Ειδήσεις

Οι Aπόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης δεν αντιμετωπίστηκαν με τον στοιχειώδη σεβασμό

Οι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης του Αυγούστου του 2020 θα θέλαμε να απευθύνουμε ευχαριστίες σε όλους τους υπεύθυνους, για τον χειρισμό των διαδικασιών απόδοσης βεβαίωσης περάτωσης σπουδών και τελετής ορκομωσίας.

Πιο συγκεκριμένα:

1: Ευχαριστούμε όλους τους υπεύθυνους που σε καιρό πανδημίας του covid-19 μας μάζεψαν 90 άτομα μήνα Αύγουστο έξω από τη γραμματεία της σχολής για να πάρουμε με φυσική παρουσία(!) τη βεβαίωση περάτωσης ενώ οι περισσότερες -αν οχι όλες- σχολές φρόντισαν να αποσταλούν με mail. 2: Ευχαριστούμε όλους τους υπεύθυνους που φρόντισαν να μάθουμε τελευταία στιγμή, συγκεκριμένα μεσημέρι 6ης Αυγούστου 2020 για την ματαίωση της ορκομωσίας μας στις 7 Αυγούστου 2020. Η αλληλουχία των γεγονότων είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτη:

α) Πριν ακόμα το πέρας της εξεταστικής παρακαλούσαμε τους υπεύθυνους να βγάλουν μια ανακοίνωση σχετικά έστω με την ημερομηνία της ορκομωσίας και κατά δεύτερο λόγο, με τον τρόπο τέλεσής της. β) Μετά αποφασίστηκε ημερομηνία η 7η Αυγούστου του 2020 και μέρος το αμφιθέατρο Αλτιναλμάζη. γ) Όσο κυλούσαν οι μέρες και συγκεκριμένα έως και τη Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 δεν είχαμε κανένα νέο για περιορισμό ατόμων(!), πράγμα παράξενο, καθώς άλλες σχολές ματαίωσαν την τελετή τους και κάποιες άλλες τις έκαναν χωρίς καλεσμένους. δ)Την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 9:30 ενημερωνόμαστε άτυπα και προφορικά ενώ είμαστε συνωστισμένοι έξω από τη γραμματεία της σχολής ότι λόγω υπουργικής απόφασης που ίσχυε εδώ και καιρό(μάλλον δεν την ήξεραν στο ΔΠΘ και για αυτό δεν εξέδωσαν ανακοίνωση) πως η ορκομωσία θα γίνει με την παρουσία 2 καλεσμένων από κάθε συμμετέχοντα. ε) Αργότερα, αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μαθαίνουμε τελικά (με επίσημη ανακοίνωση-πρωτόγνωρο για ΔΠΘ) ότι η ορκομωσία θα γίνει τελικά χωρίς καλεσμένους και με αυστηρά μέτρα. Μάλιστα άλλαξε και η τοποθεσία που ήταν υπαίθριος χώρος και ορίστηκε η Αίθουσα Συνεδριάσεων της Γραμματείας στη Δραγάνα (κλειστή Αίθουσα). στ) Το μεσημέρι της 6ης Αυγούστου μαθαίνουμε με ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ(πιο επείγουσα από την προηγούμενη επείγουσα) ότι η ορκομωσία ματαιώνεται (Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ) πράγμα που στις υπόλοιπες σχολές γνώριζαν εδώ και τουλάχιστον 2 με 3 ημέρες. Σε οποιαδήποτε σχολή σοβαρή, σε οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου δηλαδή, αυτό θα συνέβαινε. Όχι όμως στο ΔΠΘ.

Και δεν τελειώνουμε εδώ!

Ευχαριστούμε συγκεκριμένα και προσωπικά τους γραμματείς της Ιατρικής Σχολής που τόσο στα τηλέφωνά μας που εκφράζαμε τις αγωνίες μας(για πράγματα που ήταν υποχρεωμένοι να μας έχουν γνωστοποιήσει από καιρό), όσο και από κοντά όταν πήραμε τη βεβαίωση περάτωσης σπουδών μας, απαντούσαν ειρωνικά, “Για εσάς είμαστε εδώ και δουλεύουμε”. Πραγματικά τώρα που το σκεφτόμαστε πιο ψύχραιμοι σας ΥΠΕΡευχαριστούμε για τη θυσία του να κάνετε τη δουλειά σας ΕΞΤΡΑ από το βάναυσο δίωρο 11:00-13:00 που εξυπηρετούσατε όλον τον υπόλοιπο χρόνο. Σας ευχόμαστε καλές διακοπές.

3: Ευχαριστούμε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, το υπουργείο Υγείας και όποιον άλλον υπεύθυνο για α)το σύστημα υποβολής αιτήσεως για παροχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος που έπεφτε διαρκώς με αποτέλεσμα οι μισοί να μη προλάβουν να καταθέσουν την αίτησή τους στις 5 Αυγούστου β) το ότι ενώ ανακοίνωσαν ότι θα μας παραδώσουν αριθμό πρωτοκόλλου στις 14 Αυγούστου σε όλους ταυτοχρόνως (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 15:00!!!), τελικά μας τον παρέδωσαν σήμερα 6 Αυγούστου 2020 (μερικοί ακόμα δεν είχαν καταθέσει αίτηση λόγω του συστήματος που προαναφέραμε) με αποτέλεσμα να γίνεται ένα μπάχαλο, όσοι πήραν αριθμό να σπεύδουν στις διευθύνσεις υγιεινής να δηλώνουν ειδικότητα και οι άλλοι να παλεύουν με το σύστημα… Όλοι απροετοίμαστοι και προ εκπλήξεως.

 

Υγ 1: Τονίζουμε ότι όλοι είμαστε υπέρμαχοι των μέτρων κατά του covid-19 και δεν διαφωνούμε με αυτά, απλά μας κάνει τρομερή εντύπωση, πώς γίνεται τέτοιες αποφάσεις να παίρνονται με τέτοια προχειρότητα και με τέτοια καθυστέρηση σε σχέση με τις άλλες σχολές.

Υγ 2: Απαιτούμε κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν μια δημόσια ανακοίνωση με μια συγγνώμη προς τους φοιτητές που δια πυρός και σιδήρου εν μέσω πανδημίας κατάφεραν να αποφοιτήσουν και δεν αντιμετωπίστηκαν με τον στοιχειώδη σεβασμό.

Υγ 3: Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ελεύθερη πρωτοβουλία των αποφοίτων του ΔΠΘ του Αυγούστου του σωτήριου έτους 2020 και ουδεμία σχέση έχει με παρατάξεις και συλλόγους.

Υγ 4: Μας συγχωρείτε αν ξεχάσαμε να ευχαριστήσουμε κάποιον υπεύθυνο, γιατί σίγουρα χρειάστηκαν πολλοί για να προκαλέσουν αυτή την κατάντια.

Υγ 5: Και μια συγγνώμη σε όλους του συγγενείς και φίλους που κουβαλήθηκαν με δικά τους έξοδα και ευθύνη εν μέσω πανδημίας στην άλλη άκρη της Ελλάδας για να παραστούν σε αυτή τη σημαντική στιγμή ! Και τους έμεινε το φαγητό στην παραλιακή και το μπάνιο στις γεμάτες παραλίες της πόλης!

Υγ 6: Τουλάχιστον σαν αποζημίωση όλων αυτών να πάρουμε τα πτυχία μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Υγ 7: Μην ξεχάσετε να παραστείτε στην εβδομάδα εμπορίου της Αλεξανδρούπολης με τα happenings και το διευρυμένο ωράριο που δεν ματαιώνεται με τίποτα,

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button