ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ

   Επισκεφθήκαμε τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Νίκο Φωτιάδη στο γραφείο του, στη Δημοτική Αστυνομία και συζητήσαμε τα γεγονότα της Πέμπτης 19 Μαϊου 2011 που εξελίχθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας με τα αυτοκίνητα “αντίκες” από την Κωνσταντινούπολη, για να μας φύγουν οι αμφιβολίες και να αποκατασταθεί πλήρως η αλήθεια.

   Επισκεφθήκαμε τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Νίκο Φωτιάδη στο γραφείο του, στη Δημοτική Αστυνομία και συζητήσαμε τα γεγονότα της Πέμπτης 19 Μαϊου 2011 που εξελίχθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας με τα αυτοκίνητα “αντίκες” από την Κωνσταντινούπολη, για να μας φύγουν οι αμφιβολίες και να αποκατασταθεί πλήρως η αλήθεια.

 

   Γνωστός από τον Στρατό ο κ. Φωτιάδης, γέλασε με την παρουσία μας στο γραφείο του και όταν τον ρωτήσαμε γιατί; απάντησε ότι “εδώ έρχονται συνήθως άτομα με παραβατική συμπεριφορά.   Ατομα που τους “έγραψαν” για παράβαση κυκλοφοριακή οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, άτομα που συνελήφθησαν να καπνίζουν, καταστηματάρχες με παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, παζαρτζήδες, σουβλατζήδες, υπαίθριοι πλανόδιοι έμποροι κλπ”.

 

Τον παρακαλέσαμε να αναφερθεί στα γεγονότα της Πέμπτης 19 Μαϊου 2011, που έλαβαν χώρα στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και μας είπε:

 

– Πρώτον: Πιστεύω ότι ήταν μια καλοστημένη “φιέστα” από κάποιους, με την ευκαιρία της τελετής αποδόσεως σεβασμού στη μνήμη των αδικοχαμένων αδελφών μας Ποντίων, από τις ορδές των βαρβάρων του Κεμάλ και του Τοπάλ Οσμάν.

– Δεύτερον: Δεν ξέρω ποιοί “προσκυνημένοι” έδωσαν το πράσινο φως από το Υπουργείο Εξωτερικών ή Δημοσίας Τάξεως να εισέλθουν οι είκοσι (20) αντίκες των αυτοκινητιστών της Κωνσταντινουπόλεως στα κέντρα των πόλεων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης και Θεσσαλονίκης την ημέρα αυτή πένθους που ψηφίσθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ως “Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους 19 Μαϊου”.

– Τρίτον: Δεν είχε καμία δουλειά να εμπλακεί Αξιωματούχος του Δήμου, πλην εμού που είμαι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο οποίος δεν γνώριζα καν για το γεγονός.

– Τέταρτον: Τα μέλη του Συλλόγου Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης έπρεπε να με συναντήσουν και νομίζω ότι θα οργανώναμε μια όμορφη εκδήλωση (όχι βέβαια στις 19 Μαϊου) ή στο Αεροδρόμιο Νέου Ζυγού ή στον χώρο του γηπέδου ή προς την ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, δίχως να δημιουργούμε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλεως.

– Πέμπτον: Οι άνδρες της Αστυνομίας ήταν στον χώρο της Πλατείας “εν ακροάσει” επειδή είχαν τέτοιες εντολές από τους Προϊσταμένους τους.

– Εκτον: Εγώ βρισκόμουνα στον χώρο διεξαγωγής της τελετής των Ποντίων στην Πλατεία Ελευθερία με τον Πρόεδρό τους κ. Ρωμανίδη. Ανδρες της Δημοτικής Αστυνομίας και κάποιος συνάδελφός σας μου τηλεφώνησαν ότι στην Κεντρική Πλατεία έχουμε “κατάληψη” από ξένα οχήματα και κυκλοφοριακό κομφούζιο.

