Εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008 στις 19:30, ο Δήμος Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζουν στην αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης, το βιβλίο-βιογραφία του Ξανθιώτη πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος και Προέδρου του Π.Σ.Α.Π. κ. Αντώνη Αντωνιάδη με τίτλο:

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008 στις 19:30, ο Δήμος Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζουν στην αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης, το βιβλίο-βιογραφία του Ξανθιώτη πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος και Προέδρου του Π.Σ.Α.Π. κ. Αντώνη Αντωνιάδη  με τίτλο:


“Ο ψηλός”


Το βιβλίο είναι μια έρευνα και συγγραφή του γνωστού δημοσιογράφου κ. Κώστα Μπλιάτκα.


 Για τον Αντώνη Αντωνιάδη – που θα παραβρεθεί στην εκδήλωση – θα μιλήσουν:


* Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός


* Ο βουλευτής Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης


 * Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης


* Ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. SCODA ΞΑΝΘΗ κ. Αριστείδης Πιαλόγλου


 * Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές κ. Μιχάλης Μπαλτατζής (Λάλος) και κ. Χρήστος Τσαγκαλίδης 


και o συγγραφέας κ. Κώστας Μπλιάτκας.  



Την ομιλία θα συντονίσει ο  Ξανθιώτης αθλητικογράφος κ. Παναγιώτης Συρόπουλος.        Με τον τίτλο “Ο Ψηλός”, εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΟΤΙΒΟ η βιογραφία  του Αντώνη Αντωνιάδη σε κείμενο και έρευνα του δημοσιογράφου και συγγραφέα Κώστα Δ. Μπλιάτκα.


Το βιβλίο το οποίο προλογίζει με εκτενή του συνέντευξη ο Μίμης Δομάζος , καταγράφει το γοητευτικό  παραμύθι μιας ολόκληρης εποχής.



Σπάνια ντοκουμέντα, ανεκτίμητο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με ασπρόμαυρες  αλλά και έγχρωμες φωτογραφίες εποχής καθώς  και αφηγήσεις προσώπων όπως ο Γιάννης Διακογιάννης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο Μανώλης Μαυρομάτης, ο Ανδρέας Μπόμης, ο Γιώργος Λυσσαρίδης, ο Τάκης Μουσαφίρης και ο Λεύτερης Παπαδόπουλος περιλαμβάνονται στις 370 σελίδες αυτού του βιβλίου


Πρόκειται για την  αυτοβιογραφία μιας μυθικής φιγούρας του Ελληνικού ποδοσφαίρου με  άλλες παράλληλες ιστορίες που ακόμα εμπνέουν και συγκινούν Την πορεία ενός νέου αθλητή  από το μικρό και άσημο Πετροχώρι της Ξάνθης στην καρδιά του κόσμου, το Λονδίνο, και στο αυτοκρατορικό στάδιο Γουέμπλεϊ. Από την έντονη αμφισβήτηση στην  ολική επαναφορά. Στους τίτλους, την  καταξίωση και τη δικαίωση της ανθρώπινης θέλησης.


 Ο Αντώνης Αντωνιάδης, “φουκαράς” επαρχιώτης του 1968,  μεταμορφώθηκε σε ένα χρόνο στον Ψηλό κανονιέρη που έγινε φόβητρο για κάθε ομάδα μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Μαζί με τον μυθικό “κοντό”, τον Μίμη Δομάζο και το τριφύλλι στο στήθος,  έγραψαν σελίδες δόξας.  Μέσα από τη γλαφυρή του αφήγηση ζωντανεύουν η Λεωφόρος και οι ευρωπαϊκοί  θρίαμβοι, το Καραϊσκάκη, η Φιλαδέλφεια και η Τούμπα, οι συμπαίκτες και οι προπονητές της εποχής, του Διακογιάννη η φωνή.


Ο Ψηλός θυμάται τα ηρωικά χρόνια τη Β’ Εθνικής και τον “δάσκαλο” Νίκο Πάγκαλο, αλλά και το  Γκούντισον Παρκ όπως και  τα μαγικά απογεύματα Κυριακής στους Αμπελοκήπους, τα ποδοσφαιρικά στέκια  του ’60 και του ’70, την ασπρόμαυρη τηλεόραση, τις σταρ, τη μουσική και θεατρική σκηνή και αμέτρητα , συναρπαστικά στιγμιότυπα από τη ζωή του στην Αθήνα που δεν κατάφερε να τον ξελογιάσει.


Στέλνει όμως και δικό του ξεχωριστό μήνυμα κατά της βίας, της εμπορευματοποίησης και της αναξιοπιστίας που έπληξαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η προσωπική του εμπειρία και τα τριάντα χρόνια στον ΠΣΑΠ είναι μια μοναδική παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον του Έλληνα ποδοσφαιριστή.


    


 


Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Νομού Ξάνθης


 


Συναντήσεις ενημέρωσης


και ευαισθητοποίησης


 


Το Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Νομού Ξάνθης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του να περιορίσει τη διάδοση της χρήσης των κάθε μορφής εξαρτησιογόνων ουσιών απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων του νομού αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο γονέα προκειμένου να προγραμματιστούν συναντήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν στην εφηβεία και τις εξαρτήσεις.


Η σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών πρέπει ν’ αποτελεί πρωταρχικό μέλημα όλων και η πρόληψη είναι αποτελεσματική μόνο με τη συνεργασία και τις συντονισμένες προσπάθειες της οικογένειες, του σχολείου και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο του κέντρου πρόληψης 25410 74444 από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7.30 – 14.30.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button