Αγώνας Σπόρ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Η μεγάλη ημέρα για τον τελικό του 12ου Πρωταθλήματος μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων που φέτος πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 10 ομάδων μπάσκετ που απαρτίζονται από μέλη πολιτιστικών συλλόγων της Ξάνθης. Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης είναι αυτό το Σάββατο  (27/04) στις 20:00, στο κλειστό γυμναστήριο «Χ. Χριστοδούλου» στο Εύμοιρο, ανάμεσα στους «Αιμοδότες» & τους «Ξενιτεμένους».

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα έχει καθιερωθεί και αποτελεί θεσμό στα ερασιτεχνικά καλαθοσφαιρικά δρώμενα της πόλης, διοργανώνεται για «ιερό» σκοπό και συγκεκριμένα για τη συγκέντρωση χρημάτων που στη συνέχεια δίνονται από τους διοργανωτές για τη στήριξη ευπαθών ομάδων και συλλόγων, αλλά και μεμονωμένων συμπολιτών μας που το έχουν οικονομική ανάγκη. Φέτος το σύνολο των εσοδών μας, θα πάει στη ΛΑΜΨΗ, που είναι Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος.

Επομένως καθώς το πρωτάθλημα είναι φιλανθρωπικό, δεν υπάρχει εισιτήριο, όμως βρίσκεται το «κουτί της αγάπης» όπου οι θεατές που προσέρχονται στα παιχνίδια, αλλά και οι παίκτες που συμμετέχουν στις ομάδες ενισχύουν την προσπάθεια ρίχνοντας όσα χρήματα επιθυμεί ο καθένας στον κουμπαρά με τα χρήματα που συγκεντρώνονται να αξιοποιούνται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, οι οποίοι κάθε χρονιά είναι και διαφορετικοί, προσπαθώντας να καλύψουν στο μέτρο του δυνατού όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε το 2011 με 4 ομάδες και κάθε χρόνο καθώς υπήρχε μεγάλη ζήτηση και θέληση από συλλόγους να συμμετέχουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αγωνίζονται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο περίπου 150 μπασκετμπολίστες, για να φτάσουμε στον μεγάλο τελικό το Σάββατο  (27/04) στις 20:00, στο κλειστό γυμναστήριο «Χ. Χριστοδούλου» στο Εύμοιρο,, με φιναλίστ τις ομάδες των «Αιμοδοτών» και των «Ξενιτεμένους».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς κάθε αγωνιστικής, τον Δήμο Ξάνθης και την Δευτεροβάθμια καθώς και την Διεύθυνση του 3ου Λυκείου, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατόν η διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του 2023-2024 ήταν οι:

  1. Σύλλογος Αιμοδοτών Ξάνθης
  2. Πολ. Σύλ. «Απαράδεκτοι»
  3. Πολ. Σύλ «Απίθανοι»
  4. Πολ. Σύλ. «Άτλας Σελίνου»
  5. Πολ. Σύλ. Διομήδειας
  6. Πολ. Σύλ. Φοιτητών «Γέφυρα»
  7. Πολ. Σύλ. «Ξενιτεμένοι»
  8. Σύλλογος Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ξάνθης
  9. Πρόσκοποι Ξάνθης
  10. Σωματείο Εργαζομένων Πλαστικών Θράκης

Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε μαζί, να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα, γεμάτο Μπάσκετ και να ενισχύσουμε τον φιλανθρωπικό μας σκοπό!

Με εκτίμηση

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button