Αποβιομηχανοποιημένη ζώνη η Ξάνθη;;;

Γνωρίζουμε όλοι ότι διανύουμε μια εποχή δύσκολη για τους εργαζόμενους που βλέπουν την ανεργία να καραδοκεί και να προβληματίζονται έντονα για το αβέβαιο μέλλον τους.

Γνωρίζουμε όλοι ότι διανύουμε μια εποχή δύσκολη για τους εργαζόμενους που βλέπουν την ανεργία να καραδοκεί και να προβληματίζονται έντονα για το αβέβαιο μέλλον τους.


Βλέπουμε ότι οι συνεταιριστικές εταιρείες της Ξάνθης που τόσα χρόνια αποτελούν βασικό μοχλό οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας φαίνεται πως τείνουν να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών.


Ηδη έχει γίνει η αρχή με την γαλακτοβιομηχανία “ΡΟΔΟΠΗ” τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και για άλλες δυο συνεταιριστικές εταιρείες τη “ΣΕΠΕΚ” και τη “ΣΕΒΑΘ”.


Είναι πλέον γνωστό ότι και πολλές επιχειρήσεις μεταφέρουν την λειτουργία τους σε γειτονικά κράτη όπως Βουλγαρία, τα Σκόπια αναζητώντας φυσικά χαμηλότερο κόστος απασχόλησης και αμοιβής των εργαζομένων.


Είχαμε ένα περιστατικό στο νομό με την απόφαση της εταιρείας επεξεργασίας καπνού “ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ” να μεταναστεύει κάτι που στοίχισε ακριβά σε πολύτιμες θέσεις εργασίας τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία καλπάζει στο νομό αφήνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς δουλειά και οι συνέπειες που έχει στην περιοχή μας είναι οικονομικές αλλά και κοινωνικές.


Αυτές τις μέρες βλέπουμε και σε κάποια άλλη επιχείρηση “DON & LOW” τμήμα της εταιρείας “ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ” να εφαρμόζεται το 2% των απολύσεων.


Χρειάζονται άμεσες και συλλογικές δραστικές λύσεις για την περιοχή μας για να στηρίξουμε και να διατηρήσουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη για όλους θέση να χαρακτηρίσουμε την περιοχή μας ως αποβιομηχανοποιημένη ζώνη πρέπει να υπάρξει και αντίστοιχη πολιτική βούληση για τη συνέχιση της λειτουργίας όλων αυτών.


Για την ΠΑΣΚΕ


Ο Γραμματέας


 Αγγελος Μπεμπεκίδης


Σχετικά Άρθρα

Back to top button