Ειδήσεις

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα άλλαζε τον τίτλο MVP για το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας

Δεν ακούμε καθημερινά έναν παίκτη του NBA να δηλώνει ότι θα αντάλλαζε τον τίτλο του MVP προκειμένου η εθνική του ομάδα να κερδίσει το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA. Φαίνεται, όμως, ότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο το έχει σκεφτεί.

Ο Γιάννης αναμένεται να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα αναλάβει δράση σε Παγκόσμιο Κύπελλο αμέσως μετά τη βράβευσή του ως MVP. Βέβαια, ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι αυτό θα συμβεί φορώντας τη φανέλα μιας ομάδας η οποία έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία σε αυτό το επίπεδο.

Ωστόσο, ο 24χρονος δεν μασά τα λόγια του, αφού πρόσφατα δήλωσε την επιθυμία του να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου: «Θα αντάλλαζα τον τίτλο MVP για το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα».

Ο Greek Freak έχει κάνει τα τελευταία χρόνια μια εκπληκτική πορεία, έχοντας εξελιχθεί από τα ντραφτ του NBA το 2013, στον καλύτερο παίκτη στον πλανήτη αυτή τη στιγμή κατά πολλούς.

Έχοντας ήδη επιλεγεί τρεις συνεχόμενες φορές ως παίκτης All-Star, παρέλαβε πρόσφατα και το πρώτο του βραβείο MVP για την περασμένη σεζόν. Δίκαιη αναγνώριση για το Γιάννη αφού οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ τους στο NBA από τη σεζόν 1980-1981, αλλά και στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας όπου τελικά ηττήθηκαν από τους Τορόντο Ράπτορς. Εύλογα λοιπόν, η ομάδα του Μιλγουόκι πλασάρεται πλέον στο στοίχημα ΝΒΑ της bwin ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της Β. Αμερικής για τη σεζόν 2019/2020 μαζί με τους ΛΑ Κλίπερς και τους ΛΑ Λέικερς.

Και παρά τις μέχρι τώρα επιτυχίες του, ο Γιάννης γνωρίζει ότι το μεγαλείο του ξεπερνά τα όρια του ΝΒΑ. Πίσω στην Ελλάδα, στο πρόσωπο του παίκτη των 2.11μ, ο κόσμος βλέπει το αποκορύφωμα της τελειότητας και ελπίζει ότι αυτός θα οδηγήσει την Εθνική στην κορυφή.

Σύμφωνα με τον Αντετοκούνμπο, το να φορά την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδος είναι μια απαράμιλλη εμπειρία. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι η πιο λαμπρή επιβράβευσή του: «Πάντα νιώθω κάτι ιδιαίτερο όταν παίζω για την εθνική ομάδα», εξήγησε. «Όταν το τουρνουά ξεκινά και ακούω τον εθνικό ύμνο, νιώθω απερίγραπτα συναισθήματα. Το πρώτο καλάθι, τα πρώτα παιχνίδια, είναι για μένα μια εκπληκτική εμπειρία και κάθε φορά αισθάνομαι τόσο περήφανος όσο την πρώτη φορά. Το συναίσθημα της νίκης με την εθνική ομάδα είναι απίστευτο και όπως έχω πει προηγουμένως, όσο είμαι υγιής θα είμαι πάντα μέλος της ομάδας, όπως αυτό το καλοκαίρι».

Ένα ακόμα στοιχείο που προσδίδει μεγαλύτερη αξία στη φετινή εκστρατεία της Εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι το γεγονός ότι ο Γιάννης θα έχει στο πλάι του τον μεγαλύτερο αδελφό του Θανάση, με τον οποίο μάλιστα θα είναι συμπαίκτες και στο Μιλγουόκι για τη σεζόν 2019/20. Επίσης, στην προετοιμασία της ομάδας συμμετείχε και ο μικρότερος αδελφός Κώστας, ο οποίος φέτος θα αγωνίζεται για τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Πριν όμως από τη νέα σεζόν στο NBA, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο θα επικεντρωθούν σε ένα πράγμα: να οδηγήσουν την Ελλάδα όσο ψηλότερα γίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ του ​​2019. Και όπως όλα δείχνουν, το τραπέζι έχει στρωθεί για μία από τις πιο ανταγωνιστικές διοργανώσεις στη διεκδίκηση του τίτλου του καλύτερου του κόσμου.

Για τη σχέση που έχει με τα αδέρφια του ο Γιάννης δήλωσε: «Προσπαθούμε μόνο να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον και να βελτιωνόμαστε. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι είμαστε και οι τρεις μαζί. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να καταφέρουμε να φτάσουμε εδώ και να κάνουμε τη μητέρα μας περήφανη, όπως και τον πατέρας μας, που είμαι σίγουρος ότι μας παρακολουθεί από τους ουρανούς».

Βέβαια, την τελευταία φορά που η Ελλάδα εντυπωσίασε, ήταν στο Μουντομπάσκετ του 2006 που διεξήχθη στο Σαϊτάμα της Ιαπωνίας, όταν κέρδισε στα ημιτελικά τις ΗΠΑ των Άντονι, ΛεΜπρόν, Χάουαρντ, Πολ και Ουέιντ. Και μπορεί τότε ο Γιάννης να μην ήταν ούτε 12 ετών, τώρα όμως, είναι έτοιμος να γίνει το πρόσωπο της Ελλάδας και αποφασισμένος να συγκλονίσει την παγκόσμια μπασκετική κοινότητα σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον έκτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου και θα αντιμετωπίσει διαδοχικά το Μαυροβούνιο, τη Βραζιλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ όλα τα παιχνίδια της θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Αθλητικό Πάρκο Νεολαίας Ναντσίνγκ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button