3 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την Κυριακή στο Ν. Ξάνθης

Την Κυριακή και περί ώρα 14.15′ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην παραλία Ερασμίου, Δ. Τοπείρου. Η πυρκαγιά, από την οποία κάηκαν περί τα διακόσια στρέμματα καλαμιών και βάλτου, κατασβέσθη από τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ πυροσβέστες της Π.Υ. Ξάνθης καθώς και από ένα χωματουργικό μηχάνημα τύπου JCB του Δήμου Τοπείρου.

  Την Κυριακή και περί ώρα 14.15′ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην παραλία Ερασμίου, Δ. Τοπείρου.


  Η πυρκαγιά, από την οποία κάηκαν περί τα διακόσια στρέμματα καλαμιών και βάλτου, κατασβέσθη από τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ πυροσβέστες της Π.Υ. Ξάνθης καθώς και από ένα χωματουργικό μηχάνημα τύπου JCB του Δήμου Τοπείρου.


  Την Κυριακή και περί ώρα 14.00′ εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μαργαρίτη, Δ. Σταυρούπολης.


  Η πυρκαγιά, από την οποία κάηκαν περί τα εκατό στρέμματα δασικής έκτασης αποτελούμενη από θάμνους, ξηρά χόρτα και δέντρα, κατασβέσθη από δυο πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες του Π.Κ. Σταυρούπολης.


  Την Κυριακή και περί ώρα 17.00′ εκδηλώθηκε φωτιά σε δάσος στην περιοχή Λειβαδίτη, Δήμου Σταυρούπολης.


   Η πυρκαγιά, από την οποία κάηκαν εκατό στρέμματα δάσους και εκατό στρέμματα δασικής έκτασης, κατασβέσθη από τρία πυροσβεστικά οχήματα και εννέα πυροσβέστες του Π.Κ. Σταυρούπολης, τρία πυροσβεστικά οχήματα και έξι πυροσβέστες της Π.Υ. Ξάνθης, ένα πυροσβεστικό όχημα και τρείς πυροσβέστες της Π.Υ. Δράμας και από ένα πεζοπόρο τμήμα της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. Κομοτηνής. Στον τόπο του συμβάντος την κατάσβεση διηύθυνε ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αν. Μακ. και Θράκης.


  Η τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου Σταυρούπολης συνέδραμε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με την φυσική παρουσία της και την αποστολή ενός υδροφόρου οχήματος.


   Για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών των πυρκαγιών ενεργείται προανάκριση από τα ανακριτικά τμήματα της Π.Υ. Ξάνθης και του Π.Κ. Σταυρούπολης. Στην αντιμετώπιση των ανωτέρω συμβάντων η συνεργασία της Υπηρεσία με τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις και με το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας του Νομού Ξάνθης ήταν άψογη.      


 


 Από την ΠΥ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button