Νέα του Ποσειδώνα

Με 17 μετάλλια στις αποσκευές του, γύρισε ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ από την Δράμα, μετά από την συμμετοχή του σε διασυλλογική ημερίδα που διοργάνωσε ο ΚΟ Δράμας, την περασμένη Κυριακή.

 Με 17 μετάλλια στις αποσκευές του, γύρισε ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ από την Δράμα, μετά από την συμμετοχή του σε διασυλλογική ημερίδα που διοργάνωσε ο ΚΟ Δράμας, την περασμένη Κυριακή.


Πρόκειται για την 3η φετινή κολυμβητική αγωνιστική συμμετοχή του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ στην κατηγορία φυτωρίου και μάλλον για την πιο πετυχημένη, καθώς οι Ξανθιώτες, κέρδισαν μετάλλια και εντυπώσεις από την παρουσία του στη γειτονική πόλη.


Οι ομάδες του ΝΟ Καβάλας, ΚΟ Ξάνθης, ΚΟ Δράμας και ΟΘΑΚ Καβάλας, πήραν μέρος, σε μια όμορφη εκδήλωση που κράτησε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και γονέων που παραβρεθήκαν στις κερκίδες του δημοτικού κολυμβητηρίου Δράμας.


Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν σε μια ( 1 ) αγωνιστική περίοδο, η οποία και συμπεριλάμβανε 28 ατομικά αγωνίσματα για τις ηλικίες 7,8,9 και 10 ετών. Η συνολική διάρκεια των αγώνων ξεπέρασε τις 4 ώρες.


  Περισσότεροι από 120 Ξανθιώτες


στην αγωνιστική παρέα του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


 Η συγκομιδή μεταλλίων για τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ συμπεριλάμβανε 17 μετάλλια, εκ των οποίων 5 χρυσά, 8 ασημένια και 5 χάλκινα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κολυμβητική αποστολή ξεπέρασε σε αριθμό και τον διοργανωτή ΚΟ Δράμας, καθώς ο προπονητής των Ξανθιωτών Δημήτρης Γκαγκαλίδης, κατέβασε 43 αθλητές και γέμισε με τα κόκκινα χρώματα του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ το κολυμβητήριο της Δράμας. Η αποστολή μετακινήθηκε με διώροφο λεωφορείο, καθώς μαζί με τους γονείς των αθλητών, περισσότερα από 120 άτομα έκαναν μια μεγάλη αθλητική παρέα στη γειτονική πόλη.


Οι κκ Φουρλακίδης, Βαρελτζίδης, Πασίνης και Παπαδόπουλος, παραβρεθήκαν και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, καθώς και ο Αντινομάρχης και μέλος του ΔΣ κ. Χατζημεμίς Τ. Το τέλος της αγωνιστικής ημέρας βρήκε περισσότερα από 100 άτομα στο ξενοδοχείο ΚΟΥΡΟΣ της Δράμας και συγκεκριμένα στην αίθουσα δεξιώσεων, η οποία αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει την παρέα των Ξανθιωτών, που την κατέκλισαν.


Εντυπωσιακή Κολυμβητική αποστολή,


αλλά και συγκομιδή επιδόσεων !!


Στην κολυμβητική αποστολή του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ στη Δράμα, συμμετείχαν οι :


Αγόρια  7 ετών


ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ  ( 1ος  στα 25 ελεύθερο),  ΒΑΓΙΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,   ΠΑΣΙΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ  (2ος  στα 25 ελεύθερο )


Αγόρια 8 ετών


ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ,   ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  ( 3ος στα 50 πρόσθιο -3ος στα 50 ύπτιο ) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ,  ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΑΡΙΟΣ,  ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ,   ΣΕΜΠΕΚ  ΧΑΣΑΝ


Αγόρια 9 ετών


ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΜΑΝΘΟΣ  ( 2ος στα 50 ύπτιο – 3ος στα 25  πεταλούδα ),  ΓΙΩΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ( 3οςστα 50 πρόσθιο ), ΧΑΤΖΗΜΕΜΙΣ ΧΑΣΑΝ,  ΒΑΓΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,  ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΙΔΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ,  ΛΥΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,  ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,  ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΣ


 Αγόρια 10 ετών


ΣΑΡΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ( 1ος στα 50 ελεύθερο – 2ος  στα  50 ύπτιο ), ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ( 3ος στα 50 ελεύθερο ), ΖΑΡΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ,  ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ( 3ος στα 50 πρόσθιο ) ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ,  ΣΙΝΑΣ ΦΑΝΗΣ  ( 1ος  στα 50 πρόσθιο ), ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΠΕΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,   ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ


