Κερδίζει και ανεβαίνει η Σκόντα Ξάνθη

Νέα επιτυχία για τη SKODA ΞΑΝΘΗ, η τρίτη στη σειρά. Με γκολ του Μαρσελίνιο στο 59′ νίκησε και τον Ολυμπιακό Βόλου φτάνοντας πλέον τους 17 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου αξιοποίησε την έδρα της κερδίζοντας έναν αξιόμαχο αντίπαλο που είχε κι αυτός τις καλές του στιγμές. Δοκάρι είχε ο Μαρτίν στο 88′. Τιμήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα ο Θανάσης Κωστούλας που είχε συμπληρώσει 100 συμμετοχές. Ενδιαφέρον το πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο των Πηγαδίων. SKODA ΞΑΝΘΗ και Ολυμπιακός Βόλου ήθελαν να συνεχίσουν να μαζεύουν βαθμούς και μπήκαν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο.

Νέα επιτυχία για τη SKODA ΞΑΝΘΗ, η τρίτη στη σειρά. Με γκολ του Μαρσελίνιο στο 59′ νίκησε και τον Ολυμπιακό Βόλου φτάνοντας πλέον τους 17 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου αξιοποίησε την έδρα της κερδίζοντας έναν αξιόμαχο αντίπαλο που είχε κι αυτός τις καλές του στιγμές. Δοκάρι είχε ο Μαρτίν στο 88′.


Τιμήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα ο Θανάσης Κωστούλας που είχε συμπληρώσει 100 συμμετοχές.


Ενδιαφέρον το πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο των Πηγαδίων. SKODA ΞΑΝΘΗ και Ολυμπιακός Βόλου ήθελαν να συνεχίσουν να μαζεύουν βαθμούς και μπήκαν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο.


Πολλές κλασικές ευκαιρίες δεν υπήρχαν, αλλά τα πρώτα 45 λεπτά είχαν ένταση, δυνατές μονομαχίες σε ένα γενικά ποιοτικό χρονικό διάστημα. Η ξανθιώτικη ομάδα είναι γεγονός ότι έφτασε πιο κοντά στο γκολ κυρίως με τους Κατόγκο και Μαρσελίνιο όμως και οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή στιγμή με τον Καπετάνο. Το ημίχρονο σφραγίστηκε με το λευκό αποτέλεσμα και τους αντιπάλους να μοιράζονται τις εντυπώσεις.


Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τη SKODA ΞΑΝΘΗ. Ο Δημήτρης Σουάνης πήρε τη θέση του Ντιέγκο Κιντάνα για να δώσει φρεσκάδα στην επίθεση. Ο Μαρσελίνιο συνέχισε να σκοράρει εντός έδρας και να δίνει τρίποντα. Σημείωσε το 1-0 με το γνωστό βραζιλιάνικο σόλο του στο 59′ κι έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά.


Στη συνέχεια σταδιακά ο Ολυμπιακός ανέβαζε την απόδοσή του και πίεσε τους γηπεδούχους. Έχασε μερικές πολύ καλές στιγμές, είχε και δοκάρι με τον Μαρτίν αλλά το τελικό 1-0 δεν άλλαξε και οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου πήραν την τρίτη σερί νίκη τους.


Φάσεις-Γκολ


Στο 18′ ο Μαρσελίνιο πάσαρε στον Αντεφέμι που έκανε το άστοχο σουτ.


Στο 20′ καλό σουτ του Φλίσκα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γιακούποβιτς.


Στο 24′ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Κιντάνα έκανε την κάθετη, ο Κατόγκο μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Γιακούποβιτς.


Στο 34′ το φάουλ του Κιντάνα μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας.


Στο 36′ βαθιά μπαλιά του Κατόγκο, ο Μαρσελίνιο πήρε την μπάλα αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο.


Στο 37′ σουτ του Καπετάνου από κοντά, ψηλά άουτ.


Στο 43′ γέμισμα του Καπετάνου ο Τομάς δεν μπόρεσε στο δεύτερο δοκάρι να βρει την μπάλα.


Στο 50′ κεφαλιά του Μαρτίν μπλόκαρε στη δεξιά του γωνιά ο Λυμπερόπουλος.


Στο 56′ τη νέα κεφαλιά του Μαρτίν μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος.


