ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Με αφορμή τον “ανασχηματισμό” που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Σούλα Ιακωβίδου παραχώρησε συνέντευξη στον ΑΓΩΝΑ.

ΑΓΩΝΑΣ: Κυρία Ιακωβίδου “ανασχηματισμός” στο κόμμα, τι σημαίνει και με ποια λογική έγινε;

Με αφορμή τον “ανασχηματισμό” που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Σούλα Ιακωβίδου παραχώρησε συνέντευξη στον ΑΓΩΝΑ.


 


 


ΑΓΩΝΑΣ: Κυρία Ιακωβίδου “ανασχηματισμός” στο κόμμα, τι σημαίνει και με ποια λογική έγινε;


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλα πρόσωπα, σε νέα πρόσωπα να δώσουν ότι καλύτερο από τον εαυτό τους, να δώσουν μία νέα πνοή στην ΝΔ. Ίσως είναι μία αλλαγή εικόνας, λογικών και πρακτικών γιατί όχι.


Τις όποιες αλλαγές τις αποφάσισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και από όσο τον γνωρίζουμε είναι ένας άνθρωπος που τολμά και πάνω απ όλα πονά τον τόπο”.


ΑΓΩΝΑΣ: Θα έχουμε “ανασχηματισμό” σε τοπικό κομματικό επίπεδο;


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Οι εκλογές της ΝΟΔΕ ήταν ένας ανασχηματισμός. Η εντολή ήταν ξεκάθαρη ποιοι θα είναι τα μέλη της ΝΟΔΕ, εγώ εκ του καταστατικού μπορώ να ορίσω άτομα σε διάφορους τομείς, το έχω κάνει.


Περάσαμε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις τον τελευταίο καιρό, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ήρθαν οι γιορτές και το 2011 περιμένει πολύ δουλειά όλους”.


ΑΓΩΝΑΣ: Η Σούλα Ιακωβίδου, με δεδομένο ότι το 2011 είναι δύσκολη χρονιά για όλους, ο κόσμος απαιτεί από την αντιπολίτευση είτε σε τοπικό είτε σε Εθνικό επίπεδο να κάνει αντιπολίτευση, είναι έτοιμη;


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Όπως γνωρίζετε το στίγμα της αντιπολίτευσης δίνεται πάντοτε από τα κεντρικά της ΝΔ σε καίρια θέματα που απασχολούν τον τόπο. Από εκεί και πέρα ότι θέμα προκύψει τοπικά η ΝΔ, όχι μόνο θα δώσει το στίγμα της, αλλά θα προστατεύσει ασκώντας σκληρή κριτική την Κυβέρνηση τοπικά αλλά και κεντρικά”


ΑΓΩΝΑΣ: Κυρία Ιακωβίδου ακούσαμε πολλά και από πολλούς για τον φράκτη στον Έβρο. Δεν μας αφορά άμεσα όμως νομίζω ότι είμαστε μία ανάσα δρόμος.


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Νομίζω ότι αφορά όλη τη χώρα μας διότι καθημερινά, απ ότι ακούμε, περνά ένα μικρό χωριό από αλλοδαπούς στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα μείζον πρόβλημα που όλοι μας το αντιμετωπίζουμε και ειδικά τα μεγάλα αστικά κέντρα”.


ΑΓΩΝΑΣ: Η ΝΔ συμφωνεί με τον “φράκτη;


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Από την στιγμή που υπάρχει ένα τέτοιο ζήτημα κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πιστεύω ότι δεν θα λυθεί το θέμα μόνο με τον φράκτη”.


ΑΓΩΝΑΣ: Είδαμε μία επιστολή του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Κοντού που αναφέρεται στα προβλήματα της Κτηνοτροφίας και κατέθεσε σχετικό ερώτημα στην Κυβέρνηση. Ένα σχόλιο.


