Ειδήσεις

Διαφορετικοί τύποι ρολογιών τοίχου

Ο κόσμος των ρολογιών τοίχου είναι παλαιότερος από αυτό που πιστεύουμε οι περισσότεροι. Τα αρχικά ρολόγια ήταν γνωστά ως καρτέλ που είχαν μεταλλικά καλούπια σε όμορφα ξύλινα κουφώματα. Η λέξη καρτέλ σημαίνει πλαίσιο στη γαλλική γλώσσα. Τα ρολόγια τοίχου μπορούν να διακριθούν με πολλούς τρόπους λαμβάνοντας υπόψη την περίοδο, το κόστος τους, τη λειτουργία τους και το στυλ τους. Μερικοί δημοφιλείς τύποι ρολογιών τοίχου είναι οι εξής.

Εκκρεμές

Το ρολόι εκκρεμούς είναι διαφορετικό από άλλα είδη ρολογιών όσον αφορά την εργασία, την κατασκευή και την εμφάνιση. Το εκκρεμές είναι αυτό που το καθιστά μοναδικό ανάμεσα στα υπόλοιπα ρολόγια. Ο Christian Huygens εφηύρε τα πρώτα ρολόγια εκκρεμούς. Αυτές τις μέρες, τα ρολόγια εκκρεμών λειτουργούν με ελατήρια και ακόμη και με μπαταρίες.

Μουσικά ρολόγια

Τα μουσικά ρολόγια τοίχου είναι εκείνα που εκπέμπουν μελωδία μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο. Αυτά τα χρονικά διαστήματα μπορούν να ρυθμιστούν χειροκίνητα. Τα ρολόγια κούκων είναι διάσημα παραδείγματα μουσικών ρολογιών. Τώρα τα μουσικά ρολόγια με μπαταρία γίνονται επίσης δημοφιλή και επιλέγονται από ανθρώπους που θέλουν να προσθέσουν ένα διαχρονικό κομμάτι στην διακόσμηση του σπιτιού τους.

Διακοσμητικά Ρολόγια

Τα διακοσμητικά ρολόγια είναι μικρότερα σε μέγεθος και είναι δημοφιλή καθώς ταιριάζουν με την διακόσμηση των περισσότερων δωματίων σε ένα σπίτι. Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν περιορισμένο αριθμό σχεδίων αυτών των ρολογιών, υπογεγραμμένα από διάσημες προσωπικότητες. Οι διάσημες διακοσμητικές περιορισμένες εκδόσεις περιλαμβάνουν θέματα που βασίζονται σε ταινίες και σπορ.

Ρολόγια Αντίκα

Οι λέξεις «ρολόι τοίχου» και «αντίκες» φαίνονται συνώνυμες με πολλά μουσεία αφιερωμένα σε αντίκες που απεικονίζουν διάφορες εποχές στο πέρασμα του χρόνου. Οι αντίκες είναι αυτές που έχουν δοκιμαστεί από το χρόνο και πολλές από αυτές βρίσκονται ακόμη σε άριστες λειτουργικές συνθήκες. Επίσης, τοίχοι με ρολόγια αντίκες, ρολόγια κούκων και τα παλιά καλά ρολόγια του παππού έχουν κερδίσει βραβεία ρεκόρ σε δημοπρασίες που είναι δημοφιλείς στους συλλέκτες.

Εξατομικευμένα ρολόγια

Τα ρολόγια μπορούν να φτιαχτούν προσωποποιημένα με ονόματα και φωτογραφίες που δημιουργούνται πάνω τους, για να δωριστούν σε ειδικές περιπτώσεις όπως επέτειος γάμου, γενέθλια και άλλες ειδικές περιστάσεις. Αυτοί οι τύποι είναι γνωστοί ως εξατομικευμένα ρολόγια τοίχου. Πολλές εταιρείες επίσης, παραγγέλνουν με ρολόγια με το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας, τα οποία εκτυπώνονται στα ρολόγια τοίχου και στολίζουν το γραφείο της επιχείρησης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Οι μεγάλοι εξωτερικοί τοίχοι εμφανίζονται γενικά σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, γραφεία, ακόμη και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, πύργους και ανελκυστήρες. Από όλα τα στυλ και σχέδια, αυτά τα είδη ρολογιών απαιτούν τη λιγότερη συντήρηση και τα περισσότερα από αυτά είναι επίσης ανθεκτικά στον καιρό. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την δημιουργία τους είναι προηγμένη σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Πολλοί κατασκευαστές έχουν μια τεράστια συλλογή από εκλεκτά σχέδια ρολογιών τοίχου εξωτερικού χώρου για να διαλέξετε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button