Επίσκεψη στη δημοτική αγορά Σ. Ξυνίδη, Α. Γιαννακίδη και Φ. Καραλίδη

Τη δημοτική αγορά επισκέφτηκαν το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φ. Καραλίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, συνομίλησαν με τους επαγγελματίες και αντάλλαξαν ευχές. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη οι μέρες αυτές δεν είναι να ανακυκλώνονται μεμψιμοιρίες αλλά να γίνουν από κοινού προσπάθειες για να αναδειχθεί το χαμόγελο.

Τη δημοτική αγορά επισκέφτηκαν το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φ. Καραλίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, συνομίλησαν με τους επαγγελματίες και αντάλλαξαν ευχές.


Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη οι μέρες αυτές δεν είναι να ανακυκλώνονται μεμψιμοιρίες αλλά να γίνουν από κοινού προσπάθειες για να αναδειχθεί το χαμόγελο.


Με την παρουσία τους στον χώρο της δημοτικής αγοράς οι πολιτικοί του τόπου προσπάθησαν να μεταφέρουν την πρόσθεσή τους για τη δημιουργία της Περιφερειακής συνείδησης.


Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης με τη συνεργασία, τη συναποφασιστικότητα και την ενεργοποίηση των πολιτών επιθυμεί τη δημιουργία κλίματος ελπίδας.


Σχετικά με τα δύσκολα δημοσιονομικά της χώρας, τόνισε ότι παράλληλα υπάρχει κρίση πολιτισμική και αξιακή. Παρ όλα αυτά όμως αυτά είναι τα δεδομένα που μέσα σε αυτά πρέπει να λειτουργήσουν ως διοίκηση και δεν πρέπει κανένας να υπεκφεύγει από τις ευθύνες του.


Θα γίνει προσπάθεια, είπε, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο να εγκλιματιστούν και να αποτυπώσουν την κατάσταση της Περιφέρειας, προκειμένου να δρομολογηθεί ο Περιφερειακός σχεδιασμός. “Μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε την παραγωγική μας ταυτότητα και να συμπαρασύρουμε την κεντρική εξουσία, την οποιαδήποτε Κυβέρνηση, να σκύψει στα διαχρονικά προβλήματα αυτής της Περιφέρειας προκειμένου να βρούμε τον αναπτυξιακό βηματισμό μας”


Ο Περιφερειάρχης θεωρεί δεδομένο ότι στην κατεύθυνσης της ανάπτυξης θα βοηθήσουν και οι 5 υπουργοί της Κυβέρνησης που κατάγονται από τους πρώην νομούς της Περιφέρειας. Τόνισε ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και το θεωρεί αυτονόητο καθώς επίσης η διαπροσωπική και ανθρώπινη σχέση που υπάρχει, θα είναι ένα επιπλέον ατού για να στηριχθεί η Περιφέρεια.


ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ:


“Να επιβραβευτούν οι κερδοφόρες επιχειρήσεις και να δώσουμε φτηνό χρήμα στην αγορά”.


Εξέφρασε την χαρά του που επισκέφτηκε συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη τη δημοτική αγορά της πόλης.


Είπε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν στην αγορά, επιβεβαίωσε ότι η πολιτική που ακολουθείται από την Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει τις επιπτώσεις της στην αγορά, τονίζοντας πώς το πολύ δύσκολο 2010 είναι η αιτία να μπούνε βάσεις για μια νέα Ελλάδα.


ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ


Αναφερόμενος στον υπό ψήφιση αναπτυξιακό νόμο είπε ότι η δική μας περιοχή είναι μία περιοχή όπου δοκιμάστηκαν όλοι οι αναπτυξιακοί νόμοι και παρ όλο που δώσανε στον κόσμο πράγματα δεν δώσανε διάρκεια στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος να αφήνει πρόοδο και ανάπτυξη στον οποιοδήποτε τόπο σε βάθος χρόνου. “Αυτός είναι και ο λόγος που δεν περιοριστήκαμε στις επιδοτήσεις, υπάρχουν και αυτές στοχεύσαμε στο να επιβραβεύσουμε τις κερδοφόρες επιχειρήσεις και να δοθεί φτηνό χρήμα στην αγορά”.


Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο Υπουργός είπε ότι η προοπτική για το μέλλον και την επιχειρηματικότητα περνά μέσα από την καινοτομία, τεχνολογία και την νεανική επιχειρηματικότητα.


Σύμφωνα με τον κ. Ξυνίδη η έναρξη του επενδυτικού νόμου προβλέπεται να αρχίσει τον Απρίλιο και η καινοτομία του είναι ότι μέσα σε 6 μήνες θα ολοκληρώνεται η αξιολόγηση της πρότασης και ο επενδυτής θα γνωρίζει πόσα χρήματα θα πάρει και πότε.


Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ


Ευχήθηκε σε όλους τους συμπολίτες μας χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία και τόνισε ότι όλα πρέπει να τα βλέπουν με πιο αισιόδοξη ματιά και οι όποιες δυσκολίες θα αντιμετωπιστούν καλύτερα.


Σε ότι αφορά την άσκηση της διοίκησης στην Περιφέρεια και Περιφερειακή ενότητα είπε ότι υπάρχει και διάθεση και θέληση από όλους όσους συμμετέχουν. Ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της πρώην Νομαρχίας και αντιμετωπίστηκε μέρος των προβλημάτων και από 3 του μηνός θα ασχοληθούν ολοκληρωτικά με τα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας.


Σύμφωνα με τον κ. Καραλίδη τελετή παραλαβής και παράδοσης δεν θα υπάρξει γιατί η θέση του κ. Παυλίδη πρώην Νομάρχη και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια είναι ότι δεν προβλέπεται νομικά.


ο κ. Καραλίδης σχετικά με την παραλαβή και παράδοση της Υπερνομαρχίας ανέφερε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας (παραμονή πρωτοχρονιάς) σε μία λιτή και σεμνή τελετή έγινε η παραλαβή και παράδοση της Υπερνομαρχίας από τον κ. Κ. Τάτση στον νέο Περιφερειάρχη Α. Γιαννακίδη με πρωτόκολλο παραλαβής και Παράδοσης. “Εκεί κάτι αντίστοιχο συνέβη δεν το γνωρίζω αν ο νόμος το προβλέπει”, αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και ο παράγων άνθρωπος.


 



Ο Μανώλης Τσέπελης παραμένει πρόεδρος στην ΔΕΥΑΞ


Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Μανώλης Τσέπελης παραμένει στην ΔΕΥΑΞ. Ο ίδιος δεν διέψευσε την πληροφορία.


Κλείδωσαν οι Αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των Δημοτικών επιχειρήσεων σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξάνθης ο οποίος ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν επίσημα σήμερα


Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα για την εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που ως γνωστόν εξελέγη ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος με 21 έγκυρα και 9 λευκά, είπε ότι η από την μία η αντιπολίτευση μιλά για συναίνεση και από την άλλη ψηφίζει λευκό, διευκρινίζοντας ότι το λευκό είναι αρνητική ψήφος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button