Ειδήσεις

Ο Γιώργος Παπανδρέου από την Ξάνθη: “Να ανεβάσουμε ξανά τον πράσινο ήλιο πάνω από την Ελλάδα”

Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου.

Είχε συνάντηση με μέλη και φίλους του ΚΙΝ.ΑΛ στο ξενοδοχείο “Ελισσώ”

Οι δηλώσεις του στα ΜΜΕ

“Είμαι στην όμορφη και φιλόξενη Ξάνθη για να συνεχίσουμε μία πορεία ανάταξης, ανάπτυξης, ισχυροποίησης αυτής της παράταξής, της Δημοκρατικής και της προοδευτικής παράταξης, που ξέρουμε πόσο έχει προσφέρει σε αυτή τη χώρα και τι ελπίδες ξαναγεννά.

 Και όπου πηγαίνω, βλέπω πραγματικά την αναζωπύρωση και του ενδιαφέροντος και της ελπίδας. Και αυτό γιατί η χώρα χρειάζεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, συνθήκες κρίσης, συνθήκες πανδημίας, συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας, μια παράταξη που μπορεί να εγγυηθει πρώτα από όλα τη συμμετοχή και τη φωνή του λαού, τον σεβασμό της φωνής του κάθε ανθρώπου.

Να έχουν τη σιγουριά ότι, είναι μια παράταξη που θα σκύψει πάνω στα προβλήματα με συμπόνια, με ενδιαφέρον, με εγγύηση για την κοινωνική συνοχή, μια παράταξη που δημιούργησε το εθνικό σύστημα υγείας που έφερε τη δωρεάν παιδεία,  να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε και να εγγυηθούμε αυτά τα δικαιώματα για τον ελληνικό λαό. Είμαστε μια παράταξη της ισονομίας, που σέβεται τα δικαιώματα κάθε πολίτη, τον πολυπολιτισμό, όπου μπορεί ο καθένας να έχει την εγγύηση, ότι η πολιτεία στηρίζει τα δικαιώματα και όχι προνόμια για λίγους και ισχυρούς

Μια παράταξη που θέλει να λειτουργήσει το κράτος με διαύγεια, με διαφάνεια,  να αξιοποιούνται οι πόροι του ελληνικού λαού, σωστά για την ανάπτυξη όλης της χώρας και της περιφέρειας και όχι απλώς για τις μεγάλες εταιρείες και τους ισχυρούς, που μίλησε πρώτη για την ανάγκη της πράσινης αλλαγής απέναντι στην κλιματική κρίση, κάτι για το oποίο όλοι μιλούν σήμερα αλλά  λίγοι έχουν κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Είμαι εδώ να καλέσω όλον τον προοδευτικό κόσμο, ξανά να έρθει σε αυτήν την  αγκαλιά  της δημοκρατικής παράταξης,  να συμμετέχει με χαρά και ενθουσιασμό στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, ν’ ανεβάσουμε  ξανά τον πράσινο ήλιο πάνω από την Ελλάδα.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button