ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΜΜΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗ – ΑΒΔΗΡΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Σ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Πραγματοποιήθηκε ο διάπλους από τη Θασοπούλα στην Κεραμωτή την Κυριακή το πρωί με τη συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα κολυμβητών μακρών διαδρομών και φυσικά είχαμε και συμμετέχοντες από την Ξάνθη.

Πραγματοποιήθηκε ο διάπλους από τη Θασοπούλα στην Κεραμωτή την Κυριακή το πρωί με τη συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα κολυμβητών μακρών διαδρομών και φυσικά είχαμε και συμμετέχοντες από την Ξάνθη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου χειμερινών κολυμβητών και θαλάσσιων αθλημάτων, με έδρα την Κεραμωτή, κ. Σταύρος Μαντζίρης αναφέρει ότι  είναι ο δωδέκατος  διάπλους  που γίνεται και η  έναρξη αυτού του θεσμού έγινε  το 2000 με συμμετοχή τεσσάρων ατόμων,  τελείως ερασιτεχνικά και η προχθεσινή   διοργάνωση φιλοξένησε 60 περίπου συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος Χρυσούπολης στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια.

Σύμφωνα  με τον πρόεδρο του Συλλόγου οι αθλητές μεταφέρθηκαν στη Θασσοπούλα με σκάφη και οι κολυμβητές πήδηξαν από το δυτικό άκρο της νησίδας  στη θάλασσα με κατεύθυνση προς το κάμπιγκ κεραμωτής, παρουσία των ερασιτεχνικών πλοιαρίων του αλιευτικού συλλόγου που είχαν την ευθύνη διάσωσης με  21 σκάφη και πρόεδρο τον Μπατζακίδη Βαρσάμη. Η απόσταση  από τη Θασοπούλα μέχρι το χώρο υποδοχής είναι  2300 μέτρα και με την παρουσία των θαλάσσιων ρευμάτων προστίθενται  μέτρα στους κολυμβητές ίσως και παραπάνω από τρακόσια, επίσης πρέπει να τονιστεί ότι το βαθύτερο μέρος της διαδρομής φτάνει τα 28 μέτρα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Λιμενικού. Παράλληλα η οργάνωση απαιτούσε γιατρούς και νοσοκομειακό προσωπικό, κάτι που φρόντισαν οι διοργανωτές. “Κάθε χρόνο γινόμαστε και καλύτεροι” λέει ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Μαντζίρης.

 

Σάββας Μιχαηλίδης δήμαρχος Χρυσούπολης

Ο δήμαρχος Χρυσούπολης Σάββας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι ήταν μία πολύ καλή αθλητική διοργάνωση, όπου πέρα από το αθλητικό κομμάτι περνάει πολλαπλά μηνύματα, όπως ο οικοτουρισμός, η άμιλλα, η προβολή της περιοχής. τόνισε  ότι  το καλοκαίρι προσφέρεται και για αθλητικές δραστηριότητες. σημείωσε ότι εκδηλώσεις όπως αυτές προβάλλουν τουριστικά την περιοχή της Κεραμωτής και σε συνάρτηση με τους αγώνες του “μπίτς βόλευ”, τις εκδηλώσεις “πλάι στο κύμα”, δημιουργείται ένα πολύ καλό  περιβάλλον προβολής του τόπου. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες, προτείνεται ένας μαραθώνιος άμμου από τη δημοτική αρχή της Χρυσούπολης, ο οποίος θα ξεκινά από την Κεραμωτή και θα καταλήγει στα Άβδηρα από την παραλία, μία απόσταση σαράντα χιλιομέτρων  και αυτή η πρόταση όπως τόνισε θα αποτελέσει στο μέλλον το αντικείμενο πολλών συζητήσεων και θα είναι μία πρόκληση διοργάνωσης που θα στηρίζει την ευγενή άμιλλα όπως και σήμερα.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι στην εκδήλωση εκτός από τον παλιό Δήμαρχο της Χρυσούπολης κ. Μαρινάκη και τον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Παναγιωτόπουλο, συμμετείχαν αθλητές από την Αθήνα, την Κοζάνη, την Καβάλα την Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι όλο αυτό το εγχείρημα πρέπει να πάρει μία άλλη διάσταση με προοπτική την ανάδειξη της περιοχής.

Οπως τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης αυτές οι πανελλήνιες εκδηλώσεις με βάση τον εθελοντισμό  δεν “φουσκώνουν” τον προϋπολογισμό του δήμου. 

Τέλος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες αθλητές και εθελοντές που σήκωσαν το βάρος μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης.

 

Ν. Παναγιωτόπουλος, βουλευτής ΝΔ Καβάλας

Στον διάπλου συμμετείχε και ο βουλευτής της Ν.Δ Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος στη δήλωση του, ανέφερε ότι είναι αθλητής και συμμετέχει σε αυτήν την αθλητική  εκδήλωση από τότε που ξεκίνησε. Θεωρεί ότι είναι μεγάλη χαρά που συμετέχει σε αυτήν την αθλητική προσπάθεια. Προτρέποντας όλο τον κόσμο  να κατέβει και  να χαρεί το καλοκαίρι στη θάλασσα γιατί κάνει καλό στην ψυχική υγεία. Επίσης θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός της ψυχικής υγείας στους πολίτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν λόγω του μνημονίου.

Με αφορμή αυτές τις δράσεις, συνεχίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανακαλύπτονται οι βασικές αξίες και ο κόσμος έρχεται κοντά στη φύση και στην θάλασσα τεστάροντας τις ψυχικές και φυσικές δυνάμεις.

Τόνισε ότι ο διάπλους κάνει πιο γνωστή στον κόσμο την Κεραμωτή και αυτό είναι στα συν για την ανάπτυξη της.

 

Δέσποινα Χρηστίδου από την Ξάνθη

Στη μεγαλειώδη αυτή προσπάθεια των αθλητών συμμετείχε και η Δέσποινα Χρηστίδου από την Ξάνθη, κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων, η οποία ανέφερε στον ΑΓΩΝΑ ότι είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχει στον διάπλου.  “Για μένα είναι η χαρά της συμμετοχής και φέτος είχαμε την τύχη να είναι πολύ καλός ο καιρός και η θάλασσα και ήταν μία υπέροχη εμπειρία. Ήταν φανταστικά”.

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα ξανασυμμετείχε είπε ότι άνθρωποι οι οποίοι κολυμπούν μεγάλες αποστάσεις δεν έχουν πρόβλημα να συμμετάσχουν και πάλι.

Α. ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button