«Τελικά η ζωή θέλει και πολύ τρέλα….»

Ζούμε σε μια περίοδο κοσμοϊστορικών αλλαγών και βιώνουμε τις συνέπειες-δυστυχώς αρνητικές- των κατά τα άλλα σημαντικών επιτευγμάτων της ανθρωπότητας….
Η έρευνα και οι επιστήμες έκαναν τη ζωή του ανθρώπου πολύ πιο εύκολη, άνετη και απολαυστική, ταυτόχρονα όμως και πιο επικίνδυνη …..

Ζούμε σε μια περίοδο κοσμοϊστορικών αλλαγών και βιώνουμε τις συνέπειες-δυστυχώς αρνητικές- των κατά τα άλλα σημαντικών επιτευγμάτων της ανθρωπότητας….


Η έρευνα και οι επιστήμες έκαναν τη ζωή του ανθρώπου πολύ πιο εύκολη, άνετη και απολαυστική, ταυτόχρονα όμως και πιο επικίνδυνη …..


Η ανεξέλεγκτη και χωρίς ηθικούς φραγμούς ανάπτυξη της τελευταίας πεντηκονταετίας οδήγησε πλέον τις κοινωνίες να αισθάνονται ότι και ακόμη και τα πιο εφιαλτικά σενάρια, που πριν από κάποια δεκαετίες τα αποκαλούσαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να βγουν αληθινά και μάλιστα πολύ σύντομα…..


Μπορεί οι ευσυνείδητοι ερευνητές και επιστήμονες, οι διάφορες κοινωνικές και οικολογικές μη κυβερνητικές  διεθνείς, οργανώσεις να έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, όμως η ανθρώπινη υπεροψία,  η δίψα για κατάκτηση και κυριαρχία, το πάθος για εξουσία και χρήμα, αποτελούσαν και αποτελούν το βουλοκέρι…..


Το βουλοκέρι που σφραγίζει πολλών αυτάκια, με αποτέλεσμα ελάχιστα να είναι τα ευήκοα ώτα στον πλανήτη και ακόμη πιο λίγα εκείνα που το αποδεικνύουν και εμπράκτως, προχωρώντας και στη λήψη των ανάλογων πολιτικών και μέτρων, πραγματικών και όχι εικονικών……


 


Αυτά που ζούμε τελευταία διεθνώς τόσο σε επίπεδο οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό και υγείας μόνο αισιόδοξα μηνύματα δε στέλνει στην ανθρωπότητα…..


Το αντίθετο, λειτουργεί αρνητικά στη όποια δραστηριότητα του ατόμου……


Προκαλεί ρωγμές στην κοινωνική συνοχή και οδηγεί σε συμπεριφορές ανεξέλεγκτες…..


Δεν θα ήταν παράτολμο να ειπωθεί ότι ζούμε στην εποχή της τρέλας και της παράνοιας……


Τρέλα και παρανοϊκή αντίδραση δεν είναι όλες αυτές οι εκδηλώσεις για τη νέα γρίπη…;


Πρώτον που κάποιοι «επιστήμονες» άφησαν να ξεφύγει από τα εργαστήριά τους ο μεταλλαγμένος και θανατηφόρος αυτός ιός…..


Δεύτερον που ο κόσμος αφέθηκε απροστάτευτος και  ανενημέρωτος, άσχετα με τα όσα δηλώνουν οι κυβερνώντες των χωρών του πλανήτη….


Τρίτον, γιατί αν λειτουργούσαν όλα καλά, δομές πρόληψης και προστασίας και οι πολίτες ήταν σωστά ενημερωμένοι, τότε δε θα είχαμε τη νέα μόδα με τα περιβόητα «πάρτυ της γρίπης»……


Το άκουσα προχθές και κόντεψα να μείνω καραφλή……


Κάνουν λέει πάρτυ για να κολλήσουν τον ιό, τώρα που αυτός είναι στην ήπια μορφή του, πριν προλάβει και μεταλλαχθεί και γίνει περισσότερο απειλητικός…..


Αν νοσήσουν τώρα, θα αποκτήσουν αντισώματα και έτσι θα είναι οχυρωμένοι σε ενδεχόμενη επέλαση, πιο απειλητική, που οι ειδικοί φοβούνται,  του ιού της γρίπης των χοίρων…..


Μάλιστα οι μαμάδες στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία τα παιδιά τους δεν πάνε πλέον σε πάρτυ γενεθλίων και σε παιδότοπους για να παίξουν, αλλά πρώτιστα για να κολλήσουν τη νέα γρίπη……


Και αν νομίζετε ότι όλα αυτά γίνονται μόνο εκτός των ελληνικών συνόρων, μάλλον κάνετε λάθος…..


Έχει ήδη γίνει και η πρώτη «εισαγωγή» αυτού του τρόπου «διασκέδασης» που λειτουργεί ως «όπλο» κατά του ιού……


Το πρώτο «πάρτυ γρίπης» έγινε  στο Κολωνάκι και καταλαβαίνεται άπαξ και έγινε εκεί, σειρά έχει η Μύκονος και η Σαντορίνη και όπου αλλού κάνουν ουρά οι τουρίστες, ύποπτοι φορείς της νέας γρίπης…..


Τέταρτον, τρέλα δεν είναι κάποιοι κομπογιαννίτες να εκμεταλλεύονται την αγωνία και το φόβο του κόσμου και να κάνουν χρυσές δουλειές, προωθώντας προϊόντα και μέσα προστασίας –τα οποία δεν είναι καν αδειοδοτημένα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες-για την αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων, όπως γάντια μάσκες, γυαλιά, ακόμη και ολόσωμες στολές προφύλαξης, ακόμη και σκευάσματα…..;


 


Πέρα όμως από το μείζον ένα θέμα που έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία, και στα υπόλοιπα ζητήματα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα του πολίτη….


Μια καθημερινότητα που πλέον θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα μιας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας και οικονομίας…….


Η απελευθέρωση υπηρεσιών και επαγγελμάτων είναι πλέον γεγονός…..


Χθες διάβαζα για Πολωνούς υδραυλικούς σε πρωτοσέλιδα αθηναϊκών εφημερίδων, που θα μπορούν πλέον να έρχονται και να ανοίγουν επιχειρήσεις και να εργάζονται στη χώρα μας…..


Η αγορά θα γίνει πιο ανταγωνιστική και προς όφελος των καταναλωτών, λένε …..


Μια δοκιμή θα μας πείσει……


Από την άλλη σύμφωνα με έρευνα σοκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εκτιμούν οι πολίτες για την προοπτική της οικονομίας….


Η συντριπτική πλειονότητα βλέπει επιδείνωση της κατάστασης, ενώ σχεδόν οι μισοί δυσκολεύονται να αποκτήσουν ακόμη και  τα βασικά αγαθά……


 


Για αυτό λοιπόν προκειμένου να αντέξουμε όλα τα τρελά και τα παράλογα που γίνονται για μας, για το «καλό μας», χωρίς βέβαια την έγκρισή μας, λίγη τρέλα παραπάνω στη ζωή μας δεν κάνει κακό…..


Καιρός να πάρουμε τη στροφή-κοινώς ζωή-λίγο πιο ανοιχτά και χαλαρά μπας και αντέξουμε αυτά που μας έρχονται……


Άλλωστε μια πάνω, μια κάτω, στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό…..


Τουλάχιστον με λίγη ή πολύ τρέλα παραπάνω, ίσως λειτουργήσουμε και πιο σωστά…..


Τελικά λογική δεν έχει η ζωή……έτσι όπως την έχουμε καταφέρει……


     

Σχετικά Άρθρα

Back to top button