Τα νέα του Ποσειδώνα Ξάνθης

Με ιδιαίτερο φόρτο προπονήσεων και μεγάλο αριθμό συμμετοχών στα κολυμβητικά τμήματα, συνεχίζονται οι αγωνιστικές προετοιμασίες για τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης, εν όψει της θερινής περιόδου, που βρίσκει την ομάδα της Ξάνθης, με ένα φορτωμένο πρόγραμμα αγωνιστικών παρουσιών.

Με ιδιαίτερο φόρτο προπονήσεων και μεγάλο αριθμό συμμετοχών στα κολυμβητικά τμήματα, συνεχίζονται οι αγωνιστικές προετοιμασίες για τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης, εν όψει της θερινής περιόδου, που βρίσκει την ομάδα της Ξάνθης, με ένα φορτωμένο πρόγραμμα αγωνιστικών παρουσιών.


Πιο συγκεκριμένα οι Ξανθιώτες συμμετέχουν σε διασυλλογικά κολυμβητικά τουρνουά, μετρώντας και πιστοποιώντας την αγωνιστική τους κατάσταση. Αναλυτικά :


– Ακαδημίες – εκμαθήσεις : εντατικές και ταχύρυθμες είναι πλέον οι καθημερινές προπονήσεις στα τμήματα ακαδημιών του συλλόγου, καθώς επιλέγονται οι αθλητές που θα εμπλουτίσουν τα προαγωνιστικά τμήματα του συλλόγου, στην επερχόμενη χρονιά. Ο Γιώργος Σαββίδης, με την Ιωάννα Σανοζίδου, έχουν την επίβλεψη των παραπάνω τμημάτων, τα οποία και προπονούνται τόσο στη μικρή όσο και στην μεγάλη πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου Ξάνθης.


– Φυτώριο :  οι μικροί του φυτωρίου διανύουν φέτος μια από τις καλύτερες χρονιές τους με αγωνιστικές συμμετοχές σε Βουλγαρία, Βέροια, Βόλο, ενώ για το τέλος της χρονιάς υπάρχει η συμμετοχή στις Σέρρες. Αξιοσημείωτη η πολυάριθμη παρουσία αθλητών φυτωρίου στα Ε΄ ΞΑΝΘΕΙΑ του Απριλίου.


– Προαγωνιστική :  οι αθλητές της προαγωνιστικής κατηγορίας ( 10,11,12 ετών συμμετείχαν σε φέτος 6 αγωνιστικές διοργανώσεις σε Περιφερειακό και Πανελλήνιο επίπεδο, ενώ για το τέλος της σαιζόν υπάρχουν οι θερινοί αγώνες Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στην Καβάλα 20 – 21/06. η Μαρία Πρώιου είναι υπεύθυνη προπονήτρια  της ομάδας, ετοιμάζοντας παράλληλα τους αυριανούς αθλητές των αγωνιστικών κατηγοριών.


– Αγωνιστική : η παρουσία του Γιώργου Σαχπαζίδη πρωταγωνίστησε στις φετινές εκδηλώσεις της κατηγορίας, με αποκορύφωμα την εκπροσώπηση της Ξάνθης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών ( 14-18 Ιουλίου ΟΑΑΚΑ Αθήνα ).



Συμμετοχή του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Αλεξ/πολης 2009


Ένα ευχάριστο αγωνιστικό πρωινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει η προαγωνιστική ομάδα του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, δίνοντας το παρών στην διασυλλογική ημερίδα κολύμβησης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Αλεξ/πολης 2009, την Κυριακή 17/06.


Ο τοπικός σύλλογος ΟΦΘΑ Αλεξ/πολης και ο δήμος της πόλης, διοργάνωσε μια μικρή γιορτή ενόψει του εορτασμού της απελευθέρωσης, ενώ οι συμμετοχές αθλητών ήταν αποκλειστικά από τις ομάδες της περιφέρειας ΑΜΘ.


Η υπερβολική ζέστη ( 30ο ) και τα προβλήματα του μικρού κολυμβητηρίου, δεν άφησαν πολλά περιθώρια στις φιλότιμες προσπάθειες των διοργανωτών. Παρόλο αυτά, η πόλη ενέταξε και την συγκεκριμένη κολυμβητική διοργάνωση σε μια σειρά από 10ήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό, παράλληλα με αυτές του πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου.


Οι ομάδες της Δράμας και Ξάνθης, υποστήριξαν την γιορτή του ΟΦΘΑ, ενώ χλιαρή χαρακτηρίζεται η αγωνιστική παρουσία από τους συντοπίτες Νηρέα και ΝΟΑ, που έδειξαν να προτιμούν την καλοκαιρινή μέρα και την ευκαιρία για απόδραση.



Αθλητισμός – διασκέδαση – χαρά


στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης !!


Στον αγωνιστικό τομέα ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ συμμετείχε στην Γ΄ αγωνιστική περίοδο την Κυριακή, καθώς το ζητούμενο ήταν να τιμήσει την γιορτή της Αλεξ/πολης, ενώ σε δεύτερη μοίρα πέρασαν οι επιδόσεις και οι διακρίσεις.