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Ο κ. Κοντός είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ, είναι γνώστης των αγροτικών θεμάτων. Είμαστε σε τακτική επαφή. Αλλά πιστεύετε ότι μόνο οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν προβλήματα;


Όλη η κοινωνία ταράσσεται με το θέμα της οικονομίας και στο ομιχλώδες τοπίο που μας οδήγησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πείτε μου κ. Παυλικιάνε, ποιος πλέον πιστεύει αυτά που λέει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας;”


ΑΓΩΝΑΣ: Βλέπετε ανάπτυξη στο νομό μας κ. Ιακωβίδου;


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Με την τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στην Ξάνθη, αλλά Πανελλαδικά δεν βλέπω. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επανειλημμένα από την πρώτη στιγμή ότι έπρεπε να παρθούν μέτρα για την ανάπτυξη. Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση ακόμη και σήμερα δεν το έχει πράξει.


Έφερε προς ψήφιση αναπτυξιακό νόμο ο οποίος όμως θα αποδώσει μετά από τρία, 3,5 χρόνια. Μέχρι τότε όμως; Ποιος θα έρθει να επενδύσει στη δική μας γεωγραφική Περιφέρεια; Γιατί να έρθει κάποιος να επενδύσει γενικότερα στην Ελλάδα όταν το τοπίο είναι όχι απλώς ομιχλώδες αλλά θεοσκότεινο”


ΑΓΩΝΑΣ: Σωκράτης Ξυνίδης Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης ένα σχόλιο.


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Είναι τιμή για την Ξάνθη να έχει έναν Υπουργό. Όμως πάμε στο δια ταύτα. Τι θα μπορούσε να κάνει παραπάνω; Αφού όλη η Κυβέρνηση με τον τρόπο που κινείται έχει πάρει κατηφορικό δρόμο. Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία για τον κ. Ξυνίδη. Σίγουρα δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να κάνει πολλά πράγματα, θα μπορούσε όμως να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσει κάποια πράγματα”


ΑΓΩΝΑΣ: Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πεταλωτής στην Κομοτηνή και ο κ. Τιμοσίδης αντίστοιχα στην Καβάλα έχουν φέρει πολλαπλάσια προγράμματα για τους ανέργους στην εκλογική τους περιφέρεια σε σύγκριση με τον κ. Ξυνίδη. Θα μπορούσε κατά την γνώμη σας αν πίεζε περισσότερο να φέρει κάτι παραπάνω στην Ξάνθη;


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Γιατί όχι; Όμως κάποτε κατηγορούσαν τη ΝΔ για την γενιά των 700 ευρώ, τώρα που πήγαμε; Στη γενιά των 450 και των 500 ευρώ; Και ένας Θεός γνωρίζει αν έστω και αυτά τα χρήματα θα μπορούμε μετά από τρείς μήνες να τα έχουμε, με την λογική που επικρατεί σε αυτή την κυβέρνηση”.


ΑΓΩΝΑΣ: Ακούσαμε προχθές τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να αποκαλεί τους δημοσίους υπαλλήλους “κοπρίτες”. Ένα σχόλιό σας.


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Κοπρίτες τους οποίους διόρισε ο κ. Πάγκαλος; Αυτά που λέει κάποιος, χαρακτηρίζουν αυτόν που τα λέει. Η Ευγένεια, είναι χαρακτηριστικό του Ελληνικού Λαού, κάτι που δεν το έχει ο κ. Πάγκαλος.


Αυτά χαρακτηρίζουν και τον χαρακτήρα αυτού που τα λέει. Είναι ντροπή, είναι κρίμα να χαρακτηρίζει έτσι ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται. Σε όλους τους τομείς υπάρχουν κάποιοι που δεν προσφέρουν τα μέγιστα, όμως τέτοιοι χαρακτηρισμοί, λυπάμαι πολύ, δεν επιτρέπονται”.


ΑΓΩΝΑΣ: Αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχος ο Μ. Στυλιανίδης με την σημαία της ΝΔ.


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ο κ. Μ. Στυλιανίδης είναι δήμαρχος Ξάνθης. Τελεία και παύλα”.