– Εβδομο: Εσπευσα επιτόπου, ρώτησα τα Αστυνομικά όργανα “γιατί δεν απομακρύνουν τις αντίκες” που ήταν διπλοπαρκαρισμένες στην Λέσχη Αξιωματικών και στην καφετέρια “Λευκοθέα” και αφού επικοινώνησα με την Τροχαία και τον Αντιδήμαρχο Μπένη, βρήκα τους οδηγούς με τα φανελάκια της “Mobil” αραχτούς να πίνουν καφέ στην καφετέρια και έδωσα εντολή με την συνοδεία οχήματος της Αστυνομίας με τάξη να αποχωρήσουν προς την οδό Κομοτηνής και να πάνε στο καλό”. Φώναξα μάλιστα Αϊντε σοφερλέρ γκιουλέ-γκιουλέ.

– Ογδοον: Οι αγανακτησμένοι Ελληνοπόντιοι κατέφθασαν αφού διέρευσε το μεγαλύτερο μέρος της φάλαγγος και ούτε ξυλοδαρμοί έγιναν, ούτε όχημα καταστράφηκε.

– Ενατον: Παρόντες στον χώρο ήταν και ο Σταύρος Βλαχόπουλος και ο Γιάννης ο Σιδηρόπουλος και ένας συνεργάτης του αξιότιμου κυρίου Παπαδόπουλου.

– Δέκατον και τέλος: Το καθήκον μου έκανα κ. Παυλικιάνε, γιατί δεν προβλέπεται από κανέναν κατάληψη και διπλοπαρκάρισμα στην Κεντρική Πλατεία, κανέναν δεν προπηλάκισα (φώναζα γιατί με ευγένειες και παρακαλητά δεν γίνεται όπως αντιλαμβάνεσθε δουλειά), δεν ήμουνα εγώ ο προβοκάτορας (για προβοκάτσια μίλησε ο Πρόεδρος των Ποντίων κ. Ρωμανίδης και νομίζω κάποιοι παρανόησαν εσκεμμένα ή όχι τα γεγονότα), ούτε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η έκφραση του κ. Μπένη “αν δεν επενέβαινε ο κ. Φωτιάδης δεν θα υπήρχε πρόβλημα”. Θα υπήρχε και μεγάλο μάλιστα.

Ευτυχώς που απέσυρα τις αντίκες από την Πλατεία και απελευθέρωσα έγκαιρα την κυκλοφορία, γιατί διαφορετικά οι νεαροί Ελληνοπόντιοι που κατέφθασαν από την Πλατεία Ελευθερίας δεν ξέρω πως θα αντιδρούσαν και τι εξελίξεις θα είχαμε στην Κεντρική Πλατεία χρονιάρα μέρα.

Αυτά λοιπόν για την αποκατάσταση της αλήθειας και θα πρέπει κάποτε τα παθήματα να γίνονται μαθήματα. Εγκαιρα να ενημερώνονται οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, να σχεδιάζεται σε συντονισμό με τις άλλες Αρχές η κάθε εκδήλωση και οι “φιλίες¨, τα “δημοκρατιλήκια”, οι “ευγένειες” και οι “κάμψεις του ισχύου” να μην είναι μονομερείς αλλά αμοιβαίες. Αλλοιώς, όπως είπε ο Πρέσβης κ. Χρήστος Ζαχαράκης “θα μας τα κατεβάζουν”….

Εμένα μου αρκεί το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας μου έσφιξαν το χέρι, άλλοι μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι καλώς έπραξα και κάποιοι βέβαια “Νενέκοι” έγραψαν ψευδώς για “μάχες εκ του συστάδην”, ξυλοδαρμούς, καταστροφές και άλλα φαιδρά.

“Οι δειλοί μονάχα χάνονται και οι ηττοπαθείς πεθαίνουν” έγραψε ένας συμπολίτης μας!!                   Γειά σας…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button