Ειδήσεις

Griechenlandhilfe: Ένας πολύτιμος συμπαραστάτης

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα του ΙΗΑ για τα ΜΙΚΡΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑδιανύει αισίως τον έκτο χρόνο από την έναρξή του, έχοντας προσφέρει φροντίδα και ποικιλόμορφη ηθική και υλική υποστήριξη για τις ανάγκες των κατοίκων των μικρών ακριτικών νησιών.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, για την ενίσχυση του προγράμματος για τα ακριτικά νησιά, εγκαινιάστηκε μια συνεργασία με έναν υπερ – πολύτιμο συμπαραστάτη: Την Griechenlandhilfe.

Η Griechenlandhilfe, με έδρα το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός Σύνδεσμος Ανθρωπιστικής Βοήθειας  προς την Ελλάδα με καταστατικούς σκοπούς (μεταξύ άλλων) την σε είδος βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη σε νοσοκομεία, γηροκομεία, κατοικίες αναπήρων και ιδρύματα φροντίδας, καθώς και δωρεές σε είδος σε άλλους φορείς που έχουν αναλάβει την εξυπηρέτηση δημοσίου συμφέροντος, υγείας και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο των καταστατικών της στόχων η Griechenlandhilfe υποστηρίζει οικογένειες με χαμηλό εισόδημα τόσο οικονομικά όσο και με προμήθειες σε είδος, νέους με μηνιαία οικονομική συνεισφορά για να μάθουν ένα επάγγελμα, κοινωνικά κέντρα για να παρέχουν σε εκατοντάδες οικογένειες τρόφιμα, είδη υγιεινής, πάνες, παιδικές τροφές, φάρμακα καθώς και σε διάφορες κατηγορίες συνανθρώπων μας  ιατρικά αναλώσιμα.

Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο, η τελευταία δράση (Μάρτιος 2022) της Αυστριακής Ανθρωπιστικής Οργάνωσης «Griechenlandhilfe» ήταν η παράδοση μιας ακόμα παρτίδας ιατρικού εξοπλισμού στον διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου της πρωτεύουσας της Μυτιλήνης Γιώργο Καμπούρη.

Εκτός από χειρουργικά ρούχα, χειρουργικά εργαλεία και διάφορα ιατρικά υλικά, η δωρεά περιελάμβανε επίσης ένα σταθερό δίκτυο ΗΚΓ με δέκα συσκευές ΗΚΓ και δικτυακούς υπολογιστές, μέσω δωρεάς στην «Griechenlandhilfe» από την Ordo Equestris Reginae Caeli OERC  της Ελβετίας.

Μια ακόμη  εγκατάσταση θα εφοδιαστεί με ιατρικό υλικό, το Κέντρο Υγείας στο χωριό Βρύσα, που βρίσκεται επίσης στο νησί της Λέσβου. Αυτό το χωριό σχεδόν ισοπεδώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό το 2017 και η  ανοικοδόμηση του προχωρά εξαιρετικά αργά.

«Σε συνεργασία με τo νοσοκομείο της Μυτιλήνης και το Κέντρο Υγείας στη Βρύσα, μπορέσαμε να προωθήσουμε προμήθειες και εξοπλισμό που είναι αναγκαίες επειγόντως και μας έχουν δωρίσει από διάφορες πηγές», δήλωσε ο ιδρυτής του «Griechenlandhilfe», Erwin Schrümpf ο οποίος ανακοίνωσε ότι η επόμενη μεταφορά με ιατρικό υλικό έχει ήδη προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου 2022.

Η Griechenlandhilfe, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το πρόγραμμα του ΙΗΑ «Μικρά Ακριτικά Νησιά» ανταποκρίνεται πάραυτα όταν και όποτε της ζητηθεί η σχετική συνδρομή.

Το ΙΗΑ αισθάνεται υπερήφανο για την συνεργασία του με την «Griechenlandhilfe» και αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του.

Τέλος, σημειώνεται ότι μπορείτε να μάθετε περισσότερα ή  να ενισχύσετε με δωρεές την Αυστριακή Ανθρωπιστική Οργάνωση «Griechenlandhilfe» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://griechenlandhilfe.at/

__________________________________________________________________________

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button