Κορυφώνονται οι διεργασίες και ζυμώσεις…

Λίγο πριν από την τελική αναμέτρηση για το Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια και τα στρατόπεδα των μονομάχων βρίσκονται επί ποδός. Συναντήσεις και επαφές, στο προσκήνιο και παρασκήνιο βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Όλοι καλούν τους ψηφοφόρους τους να μην εφησυχάσουν και πόρτα-πόρτα μέχρι την τελευταία μέρα να δώσουν τον αγώνα για την επικράτηση του υποψηφίου που υποστηρίζουν.

Κορυφώνονται οι διεργασίες και  ζυμώσεις…


 Λίγο πριν από την τελική αναμέτρηση για το Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια και τα στρατόπεδα των μονομάχων βρίσκονται επί ποδός. Συναντήσεις και επαφές, στο προσκήνιο και παρασκήνιο βρίσκονται  στην κορύφωσή τους.


 Όλοι καλούν τους ψηφοφόρους τους να μην εφησυχάσουν και πόρτα-πόρτα μέχρι την τελευταία μέρα να δώσουν τον αγώνα για την επικράτηση του υποψηφίου που υποστηρίζουν.


 Ο κάθε συνδυασμός προσπαθεί να συσπειρώσει τους οπαδούς του και να διεκδικήσει και κομμάτι  από την πίτα των  μικρών συνδυασμών που δεν πέρασαν στη δεύτερη Κυριακή.


 Το θέμα βέβαια είναι να μην πολωθεί πολύ το κλίμα και να φτάσουμε ήρεμα μέχρι την Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών.


 


 Ρυθμιστής ο χώρος της Αριστεράς ….;


 

Οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια,  Αριστερή Οικολογική Συνεργασία, οι  Οικολόγοι, και οι συνδυασμοί που υποστηρίχθηκαν από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς στα ψηφοδέλτια για την ΠΑΜ-Θ, καθώς και οι ΠΟΛΙΤΕΣ για την Ξάνθη στο δήμο από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά, δηλαδή οι “μικροί” αυτών των εκλογών,  αναμένεται να γίνουν οι ρυθμιστές στην τελική αναμέτρηση των δυο μονομάχων, τόσο σε επίπεδο περιφέρειας, όσο και στο δήμο Ξάνθης.

 Για τον τελευταίο και ο μειονοτικός συνδυασμός ΙΣΟΤΗΤΑ έχει λόγο για το πού θα στρέψει τους ψηφοφόρους του  να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο.


 Αν και ο κάθε επικεφαλής από τους μικρούς συνδυασμούς είτε ακολουθεί την επιλογή του Πόντιου Πιλάτου, προτρέποντας να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό ή και να απέχουν, όπως η Λαϊκή Συσπείρωση, είτε να ψηφίσουν κατά συνείδηση έχοντας ωστόσο στο βάθος του μυαλού την αλλαγή.


 Το τι τελικά θα πράξουν οι ψηφοφόροι τους θα δείξουν οι κάλπες της ερχόμενης Κυριακής.


 Πάντως πολλοί λένε ότι θα επιλέξουν τη λύση της αποχής.


 


 Ξέφυγαν μπροστά πολύ ….


 Μπαράν Μπουρχάν και Χατζημεμίς Τουρκές οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφερειακής Αναγέννησης, είναι αυτοί που σύμφωνα με τα έως τώρα ανεπίσημα αποτελέσματα έχουν ξεφύγει πολύ μπροστά στους σταυρούς προτίμησης και οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει την εκλογή τους, είτε κερδίσει ο Γιώργος Παυλίδης στο δεύτερο γύρο, είτε όχι.


 Αυτή η μεγάλη διαφορά, από τους χριστιανούς υποψηφίους (Μπαράν Μπουρχάν 6795, Χατζημεμίς Τουρκές 6746 και Σάκης Κριτσίνης 5018 με τον Εφραιμίδη Νικόλαο στους 4960) σίγουρα κάτι υποδηλώνει, τόσο σε ότι αφορά την επιλογή των προσώπων, όσο και στην τακτική που ακολούθησαν, όπως και στη συμπεριφορά των ψηφοφόρων της μειονότητας.


 Το ερώτημα είναι αν το ανέμενε αυτό ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και πώς θα αισθάνεται σε περίπτωση που στην εκλογική μονομαχία της Κυριακής ηττηθεί από τον Άρη Γιαννακίδη.


