Ειδήσεις

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 δόθηκε η πρεμιέρα της παράσταση των ΑRT ΤΙΣ ΕΙ στο Θερινό  Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης  Φαύστα του Μπόστ σε σκηνοθεσία Φίλιππου Τσαουσέλη και μουσική του Γιώργου Μπουντουβή.

Εκπληκτική σκηνοθεσία. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Φίλιππος  Τσαουσέλης  σκηνοθέτησε την παράσταση ακολουθώντας πιστά το κείμενο βάζοντας τις προσωπικές του σκηνοθετικές του απόψεις  σ’ ένα δύσκολο έργο, λόγω του δεκαπεντασύλλαβου και της ομοιοκαταληξίας, πράγμα που εντέχνως έκρυψε και δεν κούρασε τους θεατές.

Η μουσική του διακεκριμένου μουσικού Γιώργου  Μπουντουβή έντυσε το έργο με άριστη δεξιοτεχνία, χαρίζοντας απόλαυση στους θεατές. Την μουσική αυτή την γνωρίσαμε όταν η παράσταση Φαύστα ανέβηκε στο εθνικό θέατρο πριν αρκετά χρόνια. Ο άριστος μουσικός τη παράστασης ντύνει με δεξιοτεχνία εδώ και πολλά χρόνια θεατρικές παραγωγές σε όλη την Ελλάδα.

Ερμηνείες όλες υπέροχες, ξεχώρισε η Μάρθα Κουτίνη στον ρόλο της Μαριάνθης και ο Γιώργος  Παχούμης  στον ρόλο του υιού,  παρατηρήσαμε την προσπάθεια της μικρής  Χριστίνας Σαββάκου,  άριστος ο κ. Τσαουσέλης , συμπαθής η Ελένη και η κ. Ιατρού της Χατζηεφραιμίδου Πέτης και  ο Νίκος  Τουρατζίδης μας έπεισε ως Γιάννης.

Τέλος ο γνωστός σε όλους μας ηθοποιός Λάζαρος  Χράντας,  δίνοντας την προσωπική του μάχη σε γυναικείο ρόλο, κέρδισε τις εντυπώσεις,  χαρίζοντας μας απολαυστικές σκηνές γέλιου. Ο ηθοποιός δεν έπαιζε, κεντούσε βήμα βήμα, δίνοντας  ένα προσωπικό ρεσιτάλ ερμηνείας.

Μπράβο σε όλους. Πραγματικά μια παράσταση που αξίζει να δείτε.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί ξανά την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης. Να είστε όλοι εκεί……….

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button