Αγώνας Σπόρ

Συνέντευξη του Σωτήρη Κατσαμούρη

Ο Λεύκιππος Ξάνθης επικράτησε με 69-62 εκτός έδρας των Μαχητών Πειραματικό Πεύκων, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου της National League 1.

Ο Σωτήρης Κατσαμούρης μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του Webradio της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και αναφέρθηκε για το παιχνίδι, τον Φίλιππο Βέροιας και σε πολλά άλλα. Διαβάστε αναλυτικά:

Για τη νίκη επί των Μαχητών:

«Οι Μαχητές ενισχύθηκαν με πάρα πολύ καλούς παίκτες, με παίκτες που έχουν “χτίσει” το δικό τους όνομα σ’ αυτήν τη κατηγορία και σίγουρα αυτό την κατατάσσει ως μία απ’ τις δυνατές ομάδες του ομίλου. Στην πρεμιέρα οι ομάδες πολλές φορές μπορεί να μην είναι έτοιμες και δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ένα καινούργιο σύνολο. Οι Μαχητές έχουν παίκτες που παίζουν καιρό μαζί, απ’ τον Μακεδονικό, και σίγουρα είναι μια δυνατή ομάδα. Ετοιμαστήκαμε καλά, είχαμε πει ότι θα προσέξουμε κάποια σημεία, μπήκαμε και κάναμε ένα εξαιρετικό 2ο ημίχρονο, κυρίως αμυντικά και πήραμε και κάποιες καλές επιλογές στην επίθεση. Ήταν μια καλή νίκη».

Για το μέχρι πού μπορεί αν φτάσει ο Λεύκιππος φέτος:

«Σε σχέση με πέρυσι, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές. Η πρώτη και βασική είναι αυτή του προπονητή. Είχαμε κάποιες απώλειες απ’ την περσινή χρονιά, έφυγαν δύο κομβικοί παίκτες, αλλά θεωρώ ότι φτιάξαμε και φέτος ένα καλό σύνολο, κρατώντας τον «κορμό» από πέρυσι. Ο Λεύκιππος είναι μια νεαρή ομάδα, μια ομάδα που γρήγορα απ’ όταν ιδρύθηκε ανέβηκε στη Β’ Εθνική. Η ομάδα θέλει να καθιερωθεί στη National League 1, να θεωρείται μια δυνατή ομάδα, να «χτίσει» ένα καλό σύνολο, να στηριχτεί σε νέα παιδιά και με σταθερά βήματα ν’ ανεβαίνει το επίπεδο της ομάδας όσο περισσότερο γίνεται. Φέτος υπάρχουν αυτές οι 4-5 ομάδες που βρίσκονται στα πιο ψηλά επίπεδα του ομίλου, αλλά στο μπάσκετ παίζουν πολλά ρόλο. Είναι μια μεγάλη χρονιά και δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Ακόμα κι αυτή η νίκη που κάναμε δε λέει κάτι, απλά μάς δίνει ψυχολογία να συνεχίσουμε».

Για το επερχόμενο (14/10) παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας:

«Αν ξεκινήσουμε με 2-0 θα είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, γιατί το πρόγραμμά μας στα πρώτα ματς είναι αρκετά δύσκολο. Στην έδρα μας έχουμε δείξει και τα προηγούμενα χρόνια ότι είμαστε πολύ δυνατοί. Θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι που θέλουμε να κάνουμε. Θα έχουμε και τον κόσμο δίπλα μας, έρχονται τα παιδιά των ακαδημιών, οι γονείς, θα υπάρχει ένα ωραίο κλίμα. Μια νίκη θα μάς δώσει περισσότερη ψυχολογία για να συνεχίσουμε στα επόμενα ματς».

Για τις φετινές του εμφανίσεις:

«Τώρα είναι η 3η μου χρονιά σ’ αυτήν την κατηγορία. Αντιλαμβάνονται περισσότερο πώς είναι το παιχνίδι σε σχέση με τις πρώτες χρονιές, υπάρχει και μια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ’ τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου, οπότε είναι μια τέλεια “συνταγή” για να νιώθω καλά και εγώ και ο κάθε παίκτης ώστε να αποδίδει καλύτερα».

Για τον παίκτη τον οποίον έχει σε μεγάλη εκτίμηση:

«Γενικά εγώ αυτό που σέβομαι σε μεγάλους αθλητές είναι η συμπεριφορά. Έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον τρόπο που παίζει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης απ’ τη Γέφυρα, μου αρέσει η ηγετική μορφή που δείχνει και μέσα στο παιχνίδι. Εγώ που τον έχω ζήσει σαν αντίπαλο, μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button