Περιφέρεια

32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΔΠΘ

Με ξεχωριστή χαρά το 32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΔΣΦΑΑ) ανοίγει και πάλι τις “πύλες” του την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024. Το Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώνει από το 1993 απρόσκοπτα το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., που φέτος κλείνει τα 40 χρόνια λειτουργίας του και θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ. Το ΔΣΦΑΑ, θα φιλοξενήσει και φέτος καταξιωμένους ομιλητές, με μακρά ακαδημαϊκή θητεία στην Αθλητική Επιστήμη και πληθώρα από έλληνες αλλά και ξένους σύνεδρους από πολλές χώρες, ενισχύοντας το επιστημονικό κύρος και την αναγνωρισιμότητα του Τμήματος στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από 300 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης. Οι νέες τάσεις στον χώρο της Άθλησης διαμορφώνουν νέες ανάγκες επιμόρφωσης, τις οποίες το Συνέδριο μέσα από τις δράσεις του φιλοδοξεί να καλύψει έγκαιρα, σεμινάρια με θεωρητικό και πρακτικό μέρος, στρογγυλές τράπεζες με επίκαιρες θεματολογίες και ξεχωριστές εκδηλώσεις, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής και των πέντε μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.

Κεντρικοί ομιλητές στο 32ο Δ.Σ.Φ.Α. θα είναι ο καθηγητής Αθλητικού Μάνατζμεντ, Jayden (Yongiae) Kim από το Kutztown University της Pennsylvania, USA και ο πρώην πρύτανης του Δ.Π.Θ. Γιαννης Πανούσης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Μπάνε Πρέλεβιτς την Πέμπτη 30 Μαΐου και ώρα 19:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 31 Μαΐου το απόγευμα στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βραβευτεί η ελληνική υδατοσφαίριση των μεγάλων διακρίσεων στο πρόσωπο του προέδρου της ΚΟΕ κου Γιαννόπουλου, εμβληματικών παικτών, όπως ο Γ.Γ.Α. κος Μαυρωτάς και ο πρόεδρος της ΟΕ. κος Καπράλος και των δυο Ομοσπονδιακών προπονητών ανδρών και γυναικών κ.κ. Βλάχου και Καμμένου. Στην ίδια εκδήλωση θα βραβευτεί με το κορυφαίο βραβείο του τμήματός μας, το «βραβείο Σαμαρά»,ο Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος.

Την Κυριακή 2/6/24 θα γίνει και το 7o Komorun, ο παραδοσιακός πλέον δρόμος από την Πανεπιστημιούπολη μέχρι την πλατεία Κομοτηνής με ώρα εκκίνησης τις 17.30.

Η συνέντευξη τύπου θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στις  12.00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων των εγκαταστάσεων της Σ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ. στην Πανεπιστημιούπολη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button