Περιφέρεια

Επιπλέον 2,5 εκ. € στο Νοσοκομείο Δράμας από το ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, πρόσθετοι πόροι ύψους 2.506.150 ευρώ διατίθενται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Πρόκειται για ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας που θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών του Νοσοκομείου, όπως αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, ακτινολογικό μηχάνημα, μηχάνημα αιμοκάθαρσης, υπερηχοτομογράφοι, συστήματα ενδοσκόπησης, ηλεκτρικά κρεβάτια κ.ά.

Μέχρι σήμερα, για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Δράμας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει διαθέσει 16,7 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020: 11,3 εκατομμύρια για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και για υγειονομική αναβάθμιση των υποδομών του, 1,4 εκατομμύρια για προσωπικό και 4 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Νοσοκομείου.

Με αφορμή τη νέα αυτή χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος είχε συνάντηση στο Νοσοκομείο της Δράμας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κυρία  Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικώνκ. Αριστείδη Μωυσιάδη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button