 


 


Νίκη και αλλαγή βλέπει ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας….


 Καλύτερο πιστεύει πως είναι το κλίμα για τους υποψηφίους που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με τον Γραμματέα τη Ν.Ε. Ξάνθης, Αχιλλέα Τσαρτσάρα,  καθώς όπως σημειώνει  η ψήφος διαμαρτυρίας δόθηκε αφού  το ποσοστό της αποχής ήταν  πολύ μεγάλο.


 Κάτι που δεν  πρόκειται να συμβεί αυτή την Κυριακή, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του κ. Τσαρτσάρα.


 Μιλώντας στον “Α” τόνισε χαρακτηριστικά “αυτή η ψήφος τη δεύτερη Κυριακή πιστεύουμε ότι θα γίνει θετική ψήφος για να οριστικοποιηθεί η αλλαγή στο Δήμο, και σε επίπεδο Περιφέρειας το ίδιο. Οι προσδοκίες μας ότι θα εκλεγεί ο υποψήφιος που στηρίζουμε, ο Άρης Γιαννακίδης, και όχι μόνο αυτός αλλά όπου έχουμε δεύτερο γύρο, θα στηριχθούν και θα ψηφισθούν αυτοί που θέλουν πλέον να εφαρμόσουν τον Καλλικράτη όπως πρέπει. Εμείς πάντως από την πλευρά μας στοχεύουμε στη συσπείρωση  όλων των πολιτών της Ξάνθης και του νομού και όχι μόνο όσων ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ”.


 


 


Λίγη ξεκούραση  για τον Βασίλη Τσολακίδη


  πριν το επόμενο βήμα….


 Εμφανώς ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και κουρασμένος από τον προεκλογικό αγώνα που έδωσε έως την τελευταία στιγμή μαζί με το συνδυασμό του,  ο Βασίλης Τσολακίδης, ο πρώτος δήμαρχος του Καλλικράτειου δήμου Αβδήρων, δηλώνει πως τώρα προέχει λίγη ξεκούραση για τον ίδιο αλλά και για όλο το επιτελείο του συνδυασμού “ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ”.


 Μετά την απαραίτητη ξεκούραση για να μπορέσουν να γευτούν και τη χαρά της νίκης, θα ακολουθήσει η ανασύνταξη των δυνάμεων και ο πρώτος προγραμματισμός για τα επόμενα βήματα μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους από την 1-1-2011.


 Σε μια φιλική πρώτη κουβέντα που είχε η εφημερίδα μας μαζί του, δεν έκρυψε το πόσο χαρούμενος είναι για την εκλογική του επιτυχία, καθώς μαζί με το συνδυασμό του έκαναν έναν σκληρό αγώνα, ο οποίος δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος.


 “Είναι μια μεγάλη δικαίωση, γιατί όντως το ποσοστό που πήρα είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται να ανταποκριθούμε στον κόσμο.


 Το μεγάλο στοίχημά μας είναι ότι κατορθώσαμε η “ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ” να ενώσει όλους. Το ότι μπορέσαμε με τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις μας και με τη λειτουργία μας να δείξουμε ότι είμαστε σε συντεταγμένη κοινή πορεία που θα επιλύει τα προβλήματα του κόσμου και τίποτε άλλο”.


 


 


Δημοπρατούνται  4 Γεωθερμικά  Πεδία….


 Το υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  βρίσκεται στην ολοκλήρωση του πρώτου βήματος για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της χώρας.


 Κάτι που φυσικά ενδιαφέρει άμεσα και την περιοχή μας καθώς ο γεωθερμικός πλούτος του νομού Ξάνθης είναι όχι μόνο μεγάλος, αλλά και ανεκμετάλλευτος.


 Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιογραφικές πληροφορίες στα χέρια του υφυπουργού Περιβάλλοντος και αρμοδίου για ενεργειακά θέματα, Ιωάννη Μανιάτη βρίσκεται ολοκληρωμένο το σχέδιο για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την εκμίσθωση τεσσάρων γεωθερμικών πεδίων της χώρας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.


 Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνει η προκήρυξη  για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων  στο Δέλτα του Νέστου, στο Δέλτα του Έβρου, στη Σαμοθράκη και στη Χίο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.


 


Δ.Γ.


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button