απορριμματοφόρο λίγο πιο νωρίς ή λίγο πιο αργά για να μην συμπίπτει ο χρόνος που αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο οι γονείς και δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει τους υπαλλήλους της καθαριότητας.


 



Μην “πετροβολείτε” το Ρομποτικό κάδο


Στην συνέχεια ο κ. Γιαγτζόγλου αναφερόμενος στον Ρομποτικό κάδο έκανε έκκληση στους πολίτες να διαβάσουν τις οδηγίες που είναι αναρτημένες για να μην πετάνε ξύλα και διάφορα άλλα σκληρά αντικείμενα με αποτέλεσμα να χαλάει ο και το κόστος επισκευής είναι σοβαρό.


Σε περίπτωση που συλληφθεί πολίτης να παρανομεί θα επωμισθεί και το ανάλογο πρόστιμο.


 



Μπορούμε σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ


 να προσλάβουμε “διμηνίτες” στην καθαριότητα


και μόνο για έκτακτες ανάγκες


Ο κ. Γιαγτζόγλου επιβεβαίωσε την ύπαρξη της εγκυκλίου του Υπουργείου εσωτερικών η οποία δίνει τη δυνατότητα στους δήμους λόγω της μείωσης του προσωπικού από συνταξιοδότηση και για συγκεκριμένες ανάγκες να προχωρούν σε δίμηνες συμβάσεις στην καθαριότητα του δήμου Ξάνθης.


 



Ο ΣΔΑΝΞ μπορεί και να καταργηθεί. Είναι καλύτερα


Ο κ. Γιαγτζόγλου δήλωσε άγνοια για το αν θα ισχύσει και για τον σύνδεσμο απορριμμάτων ο Καλλικράτης, τονίζοντας ότι ο δήμος θα πρέπει να διαχειρίζεται μόνος του τα απορρίμματα γιατί με την παρούσα μορφή είναι αδύνατο να συντονιστεί το τμήμα καθαριότητας και με δεδομένο ότι ο πληθυσμός της Ξάνθης είναι μεγαλύτερος και επιβάλλεται για τον καλύτερο συντονισμό να έχει τα δικά του οχήματα και το δικό του προσωπικό.


Στη συνέχεια και με δεδομένο ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 3 σύνδεσμοι περιμένει ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας με την ολοκλήρωση των προς ψήφιση νομοσχεδίων σε σχέση με τον νόμο Καλλικράτη, να διαλυθούν οι σύνδεσμοι και  έτσι ο κάθε δήμος να αναλάβει την αποκομιδή και τη μεταφορά των απορριμμάτων και ο σύνδεσμος να υφίσταται μόνο στην χωματερή.


 



Άδικη η επίθεση από τον σύλλογο σκακιστών


Χαρακτηρίζει άδικη την επίθεση από τον σκακιστικό σύλλογο “Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”  όπου ο πρόεδρος του κ Φίλιππος Στεργίου, σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, άφησε να εννοηθεί ότι ο δήμος δεν τον βοηθά στην προσπάθεια της ανακύκλωσης που καταβάλλει και ειδικότερα η αντιδημαρχία καθαριότητας, τονίζοντας ότι η όποια ανακύκλωση γίνεται με τα 8 κοντέινερ που υπάρχουν διασκορπισμένα σε κύρια σημεία της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button