“Πιστεύουμε ότι στην εκλογή της Κυριακής της 14/11 θα είναι χρήσιμο για τον τόπο μας να αποδοκιμαστεί με όποιο τρόπο κρίνει ο καθένας , με τη στάση ή τη ψήφο του, η απερχόμενη Δημοτική αρχή”

Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνδημότες και όλες τις συνδημότισσες μας οι οποίοι στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2010, επέλεξαν τη Δημοτική Κίνηση “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ” ενισχύοντας τη συνεχή παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου Ξάνθης. Δηλώνουμε ότι για τέταρτη συνεχόμενη θητεία θα συμμετέχουμε με συνέπεια και παραγωγικότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο τιμώντας την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Όλες οι προσπάθειές μας στοχεύουν στην οικοδόμηση ενός διαφορετικού Δήμου Ξάνθης σύμφωνα με την ξεκάθαρη και διακριτή πρόταση που έχουμε αναπτύξει. Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής χαρακτηρίσθηκαν από τη μεγάλη αποχή (45% στο νέο Δήμο Ξάνθης).

Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνδημότες και όλες τις συνδημότισσες μας οι οποίοι στις εκλογές της  7ης Νοέμβρη 2010, επέλεξαν τη Δημοτική Κίνηση “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ” ενισχύοντας τη συνεχή παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου Ξάνθης.  Δηλώνουμε ότι για τέταρτη συνεχόμενη θητεία θα συμμετέχουμε με συνέπεια και παραγωγικότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο τιμώντας την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.


Όλες οι προσπάθειές μας στοχεύουν στην οικοδόμηση ενός διαφορετικού Δήμου Ξάνθης σύμφωνα με την ξεκάθαρη και διακριτή πρόταση που έχουμε αναπτύξει.


Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής χαρακτηρίσθηκαν από τη μεγάλη αποχή (45% στο νέο Δήμο Ξάνθης).


Πιστεύουμε ότι μεγάλο μέρος της αποχής εκφράζει τη διαμαρτυρία των πολιτών απέναντι στη γενικότερη πολιτική κατάσταση (μνημόνιο, σχέδιο Καλλικράτης) αλλά και απέναντι στην κατάσταση του Δήμου Ξάνθης.


Ταυτόχρονα, πρέπει να σκεφτούμε με ποιόν τρόπο η διαμαρτυρία που εκφράστηκε με την αποχή θα μετατραπεί σε θετική δράση των πολιτών στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Τα εκλογικά αποτελέσματα φέρνουν, για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια, τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής στη δεύτερη Κυριακή.


Με αυτά τα δεδομένα, το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής συνιστά έμμεση αποδοκιμασία του συνδυασμού του νυν δημάρχου.


Οι εκλογές της δεύτερης Κυριακής έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Δεν είναι στην αντίληψή μας, ούτε στην κουλτούρα του κόσμου που μας υποστηρίζει να καθοδηγούμε και να προκαταλαμβάνουμε τις απόψεις των ψηφοφόρων.


Δεν θεωρούμε ότι οι ψηφοφόροι ανήκουν σε κάποιους, αλλά αντίθετα πιστεύουμε ότι διαθέτουν την πολιτική κρίση ώστε ελεύθερα και ουσιαστικά να επιλέξουν τον τρόπο συμπεριφοράς τους.


Οι πολίτες διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα και οδήγησαν την εκλογή στη δεύτερη Κυριακή. Γνωρίζουν λοιπόν πολύ καλά τι θα κάνουν.


Κύρια και δηλωμένη επιδίωξή μας, κατά την τετραετία που ολοκληρώνεται, αποτέλεσε η αλλαγή του σκηνικού στο Δήμο της Ξάνθης. Θεωρούμε ότι η Δημοτική μας Κίνηση είναι παράγοντας αυτής της αλλαγής. Πιστεύουμε ότι στην εκλογή της Κυριακής της 14/11 θα είναι χρήσιμο για τον τόπο μας να αποδοκιμαστεί με όποιο τρόπο κρίνει ο καθένας , με τη στάση ή τη ψήφο του, η απερχόμενη Δημοτική  αρχή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button