Έτοιμα τα στελέχη της Ξάνθης για το 5ο Συνέδριο του ΣΥΝ

Με την επικύρωση των ονομάτων-αργά χθες το βράδυ-που θα λάβουν μέρος στις εργασίες του 5ου Συνεδρίου του ΣΥΝ, ολοκληρώθηκαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες στη νομαρχιακή οργάνωση της Ξάνθης.

   Με την επικύρωση των ονομάτων-αργά χθες το βράδυ-που θα λάβουν μέρος στις εργασίες του 5ου Συνεδρίου του ΣΥΝ, ολοκληρώθηκαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες στη νομαρχιακή οργάνωση της Ξάνθης.


Κάποιο διαδικαστικό πρόβλημα, καθαρά γραφειοκρατικό δεν επέτρεψε στο να δοθούν μέχρι χθες το μεσημέρι τα ονόματα των πέντε αντιπροσώπων που θα συμμετάσχουν από την περιοχή της Ξάνθης.


   Πάντως πέρα από τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα, κατά τη διάρκεια των διήμερων προσυνεδριακών διαδικασιών υπήρξε ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, όπου τα μέλη και οι φίλοι της νομαρχιακής συνέλευσης της τοπικής οργάνωσης του Συνασπισμού κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους, όπως σε θέματα συνεργασιών και άλλων ζητημάτων που αφορούν το κόμμα, αλλά και σε ευρύτερα προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη, θέσεις που θα κατατεθούν και στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.


   Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΝ Ξάνθης, κ. Νίκος Καλιαμπάκας, μιλώντας στον “Α” εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, επισημαίνοντας ότι δόθηκε πλέον η σκυτάλη στη γενιά των 45 και κάτω-αυτός  είναι ο μέσος όρος ηλικίας των πέντε αντιπροσώπων  που εξελέγησαν για το 5ο Συνέδριο, σηματοδοτώντας έτσι ένα ρεύμα ανανέωσης, έτσι όπως αυτό εκφράζεται και μέσα από την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου του κόμματος.


   Όσο για το τι αναμένεται να σηματοδοτήσει για τα μέλη του κόμματος το 5ο Συνέδριο, σύμφωνα με τον κ. Καλιαμπάκα δε θα σηματοδοτήσει κάτι το σημαντικό  σε ιδεολογικό επίπεδο, καθώς αναμένεται να κινηθεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα με αυτό του 4ου, με κάποιες βέβαια νέες προσθήκες.


   Ωστόσο υπογραμμίζει χαρακτηριστικά “αλλάζει όμως το κλίμα ριζικά.  Στο 4ο υπήρχε μια διχογνωμία, μια μουρμούρα και γκρίνια. Σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή που θα μπορούσαμε να ήμασταν”.


   Γεγονός είναι πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ιδιαίτερα θετικές για το ΣΥΝ, δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας στους κόλπους του κόμματος, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει προς την καλή κατεύθυνση και να ενισχύσει το ενωτικό κλίμα  και στις εργασίες του Συνεδρίου.


   Στο θετικό αυτό αποτέλεσμα για το ΣΥΝ ο Γραμματέας της νομαρχιακής Ξάνθης, επισημαίνει πως πολλά οφείλονται στον απερχόμενο Πρόεδρο του κόμματος Αλέκο Αλαβάνο.    


   “Όπως έλεγε και ένας σύντροφος, ο αθλητής όταν αλλάζει τη σκυτάλη πρέπει να έχει τη μέγιστη ταχύτητα, ώστε να δώσει ώθηση στον επόμενο που θα την πάρει. Αυτό μάλλον προσπάθησε να κάνει ο Αλαβάνος με την αλλαγή του προέδρου και νομίζω ότι θα μας βγει σε καλό.


    Έχω εμπιστοσύνη στα κριτήρια του Αλέκου του Αλαβάνου και το έδειξε και με τις επιλογές που έκανε στις Δημοτικές εκλογές, αλλά και με τις κινήσεις του στις Βουλευτικές. Έχει ένα αυξημένο πολιτικό ένστικτο που μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους. Η επιλογή Τσίπρα ήταν μια επιτυχία, όπως και η όλη στάση για το Άρθρο 16, που έδωσε ώθηση στη νεολαία να δραστηριοποιηθεί πολιτικά”.


   Τέλος ο κ. Καλιαμπάκας υπογράμμισε και την απήχηση και επιρροή που έχει πλέον ο Συνασπισμός και σε νεότερες ηλικίες κάτι που δε συνέβαινε στο παρελθόν, και αυτό οφείλεται σε ένα βαθμό και στον Αλέξη Τσίπρα. 


  “Υπάρχει πλέον ένας αυθορμητισμός στη νεολαία μας , ότι μπορούμε να αλλάξουμε το τοπίο, ότι υπάρχει ελπίδα μέσα από το Συνασπισμό να γεννηθεί κάτι καλύτερο”, κατέληξε χαρακτηριστικά.


Δέσποινα Γκούμα 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button