“ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΑΘ;;;”

“Στο Νομό Ξάνθης το ήδη βεβαρημένο κλίμα, σε ότι αφορά στην απασχόληση, θα ενταθεί περαιτέρω, δεδομένου ότι πολλές βιομηχανίες και βιοτεχνίες έκλεισαν ή υπολειτουργούν, με σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσουν οριστικά, οι καπνοπαραγωγοί είναι βέβαιο ότι μετά την τελευταία ΚΑΠ, δεν θα συνεχίσουν την καλλιέργεια του καπνού, οι τοματοπαραγωγοί, πιπεροπαραγωγοί και τευτλοκαλλιεργητές δεν υπάρχουν πλέον και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπορεί να δώσει ελπίδα τόνωσης της περιοχής, με νέες επενδύσεις, για τον ευνόητο λόγο της επέκτασης των κινήτρων μέχρι και απ έξω από την Αθήνα” τονίζει στην ερώτηση του στους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, καταθέτοντας τους προβληματισμούς του για το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή μας.

“Στο Νομό Ξάνθης το ήδη βεβαρημένο κλίμα, σε ότι αφορά στην απασχόληση, θα ενταθεί περαιτέρω, δεδομένου ότι πολλές βιομηχανίες και βιοτεχνίες έκλεισαν ή  υπολειτουργούν, με σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσουν οριστικά, οι καπνοπαραγωγοί είναι βέβαιο ότι μετά την τελευταία ΚΑΠ, δεν θα συνεχίσουν την καλλιέργεια  του καπνού, οι τοματοπαραγωγοί, πιπεροπαραγωγοί και τευτλοκαλλιεργητές δεν υπάρχουν πλέον  και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπορεί να δώσει ελπίδα τόνωσης της περιοχής, με νέες επενδύσεις, για τον ευνόητο λόγο της επέκτασης των κινήτρων μέχρι και απ έξω από την Αθήνα” τονίζει στην ερώτηση του στους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, καταθέτοντας τους προβληματισμούς του για το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή μας.



 


ΠΡΟΣ : Τους κ.κ. Υπουργούς


1.-  Οικονομίας και Οικονομικών


2.- Απασχόλησης


 και Κοινωνικής Προστασίας



Παρά τις συχνές και επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών για την ευημερία της Ελληνικής οικονομίας και οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών θα μπορούσαν να διαπιστώσουν ότι οι δείκτες της εθνικής μας οικονομίας, βρίσκονται στο κατώτατο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας και οφείλονται κυρίως στους άστοχους οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης.


 Δεν μπορούν να ερμηνεύονται ως επιτεύγματα η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, η αύξηση της ανεργίας, οι ανύπαρκτες επενδύσεις, το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, και η φτώχεια.  


Με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Μάρτιο του 2008,  σε πανελλαδική κλίμακα η ανεργία ανερχόταν στο 9% του ενεργού πληθυσμού της χώρας, έναντι του αρχικού στόχου 6,8 % και του αναθεωρημένου  7,5 %  της Κυβέρνησης (27,1 % στις ηλικίες 15-24 ετών, 12 % στις ηλικίες 25-34 και 12,7 % στις γυναίκες). 


Στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το γενικό ποσοστό της ανεργίας  το 1ο τρίμηνο του 2008 ήταν 11,8 % και εάν παρατηρήσει κανείς με προσοχή, θα διαπιστώσει ότι ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά ανεργίας υπάρχουν στις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Και αυτό όπως αντιλαμβάνονται όλοι και όπως έχω τονίσει πολλές φορές,  είναι άκρως επικίνδυνο, γιατί μπορεί να δημιουργήσει κύμα φυγής των κατοίκων από τις περιοχές αυτές, με όλα τα συνακόλουθα. 


Στο Νομό Ξάνθης το ήδη βεβαρημένο κλίμα, σε ότι αφορά στην απασχόληση, θα ενταθεί περαιτέρω, δεδομένου ότι πολλές βιομηχανίες και βιοτεχνίες έκλεισαν ή  υπολειτουργούν, με σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσουν οριστικά, οι καπνοπαραγωγοί είναι βέβαιο ότι μετά την τελευταία ΚΑΠ, δεν θα συνεχίσουν την καλλιέργεια  του καπνού, οι τοματοπαραγωγοί, πιπεροπαραγωγοί και τευτλοκαλλιεργητές δεν υπάρχουν πλέον  και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπορεί να δώσει ελπίδα τόνωσης της περιοχής, με νέες επενδύσεις, για τον ευνόητο λόγο της επέκτασης των κινήτρων μέχρι και απ έξω από την Αθήνα.   



Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί


 – Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας στην παραμεθόρια περιοχή, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αποψίλωσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;


Υπάρχει σχεδιασμός;


Ο Ερωτών Βουλευτής


Παναγιώτης Σγουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button