Ειδήσεις

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ GABRIEL
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Αυτό το πουλί, ο παπαγάλος μου θα με τρελάνει.

Δεν κάθεται στον κώλο του. Από δω το πάει από κει το πάει, όλο κάτι επινοεί, όλο κάτι ΄΄ ξεφουρνίζει ΄΄, όλο κάτι σκαρφίζεται.

Δύσκολη η συνεννόηση. Δυσκολότερος ο σχεδιασμός. Αδύνατη η ταύτιση αντιλήψεων.

Άλλα όνειρα έκανα γι΄ αυτόν. Να έρχεται στο εργαστήριο, να χτυπάει μαρέγκες, να κάνει για την πεθερά του πουτίγκες, να γίνει μάστερσεφ.

Τι λέτε έκανε προχθές;

Διαβάζοντας στον τύπο πως θα έρθει στην Ελλάδα για να τρέξει στην ΣΠΑΡΤΗ σαν λαμπαδηδρόμος του ΤΟΚΥΟ 2020 ο ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ ο ΄΄ Λεωνίδας ΄΄ της κινηματογραφικής ταινίας ΄΄ This is Sparta ΄΄, ετοίμασε τη βαλίτσα του για το Λος Άντζελες, για το Χόλλυγουντ.

Τι να έχουν στο μυαλό τους ένας παπαγάλος και ένα φλαμίνγκο όταν τα θεμέλια της χώρας μας τρίζουν από τις φοβέρες του κατεστημένου για υποβιβασμό της αγαπημένης μας ομάδας της ΑΟΞΑΡΑΣ που έκανε το λάθος να παραμένει 31 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία;

Είναι αλήθεια ωστόσο πως την προηγούμενη εβδομάδα οι Σύλλογοι των παπαγάλων και των φλαμίνγκο της ΞΑΝΘΗΣ είχαν από κοινού συνεδρίαση της οποίας τα πορίσματα μας έμειναν άγνωστα.

– Δε θέλω κουβέντα, δε δέχομαι υποδείξεις, θα δράσω μόνος. Παίρνω τη γυναίκα μου, φεύγουμε για κάποιες μέρες να κάνουμε μερικές δουλειές που έμειναν πίσω, δεν γίνεται να περιμένουν άλλο.

– Η μόνη δουλειά που καθυστερεί είναι η κατάκτηση του Champions League. Όλες οι άλλες έγιναν. Κι αυτή θάταν τελειωμένη αν το 1971 ο ΠΑΟ είχε νικήσει τον Άγιαξ, στον τότε τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης, στο Γουέμπλεϊ.

– Εμένα μου λες;

– Εσένα που καβάλισες το καλάμι, περνιέσαι για μεγαλοπαράγοντας, απασχολείς τον τύπο κάθε τόσο, θέλεις να περάσεις αλγόριθμους, παπαγαλο – λογισμικό στους εγκεφάλους μας, ξεπέρασες με τα μυαλά σου τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη.

– Επειδή όσο να το θέλεις θα είσαι πάντα η σκιά μας, τόσο των παπαγάλων όσο και των φλαμίνγκο, κάθισε κάτω, πάρε ένα λουκούμι από εκείνα που σε κερνούσε ο καθηγητής σου ο Θανάσης Γκότσης ( Σάκης ), βάλε τα γυαλιά σου, τα ακουστικά σου και άκουγε, ντεμέκ αρθρογράφε. Παπαγάλοι και Φλαμίνγκο της Αντιπεριφέρειας ΞΑΝΘΗΣ βγάλαμε ψήφισμα χαιρετίζοντας τη γενναιοδωρία του Τομ Χανκς να πολιτογραφηθεί Έλληνας. Σκεφτήκαμε πως πρώτοι εμείς, οι φτερωτοί κάτοικοι της περιοχής πρέπει να ανταποκριθούμε σφίγγοντας το χέρι του θρύλου του Χόλλυγουντ, μιάς και η γυναίκα του είναι κοντοχωριανή. Πέρασαν 2 μήνες, με τον μεγάλο ηθοποιό πανηγυρικά πλέον συμπατριώτη μας με τη βούλησή του και δε συγκινήθηκε κανένας. Γι αυτό οι Σύλλογοι που εκπροσωπούμε εξέδωσαν ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΨΥΧΗΣ του ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ. Θα πάμε με τη Ροζαλία εκπροσωπώντας τους Συλλόγους , να του επιδώσουμε την απόφαση διατυπωμένη σε περγαμηνή. Γνωρίζεις άραγε τι ήταν στα χρόνια της η περγαμηνή ;

– Συνταγή για περγαμόντο.

– Η περγαμηνή  άσχετε πρώτον είναι λέξη ελληνική και δεύτερον ήταν το ΄΄ δέρμα της Περγάμου ΄΄. Δέρμα προβάτου, μοσχαριού ή κατσίκας. Όταν τον 2ο αιώνα π. Χ. η Αίγυπτος αρνιόταν να προμηθεύει στην ανταγωνίστριά της Πέργαμο παπύρους, οι γραφείς της Μικράς Ασίας προσέφυγαν στην περγαμηνή. Σε κάθε περίπτωση, εσύ μείνε ήσυχος, στην κοσμάρα σου. Όλα θα γίνονται από μόνα τους, όπως τόσα χρόνια.

– Μπορώ να τα ανακοινώσω στους αναγνώστες μας όλα αυτά ;

– Κανένα πρόβλημα. Και προπαντός ότι η περγαμηνή είναι συνταγή για περγαμόντο.

………………………………………………………………

Διπλωματία Gabriel κοντολογής. Καλά που έχουμε κι αυτόν.

 

Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button