Ειδήσεις

Δημαρχόπουλος: «Η Ξάνθη… «πάει στράφι»!!!»

     Μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 2377/2022 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ( ΣτΕ), όσον αφορά στη συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η συμμετοχή όλων στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης, τελεί σήμερα υπό την προϋπόθεση υιοθέτησης της απόφασης αυτής απ’ την ελληνική κυβέρνηση, με την επαναφορά των σχετικών διατάξεων του Ν. 3852/2010.

Κατά την άποψή μου, εγείρεται πλέον θέμα νομιμότητας των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής μετά την έκδοση της προαναφερθείσας απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ.

Αποδείχτηκε έμπρακτα η πλήρης αντισυνταγματικότητα της σύλληψης αλλά και της υλοποίησης της ιδέας για το τρόπο κυβερνησιμότητας των Δήμων και για την ενίσχυση του ρόλου της Οικονομικής Επιτροπής με ταυτόχρονη υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποδείχτηκε παράλληλα στην πράξη ότι αυτοί που εμπνεύστηκαν κι έθεσαν σε εφαρμογή το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής δεν φρόντισαν ούτε να το θωρακίσουν ούτε εξασφάλιζαν τον τρόπο για να λειτουργήσει, γιατί είναι σίγουρο πλέον ότι δεν θα λειτουργούσε ούτε με τον ένα, ούτε με τον άλλο τρόπο.

Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, αν αναλογιστούμε και άλλες άστοχες παρεμβάσεις που έγιναν όπως αποφάσεις που λαμβάνονται με μια μόνο θετική ψήφο, αποφάσεις που «ντε φάκτο» εγκρίνουν τις προτάσεις του δημάρχου, που λευκές ή άκυρες ψήφοι δεν προσμετρούνται ως αρνητικές, τις «δια αλληλογραφίας συνεδριάσεις», τις απευθείας αναθέσεις, «τις εξαγορές», τον «ευνουχισμό» όλων των ελεγκτικών μηχανισμών κλπ. κλπ. κλπ.

Επί της ουσίας όχι μόνο ακυρώθηκαν πλήρως οι λοιπές παρατάξεις, αλλά ακυρώθηκε η διαφάνεια, ακυρώθηκε η νομιμότητα, ακυρώθηκε επί της ουσίας η άποψη της πλειοψηφίας του ΔΣ, ακυρώθηκε η βούληση των πολιτών, ακυρώθηκε η εκλογή και κάθε άλλη άποψη του 75% των συμβούλων του Δημοτικού μας Συμβουλίου, προκειμένου δήθεν, να κυβερνηθεί ο Δήμος μας από μια μειοψηφία που είναι αλήθεια…, ούτε τους ήθελαν και ούτε τους  ψήφισαν οι συμπολίτες μας.

Ο Νόμος για την Αυτοδιοίκηση τελικώς άλλαξε από την παρούσα κυβέρνηση και αλλάζει ακόμα και όπου αλλού απαιτείται και θα ισχύει από τον Ιανουάριο του 2024, αλλά αυτή η δημοτική θητεία για την Ξάνθη… «πάει στράφι».

Τουλάχιστον, ας μην πάει και η επόμενη…

Η Ξάνθη… «πάει στράφι»!!!

Καλά Χριστούγεννα!!!

Καλές γιορτές, σε όλους!!!

                                                                                                                                                                  Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

  Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

                                                                                                                              «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

                                                                                                                                        π. Δήμαρχος Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button