Τρίτο Μάτι

Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Ερ ντογαν

κ. Ερ Ντογάν πρέπει να ξέρεις οτι την Υβρη ακολουθεί η Νέμεση και ειναι αδυσώπητη.
Θέλεις να καυχιέσαι ότι εισαι μεγάλος αλλά αποδεικνύεσαι πολύ μικρός.
Ο Μεγάλος δέν ιδιοποιείται ξένα πράγματα αλλά δημιουργεί δικά του που δειχνουν τη δική του μεγαλωσύνη και ηθος του με τη δημιουργία καί όχι με την καταστροφή ή την ιδιοποίηση ξένων πραγμάτων. Ο Μέγας Αλέξανδρος π.χ. δεν αποκλήθηκε Μεγάλος μόνον για τα στρατιωτικά του κατορθώματα αλλά για τό ότι οπου πήγαινε ΕΚΤΙΖΕ νέες πόλεις. Στην ιστορία αναφέρονται περίπου 70 Αλεξάνδρειες με πρώτη βεβαια την της Αιγύπτου που ακόμη καυχιέται για τον κτίτορά της.
Εσυ αν ήθελες να μείνεις στην ιστορία ως μεγάλος να εκτιζες νεο τζαμι ανώτερο από την Αγ. Σοφία και μπαίνοντας μέσα καυχώμενος να έλεγες “Νενίκηκα σε Ιουστινιανέ” Τότε θα σου έβγαζα τό καπέλο !
Εσύ ομως ως λωποδύτης και κλέφτης ιδιοποιήθηκες αλλου τους κόπους και την λαμπρότητα και θέλεις να καυχιέσαι ως μεγάλος.
Δυστυχώς όχι μόνον μεγάλος δεν είσαι αλλά αποδεικνυεσαι και απολίτιστος. Ενα οικοδόμημα παγκοσμίου αίγλης και αξίας, αναγνωρισμένο από την Ουνέσκο ως παγκόσμια κληρονομιά, δηλ. ως κτήμα ΟΛΗΣ της ανθρωπότητας εσύ το αλλοίωσες, γαιτί νόμιζες ότι έτσι θα έπαυε να ειναι κτήμα όλης της ανθρωπότητας, Εκρυψες τα ψηφιδωτά του και τις παραστάσεις για να το μετατρέψεςι σε τζαμί !
Ειλικρινά λυπούμαι και εσένα και τους συμπατριώτες σου που σε επικροτούν. Αποδεικνύεται ότι δεν ανήκετε στον πολιτισμένο κόσμο αλλά ακόμη ότι είσαστε ΓΙΟΥΡΟΥΚΙΑ και ΝΤΟΓΑΝΙΑ (μήπωςε αυτό υποδηλώνει και το επίθετό σου?).
Δηλ. αγροίκοι, απολίτιστοι, βέβηλοι, ιερόσυλοι.
Εάν πραγματικά ήσουν Μεγάλος τότε θα έκαμνες μια χειρονομία που θα καθιστούσε όντως άξιο συγχαρητηρίων από ΟΛΟ τον κόσμο ανεξάρτητα φυλής, θρησκείας και πολιτισμού.
Εξηγούμαι :Ο προκάτοχός σου Μουσταφά Κεμάλ ανακήρυξε την Αγία Σοφία ὡς Μουσείο Εσύ εάν ήσουν ΜΕΓΑΛΟΣ θα προχωρούσες ενα βήμα πιό μπροστά καί θα απέδιδες την Αγία Σοφία στον Χριστιανισμό, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να λειτουργει ως Ορθόδοξος Ναός, όπως ήταν επί 1000 καί πλέον χρόνια. Κρίμα σου !!!!
Η μεγαλωσύνη του ανθρώπου δεν μετριέται ουτέ με το πόσα έχει ούτε με το πόσα νόμιμα ή παράνομα απέκτησε αλλά με το πόσα πρόσφερε στην ανθρωπότητα.
Εσύ ειχες την ευκαιρία αλλά δεν την εκμεταλεύθηκες.
Ειλικρινά λυπούμαι για σένα.Αποδεικνύεσαι μικρότερος του προκατόχου σου
Οσο για την Αγια Σοφιά ” πάλι με χρόνους με καιρούς (αν μη τι άλλο) πάλι μουσείο θα γίνει.
Εσύ φευ προς κέντρα λακτίζεις.!!!

Πέτρος Γεωργαντζης Ξάνθη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button