ΑΓΩΝΑΣ: Ο Περιφερειάρχης Α. Γιαννακίδης ξοδεύει χρόνο σε συναντήσεις ενώ ίσως θα έπρεπε να οργανώνει την Περιφέρεια σε αναπτυξιακή τροχιά. Τι λέτε;


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Είναι μέρος της δουλειάς του να κάνει αυτές τις συναντήσεις. Από εκεί και πέρα η πολιτική που θα εφαρμόσει, ανεξάρτητα αν είναι αυτοδιοικητική ή όχι, έχει να κάνει καθαρά και με τις πολιτικές της Κεντρικής διοίκησης. Όταν π.χ. υπάρχουν περικοπές στους Ο.Τ.Α. για παράδειγμα ύψους 40% στις Περιφέρειες τι θα δοθεί; Θα είναι δύσκολο πολύ το έργο όλων”.


ΑΓΩΝΑΣ: “Αντιπεριφερειάρχης Φ. Καραλίδης. Ένα σχόλιό σας.


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Του εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια”


ΑΓΩΝΑΣ: Τι προτείνει η ΝΟΔΕ για να επιτευχθεί ανάπτυξη στην περιοχή μας;


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Δεν μπορεί να γίνει τίποτε, αν δεν υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός για τη γενικότερη ανάπτυξη. Αυτή την περιοχή ας την τιμήσουν όπως της αξίζει και όχι με μεγάλα λόγια. Ακούσαμε στο παρελθόν πολλά μεγάλα λόγια.


Ο προηγούμενος αναπτυξιακός νόμος, ήταν από τους καλούς. Όχι ότι δεν υπήρχαν τρωτά σημεία, όμως αυτός ο αναπτυξιακός νόμος έτσι όπως έρχεται τι μπορεί να δώσει στην περιοχή;


Και όχι απαραίτητα με τη στενή τοπικιστική έννοια. Αυτές τις περιοχές που μειονεκτούν, όπως η δική μας, πρέπει να την βλέπουν με άλλο μάτι και όπου χρειάζεται να τις ενισχύουν.


Αντίθετα βλέπουμε εδώ και όπως σε όλη την Ελλάδα βέβαια, μονάδες βιομηχανικές, βιοτεχνικές να βασανίζονται και να προσπαθούν να κρατηθούν. Βλέπουμε εργαζόμενους να έρχονται σε συνεννόηση με τους εργοδότες για να περικοπούν μισθοί προκειμένου να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.


Είναι τραγική η κατάσταση. Ανεργία. Το ακούμε καθημερινά. Αλήθεια ποιο είναι το μέλλον των νέων; Βλέπω ότι θα αυξηθεί το μεταναστευτικό κύμα προς το εξωτερικό. Δηλαδή ζούμε στη δεκαετία του 50 και του 60 που έφευγαν οι γονείς μας στην Γερμανία, Αμερική και σε άλλες χώρες για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά τους και την οικογένεια τους;”


ΑΓΩΝΑΣ: Βλέπετε εκλογές κ. Ιακωβίδου; Να υποθέσω ότι ο “ανασχηματισμός” που πραγματοποίησε ο κ. Σαμαράς έχει προεκλογικό χαρακτήρα;


Σ. ΙΑΚΟΒΙΔΟΥ: “Έχει να κάνει και με μια ετοιμότητα θα έλεγα. Μας το είχε πει και ο ίδιος ο Πρόεδρος τον Δεκέμβριο που είμαστε στην Αθήνα, ότι το κόμμα είναι σε ετοιμότητα”.


ΑΓΩΝΑΣ: Πώς βλέπετε την αντιπολίτευση της ΝΟΔΕ το 2011;


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Θα έχουμε μία έντονη αντιπολιτευτική τακτική, να είσθε βέβαιος. Μας φρενάρισαν οι εκλογές, οι γιορτές και η μεταφορά των γραφείων μας. Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τις γιορτές για τη μεταφορά των γραφείων και ενωμένοι θα βγούμε στον αγώνα”


ΑΓΩΝΑΣ: Είσθε ενωμένη στην ΝΔ τοπικά; Κατά καιρούς ακούστηκαν διάφορα.


Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ: “Σίγουρα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχουμε μία κοινή ιδεολογία και συνεργαζόμαστε άψογα”.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button