Κορίτσια  7 ετών


ΓΚΑΙΤΑΤΖΗ  ΕΛΕΝΑ, ΚΥΡΙΑΖΗ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ,  ΣΙΝΑ  ΚΩΝ/ΝΑ ( 1η  στα 25  ύπτιο ),  ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ ΑΡΙΣΤΗ


Κορίτσια  8 ετών


ΜΗΤΑ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (    στα  50 ύπτιο ), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΙΑ, ΠΕΤΚΙΔΟΥ ΑΝΝΑ      Κορίτσια  10 ετών


ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, ΤΣΑΚΙΡΗ ΒΕΡΑ, ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΑΤΙΑΝΑ, ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΝΝΑ, ΕΜΠΙΣ ΟΓΛΟΥ ΜΠΕΙΖΑ ( 2η  στα 50 ελεύθερο )          ΚΕΧΑΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ( 1η  στα 50 ελεύθερο – 3η  στα  50 πρόσθιο),  ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ


* Τα πλήρη αποτελέσματα της διοργάνωσης, θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, στο www.poseidonas-xanthis.gr


 Σαρίκος Μιχάλης και Δήμητρα Κεχαγιά,


ξεχώρισαν από στους μεγάλους


 Ο Μιχάλης Σαρίκος και η Δήμητρα Κεχαγιά, πήραν από 2 ατομικά μετάλλια και διέπρεψαν με την παρουσία τους στους παραπάνω κολυμβητικούς αγώνες της Δράμας. Ο Σαρίκος πήρε 1 χρυσό μετάλλιο και την πρώτη θέση στα 50 ελεύθερο για αγόρια 10 ετών, ενώ ήρθε δεύτερος και στα 50 ύπτιο. Στην ίδια κατηγορία στα κορίτσια, η νεαρή Δήμητρα Κεχαγιά πήρε την πρώτη θέση, ενώ το χάλκινο μετάλλιο ήρθε στα 50 πρόσθιο.


Να σημειώσουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για κολυμβητές που τώρα ξεκινούν τα βήματά τους στις αγωνιστικές και προαγωνιστικές κατηγορίες κολύμβησης, ενώ υπάρχει αρκετό περιθώριο μπροστά τους για  καλύτερη μελλοντική αθλητική πορεία.


Πάντως οι δύο Ξανθιώτες αθλητές θα δώσουν την ερχόμενη Κυριακή το αγωνιστικό παρών και στην διοργάνωση των Σερρών, στην οποία και συμμετέχει η ομάδα κολύμβησης του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.


  Νίκος Μακρής και Σινά Κων/να  έκλεψαν


την παράσταση στους μικρούς


 Έκαναν το πρώτο κολυμβητικό αγωνιστικό  τους ντεμπούτο που συνοδεύτηκε από απόλυτη επιτυχία !  Οι μικροί Νίκος Μακρής και Κωνσταντίνα Σινά, εντυπωσίασαν και κατέκτησαν από ένα χρυσό μετάλλιο στην μικρότερη κολυμβητική κατηγορία που πήρε μέρος στους αγώνες της Δράμας.


Στο κολυμβητήριο της γειτονικής πόλης, οι μικροί δικαίωσαν τον προπονητή τους και έκαναν ιδιαίτερα χαρούμενους τους γονείς τους, που τους καμάρωναν από τις κερκίδες.


Με τεχνική και στυλ που παρέπεμπε σε μεγαλύτερες ηλικίες, που συνοδεύονταν από πείσμα, προσπάθεια και πολύ δύναμη, κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι και μάλιστα απέναντι σε αθλητές του διοργανωτή ΚΟ Δράμας, με πολλά προσόντα και αξιώσεις.


Η σημασία του γεγονότος βέβαια δεν ήταν τόσο η διάκριση, όσο η έμπρακτη πιστοποίηση της καλής προπονητικής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης και στις αντίστοιχες ηλικίες των παραπάνω παιδιών.



         Γαβριήλ Πασίνης     Σάββας Χαραλαμπίδης


  Μερικές φορές στους αθλητικούς χώρους, δεν χρειάζεται η επιτυχία και το μετάλλιο για να διακριθείς και να εντυπωσιάσεις το κοινό ! Μερικοί κλέβουν την παράσταση από μόνοι τους ! 


Το παραπάνω συμπέρασμα απέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο 2 αθλητές των Ξανθιωτών, που απέσπασαν μεταξύ άλλων το ζεστό χειροκρότημα των θεατών, που παρακολούθησαν την διασυλλογική ημερίδα κολύμβησης στη Δράμα.


