Ειδήσεις

Είναι ασφαλή τα συρόμενα παράθυρα; Πώς να αυξήσετε ακόμα περισσότερο την ασφάλειά τους

Σε ποιον δεν αρέσουν τα συρόμενα παράθυρα! Χαρίζουν στους εσωτερικούς χώρους μια αίσθηση ανοιχτωσιάς και προσφέρουν άπλετο φυσικό φως. Όμως, υπάρχει πάντα η ανησυχία αν είναι ασφαλή τα συρόμενα παράθυρα. Ειδικά όταν πρόκειται για μονοκατοικίες και διαμερίσματα σε χαμηλό όροφο, το ζήτημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για την προστασία απέναντι στις διαρρήξεις.

Ρωτήσαμε τους ειδικούς στα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου από την Alumin Smart Line για το θέμα και μας απάντησαν συνοπτικά ότι τα συρόμενα παράθυρα είναι ασφαλή. Ωστόσο, αν ανησυχείτε για αυτό, το τεράστιο πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορούν να προσαρμοστούν με διάφορες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο ασφαλή και πλήρως θωρακισμένα.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω μερικούς από τους απλούς τρόπους που μας πρότειναν, για να το πετύχουμε.

Χρησιμοποιήστε ενισχυμένο γυαλί στους υαλοπίνακες

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι ιδανικά για συρόμενα παράθυρα, καθώς παρέχουν μεγάλη δομική υποστήριξη που δεν μπορεί να παραβιαστεί, όμως η ανησυχία πολλών είναι ότι ο επίδοξος διαρρήκτης θα σπάσει το τζάμι του παραθύρου.

Αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο στους διπλούς και τους τριπλούς υαλοπίνακες, υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα για την τοποθέτηση ειδικά επεξεργασμένου γυαλιού, το οποίο είναι 200 φορές πιο ανθεκτικό σε χτυπήματα από το συνηθισμένο τζάμι.

Η άλλη λύση είναι η αντικραδασμική μεμβράνη που κρατάει το γυαλί στη θέση του για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα και αφού σπάσει. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος που χρειάζεται ένας εισβολέας για να εισέλθει στον χώρο, οπότε αποθαρρύνεται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Συντηρείτε σωστά τους οδηγούς

Τα συρόμενα κουφώματα κινούνται πάνω σε οδηγούς που φέρουν βουρτσάκια και ελάσματα για τη μέγιστη ασφάλεια αλλά και μόνωση. Αν αυτά έχουν υποστεί βλάβη και το παράθυρο δεν ολισθαίνει ομαλά, πέρα από το ότι η λειτουργικότητά του θα είναι μειωμένη, επιπλέον το παράθυρο δεν θα κλείνει καλά.

Ο τακτικός καθαρισμός και η αντικατάσταση των εξαρτημάτων, όταν αυτό χρειάζεται, είναι απαραίτητα βήματα για τη μακροζωία και φυσικά την ασφάλεια του παραθύρου.

Εγκαταστήστε μπάρα κλειδώματος

Η μπάρα ασφάλισης αποτελείται από ένα παχύ μεταλλικό κομμάτι που μπορεί να κοπεί στο μέγεθος του παραθύρου και να τοποθετηθεί στη ράγα της συρόμενης πόρτας. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε τα βράδια και όταν λείπετε από το σπίτι είναι να τοποθετήσετε τη μεταλλική ράβδο στη ράγα για να την κλειδώσετε. Αυτό θα εμποδίσει την πόρτα να ανοίξει, ακόμη και αν παραβιαστεί η κύρια κλειδαριά.

Εγκαταστήστε ενισχυμένη κλειδαριά

Εκτός από τη μπάρα κλειδώματος, μια άλλη εξαιρετική εναλλακτική είναι το σύστημα κλειδώματος με ένα ή δύο μπουλόνια που ασφαλίζει στο σημείο κλεισίματος της συρόμενης πόρτας. Αυτές οι κλειδαριές λειτουργούν συμπληρωματικά με τις ήδη υπάρχουσες και σε συνδυασμό με το ενισχυμένο γυαλί καθιστούν το παράθυρο πρακτικά απόρθητο.

Φυσικά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο πιο καινούριο το παράθυρο, τόσο καλύτερα εφαρμόζει στο κούφωμα και τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια προσφέρει. Επικοινωνήστε με τους έμπειρους τεχνικούς από την Alumin Smart Line που θα σας προτείνουν την καλύτερη λύση για τη μέγιστη ασφάλεια σε συνδυασμό με υψηλή αισθητική και αξιοπιστία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button