Τρίτο Μάτι

Με αφορμή τον εορτασμό της «παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος», η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 05 Η Ιουνίου κάθε έτους και με στόχο την ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, η Λιμενική Αρχή του Πόρτο Λάγος, με τη συμμέτοχη μαθητών του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και σε συνεργασία με το Δήμο Αβδήρων, τον Πολιτιστικό, Εξωραϊστικό και Μορφωτικό σύλλογο του Πόρτο Λάγος και μέλη της τοπικής κοινότητας Νέας Κεσσάνης, πραγματοποίησε την Δευτέρα 06.06.2022 και ώρα 10:00, καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου και του αλσυλλίου του λιμένα του Πόρτο Λάγος.

Η περιβαλλοντική αυτή δράση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, την οποία μαρτυρά ο μεγάλος όγκος απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από το χώρο του λιμένα και τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στη θάλασσα.

Ο Λιμενάρχης Λάγος Πλωτάρχης Λ.Σ. ΣΑΚΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, μαζί με τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος όπως κάθε φορά παρόντες, καλωσόρισε, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, παρουσίασε το σημαντικό πρόβλημα των απορριμάτων στο περιβάλλον και την ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης και μετέφερε το μήνυμα ότι «όλοι μαζί αναλαμβάνουμε δράση προκειμένου να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καθαρό περιβάλλον και έναν όμορφο κόσμο σαν αυτόν που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας» .

Η Λιμενική Αρχή ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους και κυρίως τους μικρούς μαθητές του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, καθώς επίσης και το Δήμο Αβδήρων για τη διάθεση κατάλληλου οχήματος αποκομιδής των απορριμμάτων.

Τέλος, η Υπηρεσία μας θα επιδιώξει και στο μέλλον την διοργάνωση ανάλογων περιβαλλοντικών δράσεων με ευρεία συμμετοχή εθελοντών, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν.

Η Λιμενική Αρχή
Πόρτο Λάγος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button