Καμπάνια τουριστικής προβολής του Ηρακλείου

Κρίση περνά ο τουρισμός της Κρήτης, ο οποίος αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της νησιού, καθώς παρατηρείται πτώση της τουριστικής κίνησης της τάξεως του 20-30% και η Νομάρχης Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων της περιοχής ανέλαβαν την πρωτοβουλία να παρουσιάσουν στο εσωτερικό της χώρας το τουριστικό προφίλ του νομού Ηρακλείου, θέλοντας έτσι να ενισχύσουν τον εσωτερικό τουρισμό ιδιαίτερα του νομού τους.

Κρίση περνά ο τουρισμός της Κρήτης, ο οποίος αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της νησιού, καθώς παρατηρείται πτώση της τουριστικής κίνησης της τάξεως του 20-30% και η Νομάρχης Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων της περιοχής ανέλαβαν την πρωτοβουλία να παρουσιάσουν στο εσωτερικό της χώρας το τουριστικό προφίλ του νομού Ηρακλείου, θέλοντας έτσι να ενισχύσουν τον εσωτερικό τουρισμό ιδιαίτερα του νομού τους. 


Αποτελώντας για τη νομάρχη Ηρακλείου αυτή η κρίση ως αφορμή για την μετατροπή της σε ευκαιρία δημιουργώντας ανάσες ανάπτυξης στον τουριστικό τομέα, ξεκίνησε και αυτή η εκστρατεία ενημέρωσης για  τα τουριστικά κάλλη της Κρήτης και του νομού Ηρακλείου, και με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.


«Για να συνεχίσεις να έχει βαριά βιομηχανία στον Τουρισμό και τον Αγροτικό Τομέα πρέπει να δημιουργείς συνεχώς γεγονότα που ανανεώνουν αν θέλετε, αυτό το πολύ σημαντικό για την Κρήτη προϊόν. Και με αυτή την έννοια η τουριστική προβολή του νησιού μας και του νομού μας συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς» δήλωσε από την Ξάνθη η νομάρχης Ηρακλείου κ. Ευαγγελία  Σχοιναράκη, προχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που ετοίμασε  στο χώρο του ξενοδοχείου Ελισσώ για την προβολή του νομού της και με στόχο να ενισχύσει τους επιχειρηματίες του Ηρακλείου και της Κρήτης που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.


«Είμαστε εδώ στη Θράκη, στο νομό Ξάνθης μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου σε μια δράση για τον εσωτερικό τουρισμό, προκειμένου να μπολιάσουμε τους Θρακιώτες, τους Ξανθιώτες με το νομό Ηρακλείου, την Κρήτη και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, της Κρητικής διατροφής και όλο εκείνον τον πολιτιστικό πλούτο που μπορεί να δει ο κάθε επισκέπτης ερχόμενος στο νησί», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους της Ξάνθης.


Στην εκδήλωση που ετοίμασε η Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου στο χώρο του ξενοδοχείου Ελισσώ και στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης, ο Πρόεδρος της Ενιαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, Κωνσταντίνος Τάτσης, οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης, κ.κ. Γιώργος Παπασταματίου και Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, πολίτες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, προβλήθηκαν διαφημιστικά σποτάκια, παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού και του νομού Ηρακλείου, διανεμήθηκε πλούσιο έντυπο υλικό τουριστικής προβολής της περιοχής, ενώ στο τέλος ο κόσμος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση γεύτηκε και τα χαρακτηριστικά εδέσματα της Κρητικής κουζίνας.   


Φρένο στον εξωτερικό τουρισμό των μαθητών


Στο μεταξύ η αποστολή της Νομαρχιακής Αρχής Ηρακλείου και της Ένωσης Ξενοδόχων, νωρίτερα της ίδιας ημέρας επισκέφτηκαν και σχολεία του νομού Ξάνθης με σκοπό να προωθήσουν το τουριστικό τους προϊόν στους μαθητές για τις σχολικές εκδρομές που προγραμματίζουν.


Άλλωστε χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε η κ. Σχοιναράκη, «επειδή ο μαθητικός τουρισμός, οι σχολικές εκδρομές είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο που πρέπει να συνδυάζουν τη διασκέδαση παράλληλα με την εκπαιδευτική διαδικασία, νομίζω ότι η Κρήτη και ο νομός Ηρακλείου, αλλά και κάθε γωνιά της χώρας, όπως και για τους δικούς μαθητές από την Κρήτη η Θράκη, είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κεφάλαιο.


Αυτό λοιπόν το κεφάλαιο εμείς πρέπει να το δώσουμε μια άλλη διάσταση  και μια άλλη δυναμική. Γιατί νομίζω φτάνει πια ο εξωτερικός τουρισμός στις μαθητικές εκδρομές. Μέσα από αυτό το πνεύμα επισκεπτόμαστε και τα σχολεία της Θράκης σήμερα και αύριο, θέλοντας να τους έχουμε επισκέπτες σε όποια φάση της ζωής τους, είτε ως μαθητές , είτε ως πολίτες οικογενειάρχες την επόμενη μέρα».   


Στο μεταξύ στο ερώτημα που της ετέθη από την εφημερίδα μας ότι πολλοί μαθητές επιλέγουν για τις εκδρομές προορισμούς του εξωτερικού, αλλά και οι ενήλικες το ίδιο, καθώς βρίσκουν πιο οικονομικά τουριστικά πακέτα, η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Σχοιναράκη, εμμέσως πλην σαφώς το παραδέχτηκε επισημαίνοντας ωστόσο σε ότι αφορά την περιοχή της επιχειρούνται κα ανάλογες διορθωτικές κινήσεις.


«Εμείς λοιπόν εκείνο που έχουμε να κάνουμε σε συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες και με τους ξενοδόχους είναι να δούμε πώς θα κάνουμε πιο προσιτές αυτές τις εκδρομές σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Αλλά έχουνε και ένα σημαντικό επιπλέον λόγο. Οι μαθητές που επιλέγουν το νομό μας, το νησί μας, τουλάχιστον η Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου θα προσφέρει τη στήριξη και τη συμπαράστασή της στους μαθητές επισκέπτες  για να νιώθουν ασφαλείς και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί που τους συνοδεύουν, και πάνω από όλα οι γονείς. Τα παιδιά είναι η σημαντικότερη περιουσία μας και για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε. Παράλληλα θέλουμε να ξέρουν ότι θα τύχουν της φιλοξενίας και από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και από την Ένωση Ξενοδόχων  και πολλές εκπλήξεις εφόσον επιλέξουν το Ηράκλειο».


 


                                                            Δέσποινα Γκούμα     

Σχετικά Άρθρα

Back to top button