ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Όλα μας τα προβλήματα τα λύσαμε, το λύσαμε και αυτό …. Ποιο; Μα αυτό που έχει να κάνει με τη φοβία του γάμου, λέω εγώ…. Ή μήπως κάτι άλλο θέλει να πει και να προλάβει ο νομοθέτης….;

Όλα μας τα προβλήματα τα λύσαμε, το λύσαμε και αυτό ….


Ποιο; Μα αυτό που έχει να κάνει με τη φοβία του γάμου, λέω εγώ….


Ή μήπως κάτι άλλο θέλει να πει και να προλάβει ο νομοθέτης….;


Αν πάλι δεν καταλάβατε, που αμφιβάλλω, γιατί εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί πρώτο θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στα ρεπορτάζ των καναλιών, αναφέρομαι για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για τα ανύπαντρα ζευγάρια…..


Τώρα γιατί να χρειάζεται έγγραφη συμφωνία  στο συμβολαιογράφο, από τη στιγμή που μιλάμε για ελεύθερη συμβίωση, δεν μπόρεσα σε πρώτη ανάγνωση να το κατανοήσω….  


 



Λοιπόν από τούδε και στο εξής, μόλις ψηφιστεί το εν λόγω σχέδιο νόμου, δε θα χρειάζεται όλοι εσείς που αρνείσται  λόγο πεποίθησης και τσέπης τα δεσμά του γάμου, να ακολουθείται την πεπατημένη οδό του στρίβειν δια του αρραβώνος….


Για να μη χάσετε το  πρόσωπο, πολλές φορές αναγκάζεστε να φορέσετε βέρα στο αριστερό…..


Και κάποιοι περισσότερο αισθηματίες φτάνουν μέχρι και τα σκαλιά του δημαρχείου…..


Εσείς λοιπόν που μένετε μόνο στο “όλα του γάμου δύσκολα” και βγάζετε και μόνο στην ιδέα του εξανθήματα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έρχεται να σας βοηθήσει….


 



Σύντομα θα σας δίνει την ευκαιρία προκειμένου να μη χάσετε τον άντρα ή τη γυναίκα των ονείρων σας-το αίσθημα μπορεί μεν να είναι δυνατό, αλλά ο τρόμος στην ιδέα και μόνο του γάμου ισχυρότερος δε-να την πηγαίνετε μια βόλτα σε κάποιο συμβολαιογράφο και εκεί  θα επισημοποιείται τη σχέση σας, δίχως κουμπάρο ή μάρτυρα…..


Η σχέση σας θα επισημοποιείται με μια έγγραφη συμφωνία η οποία θα κατατίθεται στο Ληξιαρχείο…..


Και ποιο κενό έρχεται να καλύψει αυτή  η κίνηση…..;


Σύμφωνα με την Ε.Ε. και την πολιτεία, νομικά θα είσαι δεσμευμένος, χωρίς όμως να απεμπολείς την αίσθηση της ελευθερίας σου…..


Μπορεί το συμβολαιογραφικό αυτό έγγραφο, το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, θα μπορεί να υποκαταστήσει το γάμο, διασφαλίζοντας στα δυο μέρη τα οφέλη που απορρέουν από αυτόν, ωστόσο το ζευγάρι θα αισθάνεται ελεύθερο …..


Κάτι σαν δεσμευμένος, αδέσμευτος, αφού θα μπορεί να παντρευτεί με κάποιο άλλο πρόσωπο και αυτομάτως να λύεται και το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης….


 



Η πράξη λοιπόν αυτή που θα κάνει ένα ζευγάρι στο συμβολαιογράφο θα τους καθιστά ουσιαστικά συζύγους, με όλα σχεδόν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, αλλά και με μια σημαντική διαφορά….


Θα έχουν τη δυνατότητα να χωρίσουν, αποφεύγοντας τη διαδικασία του διαζυγίου με ότι αυτό συνεπάγεται…..


Τέρμα το ” θα τα πεις με το δικηγόρο μου ….” ή “δε σου δίνω συναινετικό, θα σου τα πάρω όλα, αφού εσύ με απάτησες….”….


Με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης τα ζευγάρια θα περάσουν σε πιο πολιτισμένο επίπεδο….


Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης θα λύνεται αυτοδικαίως, αν ο ένας από τους δυο παντρευτεί με τρίτο πρόσωπο ή αν το ένα μέρος δηλώσει με συμβολαιογραφική πράξη την επιθυμία του να ακυρωθεί, με την προϋπόθεση ότι η δήλωση θα κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή και στο άλλο μέρος,….


 



Εντάξει, μπορεί η νέα νομοθετική ρύθμιση να στηρίζεται σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την οποία έχει υπαχθεί η εξώγαμη συμβίωση στο πεδίο της διάταξης -άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου-που προστατεύει την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, ωστόσο εγώ έχω ολίγον τι μπερδευτεί…..


Γιατί όλη αυτή η φασαρία ….; Πέρα βέβαια από τη σκέψη που υπάρχει και τη νομοθετική αναγνώριση μελλοντικά της συμβίωσης  ομόφυλων ζευγαριών….


Τι σόι ελευθερία θα είναι αυτή, αν είναι πάλι να υπογράφεις χαρτιά…..;


Και από την άλλη δεν είναι και λίγο ψυχρή διαδικασία…..;


Και ποιος θα προστατέψει εκείνο το πρόσωπο από το ζευγάρι που θα μείνει μόνο του, όταν το έτερον ήμισι του ένα πρωί σηκωθεί και φύγει, έστω και αν κάτι τέτοιο ήταν προσυμφωνημένο…..;


Το μόνο καλό από το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης είναι ότι δε θα υπάρχουν πλέον νόθα ή εκτός γάμου παιδιά που θα χρειάζονται αναγνώριση….      

Σχετικά Άρθρα

Back to top button