Στο 57′ ο Μαρσελίνιο πήρε την μπάλα και με ιδανικό πλασέ έγραψε το 1-0.


Στο 64′ νέα απειλή από τον Μαρσελίνιο, που σούταρε έξω από την περιοχή λίγο άουτ.


Στο 66′ ο Μπρέσκα σέντραρε από αριστερά, ο Μαρτίν δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και η μπάλα πέρασε άουτ.


Στο 71′ σέντρα από αριστερά, κεφαλιά πάσα του Μαρτίν, προβολή του Ούμπιντες, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.


Στο 85′ το σουτ του Μπρέσκα κόντραρε σωτήρια στον Βάλλα και στη συνέχεια ο Σολάκης δεν μπόρεσε να σκοράρει.


Στο 88′ δοκάρι με το σουτ του Μαρτίν.


Στις καθυστερήσεις το φάουλ του Ουμπίντες έφυγε άουτ.


Στις καθυστερήσεις σέντρα του Σουάνη ο Κάστρο παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.


Διαιτητές


Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (ΕΠΣ Πειραιά)


Α’ Βοηθός: Μπαλτάς Χρήστος (ΕΠΣ Αχαΐας)


Β’ Βοηθός: Φαντόπουλος Νίκος (ΕΠΣ Πειραιά)


4ος Διαιτητής: Ζαχαριάδης Πραξιτέλης


(ΕΠΣ Μακεδονίας).


Κίτρινες: 33′ Ψυχογιός, 34′ Φλίσκας,


61′ Τομάς, 90′ Στρμπα, 90+’ Ζαραδούκας.


Κόκκινη: 90+’ Ψυχογιός.


Συνθέσεις:


SKODA ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Κομεσίδης, Τσουμάνης, Βάλλας, Κωστούλας, Αντεφέμι, Φλίσκας, Μαρσελίνιο (90′ Μπέρτος), Κατόγκο, Κιντάνα (46′ Σουάνης), Έλλινγκτον (69′ Στρμπα).


Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Τομάς (65′ Σολάκης), Σανκαρέ, Καπετάνος (82′ Πλιάγκας), Μαρτίν, Άλβαρεζ, Ζαραδούκας, Ψυχογιός, Ουμπίντες, Κάστρο, Φρατζιπάνε (60′ Μπρέσκα).


Οι δηλώσεις των προπονητών


ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ: “Συγχαρητήρια στην SKODA ΞΑΝΘΗ για τη νίκη της. Πραγματικά η ομάδα μας προσπάθησε κι εδώ να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Προσπαθήσαμε πολύ κι αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Αυτό ήταν το 4ο κατά σειρά παιχνίδι που πιστεύω ότι δικαιούμασταν κάτι περισσότερο συγκριτικά πάντα με αυτά που δείχνουμε στα 90 λεπτά των αγώνων.


Όμως όσα χρόνια κι αν περάσουν η έκφραση του Όσιμ για την μπάλα είναι επίκαιρη. Έτσι θέλω να κλείσω. Καλή συνέχεια στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Εμείς έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με Άρη. Οι άτυχες στιγμές, μας έφεραν σε μία κατάσταση και θα μπορούσαμε να μιλάμε για διαφορετικά πράγματα τώρα, πάντα με βάση το ποδοσφαίρο που παίζουμε.”



ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: “Αντιμετωπίσαμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα που είναι κατά μεγάλο βαθμό είναι “περσινή” και υπάρχει τρομερή χημεία μεταξύ της. Γι αυτό ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Τα παιδιά κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και αγωνίστηκαν με ψυχή με αποτέλεσμα στο τέλος να κερδίσουμε.


Θα μπορούσαμε σε μία φάση, πριν κλειστούμε πίσω από το άγχος που είχαμε, να κάνουμε στην κόντρα το 2-0 για να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα. Αδικαιολόγητα γυρίσαμε πίσω στο τέλος, αλλά μπορώ να καταλάβω τους παίκτες μου γιατί η βαθμολογική σημασία του αγώνα ήταν μεγάλη. Μπράβο σε όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες μου γιατί δουλέψαμε πολύ καλά. Συγχαρητήρια σε όλους. Δείχνουμε ότι είμαστε ομάδα.”



Εισιτήρια: 1.699 Εισπράξεις: 14731

Σχετικά Άρθρα

Back to top button