Την Κυριακή η μεγάλη παρέλαση

Στους δικούς της ρυθμούς της Αποκριάς ζει η Ξάνθη. Καρναβαλικές παρελάσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, δρώμενα για παιδιά, λαογραφικές εκδηλώσεις, πάρτι και γλέντια αποτελούν το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, του καρναβαλιού της Ξάνθης.

  Στους δικούς της ρυθμούς της Αποκριάς ζει η Ξάνθη.


  Καρναβαλικές παρελάσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, δρώμενα για παιδιά, λαογραφικές εκδηλώσεις, πάρτι και γλέντια αποτελούν το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, του καρναβαλιού της Ξάνθης.


  Το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 19:30 θα γίνει η βραδινή καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από την οδό 28ης Οκτωβρίου με τη συμμετοχή των αποκριάτικων πληρωμάτων. Η παρέλαση θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου θα ακολουθήσει πάρτι.


   Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αποτελεί την κορυφαία στιγμή του καρναβαλιού. Θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Κυριακής από την είσοδο της πόλης. Με επίκεντρο τον βασιλιά Καρνάβαλο, οι ομάδες των καρναβαλιστών θα χορέψουν σε λάτιν και σύγχρονους χορευτικούς ρυθμούς. 


  Τη μουσική επένδυση της παρέλασης έχουν αναλάβει οι Behind the Mask.


  Με τη λήξη της παρέλασης ξεκινάει ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ Ξάνθης με τη συμμετοχή καρναβαλιστών και παρευρισκόμενων. 


  Με τη δύση του ήλιου θα καεί ο Τζάρος, ένα ξανθιώτικο έθιμο που θα γίνει μέσα σε μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα. Το κάψιμο του Τζάρου στη γέφυρα του ποταμού Κοσύνθου συμπίπτει με το κλείσιμο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button