Τρίτο Μάτι

Η παραβατικότητα συνεχίζει να προκαλεί και να δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

*Μετά την κυβερνητική απόφαση επίταξης ιδιωτικών και κρατικών ιδιοκτησιών και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, η κυβέρνηση θυμήθηκε την επιβάρυνση που έχουν προκαλέσει οι μουσουλμανικές ροές και εκταμιεύει ποσά για τους δήμους των νησιών.

Οι κάτοικοι των νησιών σε άμεση συνεργασία με τις εκλεγμένες τοπικές αυτοδιοικήσεις, έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη τους στα λεγόμενα και εξαγγελλόμενα για κλειστά – ανοικτά προαναχωρησιακά κέντρα, δε δελεάζονται από τα κυβερνητικά “πεσκέσια” και συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται για τις ζωές τους και τον τόπο τους.

Πράξεις επίταξης, εν καιρώ ειρήνης, επειδή η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της εισροής λαθρομεταναστευτικών μουσουλμανικών ροών είναι αδιανόητες, επιεικώς απαράδεκτες και πολιτικά ανόητες.

*Η παραβατικότητα συνεχίζει να προκαλεί και να δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Η ασφάλεια του ελληνικού πληθυσμού παρά τις εξαγγελίες και τα μέτρα του υπουργού προστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη, αποτελεί ουτοπία και όνειρο θερινής νυχτός.

Οι καθημερινές καταδρομικές επιδρομές λεηλασίας της περιουσίας των πολιτών, η διακίνηση ναρκωτικών, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει την παραβατικότητα και την αισχροκέρδεια των αγορών, έχουν φέρει τον έλληνα φορολογούμενο εκτός ορίων αντοχών του.

*Παρακολουθούμε τις συνεδριάζει της προανακριτικής επιτροπής για τη “Νοβάρτις”, η οποία ουσία και τύποις δεν ασχολείται με το σκάνδαλο του φαρμάκου και του πακτωλού χρημάτων που έχουν διακινηθεί, είτε από τις υπερσυνταγογραφήσεις, είτε από τον καθορισμό των τιμών από το υπουργείο υγείας, αλλά επιμένει σε ανεύρεση στοιχείων ενοχής του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαγγελόπουλου για πιθανή εμπλοκή του στο σχέδιο συνοχής δέκα πολιτικών προσώπων (2 πρώην πρωθυπουργών και 8 υπουργών) της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ολοι αυτοί οι βουλευτές που συμμετέχουν στις επιτροπές και παραεπιτροπές, μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει αν πληρώνονται για την παρουσία τους, ή αν είναι μέσα στα βουλευτικά τους καθήκοντα και πόσο μας κοστίζει η παρουσία των εθνοπατέρων που κατά δηλώσεις τους όλοι σχεδόν ισχυρίζονται ότι, κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο για να υπηρετήσουν και να προσφέρουν στον έλληνα πολίτη.

Πόσο κοστίζει η καθημερινή σχεδόν παρουσία τους στις επιτροπές του κοινοβουλίου και πόσο μας στοιχίζουν τα ταξίδια, ως απεσταλμένοι του κοινοβουλίου στο εξωτερικό;

*Ο αμερικανός υπουργός εξωτερκών κ. Πομπέο, αυτός που η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι, ενδιαφέρεται για το διεθνές δίκαιο και προασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με δηλώσεις του στηρίζει την εισβολή των τούρκων στη Συρία και εν κρυπτώ την εισβολή στη Μεγαλόνησο, στη Λιβύη και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου.

Τη δεκαετία του 1990 όταν ο Σαντάμ Χουσεϊν εισέβαλε στο Κουβέϊτ ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας, το ΝΑΤΟ και η Αμερική παρενέβησαν αποφασιστικά, εκδίωξαν τις ιρακινές δυνάμεις από το Κουβέϊτ , διέλυσαν το Ιράκ, εξαφάνισαν το Σαντάμ Χουσείν.

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι, υποκριταί, που εκτός από το συμφέρον σας δεν αναγνωρίζετε το ηθικό, το δίκαιο κα τον άνθρωπο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button