Εκδηλώσεις

«Δημιουργώ από ‘δώ ως το φεγγάρι»

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και η Θεατρική Ομάδα Residui Teatro της Ισπανίας συνεργάζονται ξανά! Οι απίθανοι παιδαγωγοί Denis Lavie και Ειρήνη Σφυρή έρχονται από την Ισπανία ακόμη μια φορά στην Ξάνθη για ένα μοναδικό ταξίδι συναισθημάτων! Η Ειρήνη Σφύρη, από την Ξάνθη, παρουσίασε πέρυσι μια υπέροχη θεατρική παράσταση «Ρόζα, η γαλάζια κυρία» παραγωγή της Residui Teatro της Ισπανίας.

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο με τίτλο:

«Δημιουργώ από’ δώ ως το φεγγάρι».

Ένα θεατρικό εργαστήρι για να γνωρίσουμε τα συναισθήματά μας για παιδιά από 4 μέχρι 10 χρονών

Πού είναι τα συναισθήματά μας; Τι χρώμα έχουν; Που κρύβονται;

Τα συναισθήματά μας πάνε και κρύβονται στα πιο απρόσμενα μέρη! Γι’ αυτό πολλές φορές είναι τόσο δύσκολο να βρούμε, να δούμε, να τα ακούσουμε. Άσε που κάποιες φορές μας παρουσιάζονται μεταμφιεσμένα και εκεί…άντε να λάβεις τι σου γίνεται!

Μέσα από διασκεδαστικά θεατρικά παιχνίδια και τη χρήση των χρωμάτων θα αναγνωρίσουμε τα διαφορετικά μας συναισθήματα και θα εξερευνήσουμε τον μυστήριο κόσμο της καρδιάς μας.

Mε βάση τη μέθοδο «ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ» που ανέπτυξε η ηθοποιός και παιδαγωγός Viviana Bovino

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

«Τα εργαστήριά μας δεν στοχεύουν στην εκπαίδευση μικρών ηθοποιών ή χορευτών, αλλά στο να δώσουμε εργαλεία ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους, με τη δική τους φαντασία και την ομαδικότητα. Όλα αυτά οριστικοποιούνται με την ανάπτυξη μιας δημιουργικής διαδικασίας που τους επιτρέπει να δώσουν μορφή στα συναισθήματα, τις ιδέες και τις επιθυμίες τους. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, τα παιδιά θα βιώσουν την προσέγγιση των παραστατικών τεχνών ως μια ψυχαγωγική εμπειρία στην οποία διαφορετικές τέχνες όπως θέατρο-χορός-ζωγραφική-μουσική συγκλίνουν για να αναπτύξουν μια σκηνική δημιουργία που προκύπτει από τις προτάσεις τους».

Viviana Bovino, Cia. Residui Teatro

Θα προσεγγίσουμε τον κόσμο του θεάτρου χρησιμοποιώντας το παιχνίδι για να μάθουμε και να ανακαλύψουμε τις εκφραστικές μας δυνατότητες. Μέσα από ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες, διεγείρουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών.

Θα χρησιμοποιήσουμε δημιουργικό χορό, μια μέθοδο που βασίζεται στη χρήση των αρχών που επιτρέπουν την κίνηση του σώματος και την τόνωση της φαντασίας, για να επικοινωνήσουμε και να δημιουργήσουμε μέσα από το σώμα μας.

Θα χρησιμοποιήσουμε τη φωνή για να τραγουδήσουμε ομαδικά τραγούδια και να μετατρέψουμε τις ιδέες και τα συναισθήματά μας σε λέξεις και ήχους.

Θα υποστηρίξουμε τα παιδιά να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και, με τη σειρά τους, να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση των δημιουργικών τους δυνατοτήτων.

Θα αναπτυχθούν αυτοσχεδιασμοί χρησιμοποιώντας όλες τις εκφραστικές τεχνικές και θα δημιουργηθούν χαρακτήρες και σκηνές, ατομικές ή συλλογικές, προκειμένου να γίνουν μικρά μοντάζ πάνω σε θέμα του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο ενθαρρύνει την ανάπτυξη όχι μόνο καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, αλλά και προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων όπως: σχέση, επικοινωνία, οργάνωση, συμβολισμός, ομαδική ενσυναίσθηση, ευαισθησία και ανεκτικότητα.

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχής, πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης 25410-25421

Το εργαστήριο θα λειτουργήσει σε ένα τμήμα 20-22 παιδιών

Τιμή πρόσκλησης: 12 ευρώ/παιδί και 10 ευρώ/παιδί (αν είναι αδερφάκια)

*Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχής, το εργαστήριο δεν θα πραγματοποιηθεί

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button