ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ένα πρωτοφανές για την Ελλάδα σχέδιο έβαλαν μπροστά τουλάχιστον πέντε ληστές στην περιοχή της Ξάνθης. Όπως όλα δείχνουν εδώ και καιρό είχαν βάλει στο στόχαστρο τα ταξίδια που κάνουν έμποροι της Θεσσαλονίκης προς την Κωνσταντινούπολη για να αγοράσουν εμπόρευμα για τα καταστήματά τους.

Ένα πρωτοφανές για την Ελλάδα σχέδιο έβαλαν μπροστά τουλάχιστον πέντε ληστές στην περιοχή της Ξάνθης. 


Όπως όλα δείχνουν εδώ και καιρό είχαν βάλει στο στόχαστρο τα ταξίδια που κάνουν έμποροι της Θεσσαλονίκης προς την Κωνσταντινούπολη για να αγοράσουν εμπόρευμα για τα καταστήματά τους.


Οι 30 έμποροι ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής από τη συμπρωτεύουσα με ένα τουριστικό λεωφορείο. Λίγο μετά τις εννιά έκαναν μια στάση για καφέ έξω από την Ξάνθη. Μόλις επιβιβάστηκαν ξανά στο λεωφορείο δύο άνδρες που είχαν επιβιβαστεί μαζί τους (ο ένας πιθανότατα από τη Θεσσαλονίκη) σηκώθηκαν πάνω και φώναξαν “ληστεία”. Ο ένας κρατούσε πιστόλι και ο άλλος χειροβομβίδα.


Ανάγκασαν τον οδηγό να πάει το λεωφορείο σε μια αγροτική περιοχή έξι χιλιόμετρα από την πόλη της Ξάνθης. Ακινητοποίησαν το όχημα και τότε επιβιβάστηκαν άλλοι δύο ληστές που κρατούσαν αυτόματα τύπου “Καλάσνικοφ”.


Οι δράστες ζήτησαν από τους 30 εμπόρους τα χρήματα και τα κοσμήματά τους. Όταν κάποιοι αντέδρασαν οι ληστές δεν δίστασαν να τους χτυπήσουν άσχημα με το κοντάκι των όπλων.


 



ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΔΕΛΤΙΟ


Βραδινές ώρες της 16.01.2011 στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Διομήδειας – Φελώνης, σε τουριστικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη με είκοσι εννέα (29) επιβάτες και δύο (02) οδηγούς, πέντε (05) άγνωστοι δράστες εκ των οποίων οι δύο (02) επέβαιναν ήδη στο τουριστικό λεωφορείο ως επιβάτες, ενεργώντας κατά συναυτουργία με την απειλή όπλων (πιστόλι, χειροβομβίδα και καλάσνικοφ) αφήρεσαν με πρόθεση να ιδιοποιηθούν παράνομα, από τους επιβάτες το χρηματικό ποσό των τριάντα χιλιάδων (30000) ευρώ περίπου, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή απροσδιορίστου αξίας καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.


Δράστες αναζητούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button