Όλοι στο συλλαλητήριο της 15ης Δεκεμβρίου

Κραυγή αγωνίας βγάζει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης γιατί βλέπει να απαξιώνεται το εργασιακό μέλλον των πολιτών στον ιδιωτικό τομέα μετά και την συμφωνία της Τρόικας με την Κυβέρνηση. Στην τηλεφωνική μας συνομιλία με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου βγαίνει άμεσα το συμπέρασμα ότι με την απόφαση της Τρόικας, απούσης της Ελληνικής Κυβέρνησης, καταργούνται οι Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και οι εργοδότες πλέον σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, τους δίδεται το δικαίωμα να περικόπτουν τις αποδοχές από 10 έως 20% στους εργαζομένους.

   Κραυγή αγωνίας βγάζει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης γιατί βλέπει να απαξιώνεται το εργασιακό μέλλον των πολιτών στον ιδιωτικό τομέα μετά και την συμφωνία της Τρόικας με την Κυβέρνηση.


   Στην τηλεφωνική μας συνομιλία με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου βγαίνει άμεσα το συμπέρασμα ότι με την απόφαση της Τρόικας, απούσης της Ελληνικής Κυβέρνησης, καταργούνται οι Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και οι εργοδότες πλέον σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, τους δίδεται το δικαίωμα να περικόπτουν τις αποδοχές από 10 έως 20% στους εργαζομένους.


   Οι επιχειρησιακές συβάσεις τονίζει ο κ. Μπεμπεκίδης, βάλλουν απευθείας τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα καταργώντας πλέον τις Εθνικές Συλλογικές συμβάσεις οι οποίες υπογραφόταν μεταξύ των επαγγελματικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ.


   Ο κ. Μπεμπεκίδης θεωρεί πυροτέχνημα τις δικλείδες ασφαλείας που βάζει η Υπουργός κ. Κατσέλη η οποία αναφέρει ότι θα μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία της υπογραφής των επιχειρησιακών συμβάσεων οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι στο “κόκκινο”.


   Σύμφωνα όμως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αν όχι όλες οι επιχειρήσεις, οι περισσότερες σε Ελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο είναι στο κόκκινο.


   Το χειρότερο απ όλα όμως όπως διευκρινίζει ο κ. Μπεμπεκίδης είναι ότι οι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση η οποία θα υπογράφει την επιχειρησιακή σύμβαση  δεν θα έχουν λόγο  αλλά ο εργοδότης θα τους κοινοποιεί την σύμβαση.


   Επίσης  χαρακτηρίζει ανακόλουθες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, παρ όλο που ο κ. Μπεμπεκίδης προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι και χθες διατυμπάνιζε ότι  δεν θα αγγίξει τον ιδιωτικό τομέα, κάτι που δυστυχώς με αυτή την απόφαση υλοποιείται με το χειρότερο τρόπο.


   Το μόνο όπλο που απέμεινε στους εργαζόμενους, όπως αναφέρει ο κ. Μπεμπεκίδης, είναι η κινητοποίηση τους.


  Αυτή την περίοδο το εργατικό κέντρο της Ξάνθης σε συνεννόηση με το τριτογενές συνδικαλιστικό όργανο που είναι η ΓΕΣΕΕ προετοιμάζονται για την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκεμβρίου η οποία όπως τονίζει, επιθυμεί να μετατραπεί σε πανξανθιώτικο συλλυπητήριο.


  Αυτός είναι και ο σκοπός της περιφερειακής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ στην Καβάλα το Σάββατο, όπου θα συμμετάσχουν όλα τα εργατικά κέντρα της Περιφέρειας προκειμένου να ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες της οργάνωσης της Πανελλαδικής απεργίας.


   Προκειμένου να δοθεί μορφή συλλαλητηρίου στην Ξάνθη ο κ. Μπεμπεκίδης έστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία των επαγγελματιών της Ξάνθης η οποία και έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο Σ. Τσιακίρογλου για να κλείσουν και τα καταστήματα. Επίσης τόνισε ότι στο πλευρό της ΓΣΕΕ τάσσεται και η ΑΔΕΔΥ η οποία θα συμμετάσχει στην απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.


  Τέλος ο κ. Μπεμπεκίδης καλεί όλους τους πολίτες  στον Νομό Ξάνθης να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, η οποία αποφασίζει για τους εργαζόμενους χωρίς τους εργαζόμενους καταστρατηγώντας θεμελιώδη δικαιώματα φέρνοντας τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button