Δήλωση Τσετίν Μάντατζη σχετικά με την σύσταση Εθνικού Ταμείου Κοινωνική Συνοχής:

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να αθετεί τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες. Αυτήν την φορά, σειρά έχουν οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και των οποίων η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης του κυρίου Καραμανλή και των Υπουργών του:

    “Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να αθετεί τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες.


    Αυτήν την φορά, σειρά έχουν οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και των οποίων η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης του κυρίου Καραμανλή και των Υπουργών του:


  * που εκτοξεύουν την ακρίβεια στα ύψη, 


  * που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά με την έμμεση φορολογία και τις συνεχείς αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, 


   * που αφήνουν ανυπεράσπιστους τους πολίτες στις συνεχείς αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου, 


  * που οδηγούν σε περαιτέρω άνοδο της ανεργίας,


   * που έχουν φέρει στο χείλος της κατάρρευσης τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.


     Η κυβέρνηση για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών προχωρά στην σύσταση του Εθνικού  Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, χωρίς καμία δέσμευση για τη σταθερή χρηματοδότηση του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό και χωρίς να καθορίζονται τα κριτήρια υπαγωγής των δικαιούχων, ποιοι δηλαδή, θα ενισχύονται και με ποια ποσά. Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό και την υποκρισία και στο θέμα των τριτέκνων.


    Ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί την εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τους πολύτεκνους, με τον παρόντα Νόμο, το πάγιο και δίκαιο αίτημα των γονέων με τρία παιδιά για πλήρη εξομοίωση, αναβάλλεται για το μέλλον, προκειμένου 220.000 χιλιάδες οικογένειες να κρατούνται σε ομηρία και η Νέα Δημοκρατία να ρουσφετολογεί και να εκβιάζει σε κάθε προεκλογική περίοδο.


   Το γνωστό έργο επαναλαμβάνεται”


 


ΕΡΩΤΗΣΗ 


Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας


και Θρησκευμάτων


ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ


ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ


ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ  ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


 


  Με την υπ’ αριθμό 2/51642/0022 (ΦΕΚ Β’ 1799 6.12.2004) απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, συγκροτήθηκε ομάδας εργασίας με αντικείμενο τη μελέτη και εισήγηση των κανονιστικών κειμένων και την κωδικοποίηση της νομοθεσίας που αφορά τη μειονοτική εκπαίδευση. Η απόφαση προέβλεπε ότι οι εργασίες της ομάδας θα άρχιζαν την 1η Σεπτεμβρίου 2004 και θα ολοκληρώνονταν την 31η Δεκεμβρίου 2004.


  Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


   1. Ποιο είναι το αποτέλεσμα των εργασιών της συγκεκριμένης ομάδας;


 Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2008


Ο ερωτών Βουλευτής


Τσετίν Μάντατζη



Σχετικά Άρθρα

Back to top button