Για την ιστορία να αναφερθούν οι πρωτιές των Φουρλακίδου ( 100 ελεύθερο κορίτσια 11 ετών ) και Βαρελτζίδου ( 200 πρόσθιο κορίτσια 12 ετών ), καθώς και τα μετάλλια των Βαρσάμη Χ, Ξανθοπούλου Ρ και Κοντογιώργη Μ, σε ύπτιο και πρόσθιο αντίστοιχα.


Στα ομαδικά αγωνίσματα υπήρξε η πρωτοτυπία των 8 Χ 50 ( ! ) ελεύθερο, που ήθελε να διαγωνίζονται μαζί αγόρια και κορίτσια – μικροί και μεγάλοι, που μάλλον δεν ακολούθησε τις προσδοκίες των διοργανωτών, δίνοντας έναν αμφιλεγόμενο αγωνιστικό χαρακτήρα και μπερδεύοντας την εικόνα με πολύχρωμες ηλικιακά συμμετοχές των ομάδων.


Χλιαρή έως αρνητική ήταν και η προσπάθεια παρουσίας αθλητών αγωνιστικής κατηγορίας, που συγκέντρωσε συμμετοχές μόνο από τον διοργανωτή ΟΦΘΑ, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες έδειξαν να απέχουν.


Το τέλος της ημέρας βρήκε τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ να έχει κατακλείσει την περιοχή Αι- Γιώργης στη Ν. Μάκρη, διασκεδάζοντας αθλητές και γονείς μαζί και δείχνοντας την θετική κατάληξη των αθλητικών……….συναντήσεων !!



Σάββας Χαραλαμπίδης : 


ελπίδα στους 9χρονους αθλητές


Ανάμεσα στους αθλητές των προαγωνιστικών υπήρξε και αυτή μικρών κολυμβητών φυτωρίου. Ο Σάββας Χαραλαμπίδης μόλις 9 ετών, έδειξε ότι μπορεί να αναμετρηθεί ακόμη και με μεγαλύτερους αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για τον μέλλον και την προσεχή ένταξή του στην κατηγορία της προαγωνιστικής. Ο νεαρός κολύμπησε στα 100 ελεύθερο με μεγαλύτερους και σημείωσε αξιοπρόσεχτη επίδοση, στα χνάρια των 10χρονων κολυμβητών.


Στην κολυμβητική αποστολή


του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ συμμετείχαν οι :


ΦΟΥΡΛΑΚΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ


ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΝΙΑ


ΠΑΣΙΝΗ ΕΛΕΝΗ


ΒΑΡΕΛΤΖΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ


ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΡΙΟΣ 


ΣΙΑΚΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ           


ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  


ΣΙΝΑΣ ΦΑΝΗΣ         


ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ


ΒΑΛΣΑΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ      


ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ        


ΒΕΛΗ ΟΓΛΟΥ ΟΖΑΙ           


ΗΛΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ           



Σύντομα τελειώνουν τα βάσανα και η ταλαιπωρία για τους κολυμβητές της Αλεξ/πολης, καθώς άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου της πόλης. Έτσι θα βρουν αθλητική στέγη οι 3 σύλλογοι της πόλης, οι οποίοι έχουν και μια αξιοσημείωτη ιστορία στο χώρο του υγρού στίβου.


Οι λίγες διαδρομές ( 6 ) και το ταλαιπωρημένο και γερασμένο κτήριο του νυν κολυμβητηρίου, σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν μαζί με τα προβλήματά του. 



Στην Καβάλα ο Γ. Σαχπαζίδης


εν όψει των Πανελληνίων αγώνων!


Στις 23 Μαΐου διεξάγεται στην Καβάλα η έκτακτη ημερίδα ορίων αγωνιστικών κατηγοριών. στο νέο δημοτικό κολυμβητήριο της γειτονικής πόλης αθλητές από 13 έως 17 ετών, κάνουν μια προσπάθεια για να κατακτήσουν τα όρια πρόκρισης για την συμμετοχής τους στο επερχόμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών.


Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 2 αγωνιστικές περιόδους και μόνο σε μία μέρα, ενώ θα υπάρξουν 2 ακόμη ευκαιρίες για τους επίδοξους κολυμβητές της περιφέρειας ΑΜΘ, που ευελπιστούν να πάρουν συμμετοχή και εισιτήριο για την Αθήνα στις 14-18/07. Έτσι λοιπόν θα ακολουθήσουν μια τακτική διήμερη ημερίδα ορίων τον Ιούνιο στην Καβάλα, καθώς και η επίσημη διασυλλογική ετήσια διοργάνωση ΚΑΒΑΛΑ 2009, από τον ΟΘΑΚ.


Σε όλες τις παραπάνω διοργανώσεις συμμετέχει αγωνιστικά για λογαριασμό των Ξανθιωτών αθλητών, ο Γιώργος Σαχπαζίδης του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης.


Ο νεαρός έχει εξασφαλίσει την φετινή ατομική συμμετοχή του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ετοιμάζεται ήδη για την Αθήνα, πάντα στην κατηγορία Παίδων.



Σχετικά Άρθρα

Back to top button