Σε ηλικία μόλις 6 χρόνων συμμετείχε ο λιλιπούτειος Γαβριήλ Πασίνης, συναγωνιζόμενος με τους μεγαλύτερους, καθώς δεν υπήρχε ανάλογη της ηλικίας κολυμβητική κατηγορία. Ο μικρός του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, όχι μόνο πήρε την πρωτιά στην σειρά που συμμετείχε, αλλά και την τελική 4η θέση στην γενική κατάταξη.


Επίσης ο Σάββας Χαραλαμπίδης έδωσε μια εντυπωσιακή μάχη στα 50 ελεύθερο και ύπτιο, καταφέρνοντας να προπορευτεί ανάμεσα σε αντιπάλους με διπλάσια σωματικά προσόντα, φαντάζοντας  μικρός ανάμεσα σε γίγαντες. Ο βραχύσωμος αθλητής του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, δεν είχε την τύχη με το μέρος του, αλλά έδειξε δείγματα αξιόλογου κολυμβητή, καθώς έδειξε αξιοζήλευτο πάθος και προσπάθεια.


 Το ατομικό του αγώνισμα παραμένει η πεταλούδα.


Στις Σέρρες οι ακαδημίες  του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


την Κυριακή


 Οι ομάδες  ΆΡΗΣ Θες/νίκης, ΧΑΝΘ, Πανσεραικός, Πίριν Βουλγαρίας και ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης, θα δώσουν το παρών, σε διασυλλογική κολυμβητική συνάντηση την Κυριακή 3/02, στις Σέρρες. Πρόκειται για μια αξιόλογου επιπέδου διοργάνωση, που θα διεξαχθεί σε μια αγωνιστική περίοδο ( πρωί ), σε στυλ grand pri.


 Συμμετέχουν αθλητές κατηγορίας προαγωνιστικής και ακαδημιών, ενώ η πρόσκληση στους Ξανθιώτες ήρθε από την έφορος κολύμβησης του Πανσεραικού κ. Δήμητρα Μπαχτσεβανίδου.


Περισσότεροι από 30 αθλητές και αθλήτριες προσκλήθηκαν για την αποστολή, ενώ το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει και ξενάγηση των γονέων και αθλητών που θα βρίσκονται εκεί, στο σπήλαιο της Αλιστράτης. 


 Αξίζει λοιπόν να σημειωθεί  η προσπάθεια που καταβάλλει ο σύλλογος έτσι ώστε να υπάρχει σε κάθε αγωνιστική εκδήλωση και το κοινωνικό κομμάτι, είτε με ξεναγήσεις, συγκεντρώσεις, φαγητό κα.   


Βραβεύτηκαν   Βορίδης – Στογιαννίδου,


για την προσφορά τους στην κολύμβηση


Στα πλαίσια της εκδήλωσης του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, βραβεύτηκαν παλιοί κολυμβητές του συλλόγου, για τις διακρίσεις, το ήθος και την προσφορά του στην κολύμβηση.


Έτσι οι άνθρωποι του ΔΣ, τίμησαν την Έλενα Στογιαννίδου και τον Ηλία Βορίδη, που συγκινημένοι παρέλαβαν τις τιμητικές τους πλακέτες, ενώ χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.


Να τονίσουμε ότι οι παραπάνω αθλητές έκαναν μεταξύ άλλων γνωστή την Ξανθιώτικη κολύμβηση στο Πανελλήνιο, στα “νεότερα χρόνια της πόλης” , καθώς αναρίθμητες είναι οι επιτυχίες και διακρίσεις σε πάμπολες πόλεις, όπου και συμμετείχαν στην κολυμβητική τους καριέρα.


Κοινό χαρακτηριστικό των παραπάνω αθλητών είναι το ήθος και ο χαρακτήρας τους, κάτι που διαπιστώθηκε και στην συγκεκριμένη βραδιά από τους παρευρισκόμενους που τους χειροκρότησαν. Ακολούθησε γλέντι έως το πρωί   με τους μικρούς αθλητές του συλλόγου να κλέβουν την παράσταση καθώς δεν κατέβαιναν από την πίστα του κέντρου. 


Τις πρώτες πρωινές ώρες έφυγαν και οι τελευταίες παρέες, ενώ ο απολογισμός της βραδιάς έβρισκε για ακόμη μια φορά τον σύλλογο, με μια πετυχημένη κοινωνική εκδήλωση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button