“Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας άλλαξε τους τελευταίους 2 μήνες”

Είναι το πρώτο τρίποντο εκτός έδρας για το συγκρότημα του Νίκου Κεχαγιά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μέσα σε μια έδρα που όπου παραδοσιακά η SKODA ΞΑΝΘΗ δυσκολεύεται καθώς έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο μια φορά και αυτή συνέβη στις 20 Μαίου 1990 με γκολ του Χάρη Μπανιώτη στο 15ο λεπτό της συνάντησης.

   Είναι το πρώτο τρίποντο εκτός έδρας για το συγκρότημα του Νίκου Κεχαγιά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μέσα σε μια έδρα που όπου παραδοσιακά η SKODA ΞΑΝΘΗ δυσκολεύεται καθώς έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο μια φορά και αυτή συνέβη στις 20 Μαίου 1990 με γκολ του Χάρη Μπανιώτη στο 15ο λεπτό της συνάντησης. 


    Ο Νίκος Κεχαγιάς εκείνη την εποχή συμπλήρωνε τις πρώτες του εμφανίσεις στο μεγάλο πρωτάθλημα και φορούσε την φανέλα με το Νο 3 και μαζί με τους Γεωργούση, Χατζηαποστολίδη, Κωστένογλου, Μπανιώτη, Ουζουνίδη, Χαλκίδη, Μαρινάκη, Σάντρο, Σερέτη, Μαρτσέλο, Ν. Μαυρομμάτη και Καρυπίδη είχαν φτάσει στην μεγάλη επιτυχία. 


    Το skodaxanthifc.gr λίγο πριν την προπόνηση της Δευτέρας βρήκε τον προπονητή της SKODA ΞΑΝΘΗ στο γραφείο του και ζήτησε από τον τεχνικό ηγέτη να μεταφέρει τις εντυπώσεις από την πρώτη νίκη της SKODA ΞΑΝΘΗ στην Τούμπα το 1990, το πώς έφτασε μετά από αρκετά χρόνια σε νέο θρίαμβο, για την εβδομάδα που πέρασε αλλά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος. 



    Μπορείτε να θυμηθείτε κάτι από εκείνο το παιχνίδι; 


   Εχει περάσει αρκετός καιρός από τότε αλλά είναι μερικά πράγματα που θυμάμαι. Ήταν ο πρώτος μου αγώνας στην Τούμπα και θυμάμαι ότι στο γήπεδο υπήρχαν περίπου 7000 φίλαθλοι. Υπήρχαν αρκετοί από την Ξάνθη που είχαν ταξιδέψει για να υποστηρίξουν την προσπάθεια μας και μου είχε κάνει εντύπωση πως αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ υποστήριζαν τις προσπάθειες μας και μας επευφημούσαν για να φτάσουμε στην νίκη. 


Κακή παράδοση αλλά τελικά τα καταφέρατε. Πως έφτασε σε αυτή την νίκη; 


    Αυτή την χρονική περίοδο η ομάδα δείχνει να έχει βρει καλό ρυθμό. Οι ποδοσφαιριστές πραγματοποιούν πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Έκλεισε μια καλή εβδομάδα για μας αλλά θα πρέπει όλοι μας να δουλεύουμε ώστε να υπάρξει και συνέχεια. 


   Μπορούμε να πούμε πως η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν μια από τις πιο σημαντικές για την SKODA ΞΑΝΘΗ; 


   Δώσαμε 3 παιχνίδια και καταφέραμε να πετύχουμε ισάριθμες νίκες. Σημειώσαμε 4 τέρματα και δεν δεχτήκαμε κανένα.


   Επίσης η αγωνιστική εικόνα της ομάδας άλλαξε τους τελευταίους 2 μήνες. Είναι εμφανές ότι βαδίζουμε σωστά αλλά για να φτάσεις να γίνεις καλή ομάδα θα πρέπει να έχεις διάρκεια. 


   Η επιτυχία επί του ΠΑΟΚ ανήκει στο παρελθόν. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ποια η γνώμη σας για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης; 


   Όντως υπάρχουν αρκετά προβλήματα και αρκετές απουσίες.


   Η ομάδα είχε βρει ομοιογένεια και όταν 3 παίχτες θα απουσιάσουν από την 11αδα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε προπονητή.


  Πάντως το ρόστερ αποτελείται από 22 ποδοσφαιριστές και αυτοί που θα κληθούν να τους να τους αντικαταστήσουν έχουν δείξει πως μπορούν να προσφέρουν και γιατί όχι να γίνουν βασικοί. 


 


“Τρώγοντας έρχεται η όρεξη”


 


   Δύο νίκες επί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ μέσα σε τέσσερις ημέρες, πρώτο εκτός έδρας “τρίποντο” στο φετινό πρωτάθλημα και νίκη μέσα στην Τούμπα μετά από 18 χρόνια δεν και μικρό πράγμα για την Ξάνθη. Οι “Ακρίτες” μετά το μέτριο ξεκίνημα στη Σούπερ Λιγκ και την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας παίζουν όλο και καλύτερα και έχουν κάνει ουκ ολίγες ζημιές στους “μεγάλους”.


   Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Κεχαγιάς μίλησε στο Sportnet για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και το που μπορεί να φτάσει το αγωνιστικό ζενίθ της Ξάνθης.


   “Έχουμε βρει καλό ρυθμό στο πρωτάθλημα και η ομάδα συνεχώς παίζει και καλύτερα παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν υπάρχει κάποιο κλειδί στη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Τα παιδιά έπαιξαν καλά και πήραν μία δίκαιη νίκη. Στόχος είναι η νίκη σε κάθε αγώνα από εδώ και πέρα και βέβαια όπως κάθε χρόνο το Κύπελλο. Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα από τον βαθμολογικό πίνακα. Μπορεί να έχουμε μία απόσταση από τις θέσεις του υποβιβασμού και από τις ομάδες που διεκδικούν Ευρώπη, όμως με 2 νίκες ή 2 ήττες αλλάζουν τα πράγματα. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη που λέει και ο λαός”. 


   Ο Νίκος Κεχαγιάς αναφέρθηκε και στο επόμενο δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη όπου έχουν “λυγίσει” Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ:


   “Σε κάθε παιχνίδι, όπως και σε αυτό, προσπαθούμε για τη νίκη. Όποιος είναι καλύτερος και ίσως πιο τυχερός θα πάρει αυτό που θέλει”.


    Όσον αφορά τις διαιτησίες που αντιμετωπίζει η Ξάνθη ο Έλληνας τεχνικός δεν θέλησε να δώσει μεγάλη έκταση στο θέμα παρά την ανακοίνωση της ΠΑΕ:


   “Εντάξει οι διαιτητές προσπαθούν να παίξουν και σίγουρα μπορούν και πολύ καλύτερα. Τα λάθη γίνονται, όμως πρέπει να ελαχιστοποιηθούν”. 


   Και μπορεί οι υποχρεώσεις της ομάδας να μη του επέτρεψαν να δει το ντέρμπι ένα σχόλιο όμως για την μάχη της κορυφής το έκανε:


   “Έχει ακόμα ένα ολόκληρο γύρο. Και οι τρεις μεγάλοι χάνουν και θα χάσουν βαθμούς. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη με τους μικρότερους αντιπάλους θα πάρει το πρωτάθλημα”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button