“Εγώ πάντως κρατούσα μικρό καλάθι….”

Αχ ρε Σάκιιιις, χαλάρωσε εγώ ευθύνες δε σου ζητώ….. Με το τραγουδάκι που είχες πάλι καλά που έφτασες και στην έβδομη θέση….. Το καλαθάκι που κρατούσα εγώ τη χώρεσε…. Άρα προς τι αυτή σου η δήλωση …. ” Ορίστε οι φλέβες μου. Πιείτε όσο αίμα θέλετε, έχω άφθονο”…..

Αχ ρε Σάκιιιις, χαλάρωσε εγώ ευθύνες δε σου ζητώ…..

 Με το τραγουδάκι που είχες πάλι καλά που έφτασες και στην έβδομη θέση…..


 Το καλαθάκι που κρατούσα εγώ τη χώρεσε….


 Άρα προς τι αυτή σου η δήλωση …. ” Ορίστε οι φλέβες μου. Πιείτε όσο αίμα θέλετε, έχω άφθονο”…..


 Τι να τις κάνω βρε, άνθρωπέ μου τις φλέβες σου …. βρικόλακας δεν είμαι για να πιω όσο αίμα θέλω, έστω και αν εσύ το έχεις άφθονο…..


 Από μουσικό πανηγύρι, έστω και διαγωνιστικό, μη μας το γυρίζεις τώρα σε ταινία τρόμου…..


 Αμάν μια με αυτή την υπερβολή μας…..


 Έλεος δηλαδή, όλες αυτές τις ημέρες δε μίλαγα, δεν έγραφα, μήπως και γουρσουζέψω την υπόθεση, αλλά νισάφι πια με αυτή μας την ωραιοπάθεια και τις εγωκεντρικές συμπεριφορές……


 Γιατί δηλαδή θα έπρεπε να βγούμε πρώτοι, αν δεν το αξίζαμε ……;


 


 

Επειδή δηλαδή ήταν ο Σάκις, που η αλήθεια να λέγεται έχει και φωτογένεια και σεξαπίλ και το χαμόγελο της …οδοντόκρεμας…..και κορμί κάτσε καλά  που κατέχει άριστα την τέχνη του χορού …… ;

 Η Eurovision  μπορεί από πολλούς να χαρακτηρίζεται ως μουσικό πανηγυράκι, αλλά πότε δεν ειπώθηκε ότι πρόκειται για καλλιστεία ή διαγωνισμό χορού  με ότι αυτό συνεπάγεται….


 Η Eurovsion είναι διαγωνισμός τραγουδιού ….το σε ευρωπαϊκό επίπεδο τώρα είναι σχετικό μια και έψαχνα στο χάρτη να εντοπίσω τα τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας……


 Άρα αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι το ίδιο το τραγούδι, ο στίχος, η μουσική του και φυσικά η φωνή εκείνου που το ερμηνεύει …..


 Και ένα αντικειμενικό αυτί ακούγοντας το βράδυ του Σαββάτου τα τραγούδια που είχαν προκριθεί στον τελικό, αμέσως κατάλαβε ότι υπήρχαν πολύ καλύτερα τραγούδια, από αυτό της ελληνικής συμμετοχής….


 


 

Μη σας πω ότι ενδόμυχα το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή της επιλογής του συγκεκριμένου τραγουδιού ” This is our night”, αλλά δε θέλαμε να το παραδεχτούμε δημόσια…..

 Ίσως να έδωσαν μεγαλύτερη σημασία στον τίτλο που έκρυβε και ένα συμβολισμό…..


Σου λέει πως η Παπαρίζου τραγούδησε το “My number one” και βγήκε πρώτη….


 Πιθανόν ακολουθώντας την πεπατημένη και επιβεβαιωμένη οδό ίσως η νύχτα του περασμένου Σαββάτου να αποδεικνύονταν πως θα ήταν η δική μας νύχτα…..


 Μόνο που δυστυχώς θαύματα δε γίνονται κάθε μέρα…..και εκεί που πετούσαμε στα σύννεφα, πέσαμε και συντριβήκαμε…..


 Αν και προσωπικά δεν συμφωνώ με την άποψη αυτή……


 Όταν συμμετέχεις σε ένα διαγωνισμό πρέπει είσαι προετοιμασμένος για όλα και πολύ περισσότερο για μια αποτυχία……


 


 

Πώς γίνεται …ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε…και όλο αυτό τον καιρό να μιλούσαμε και να προσδοκούσαμε την πρωτιά, λες και οι μόνοι έξυπνοι και ικανοί της υπόθεσης είναι οι Έλληνες……

Αφού από την αρχή ήμασταν σίγουροι πως η πρώτη, άντε το πολύ η δεύτερη θέση ήταν δική μας, τότε προς τι όλο αυτό το νταβαντούρι της συμμετοχής μας στο διαγωνισμό….;


 Από την άλλη το σεμνά και ταπεινά που πήγε….;


 Έλα μου όμως που δεν είναι  έτσι……


 Πάντως για να πάρουμε λίγο τα πάνω μας, την πρωτιά της υπερβολής και του άκρατου ενθουσιασμού δε μας την παίρνει κανείς όσο χρόνια και αν περάσουν…..


 Εδώ ο κόσμος καίγεται  και εμείς ασχολούμαστε με τα μουσικά παραλειπόμενα του προσκηνίου και του παρασκηνίου της Eurovsion….


 Αν ρωτήσετε τους Έλληνες κάθε ηλικίας να σας πούνε τι ξέρουν για τα διαδραματιζόμενα τη βραδιά του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού θα σας απαντήσουν ως καλά διαβασμένοι και προετοιμασμένοι μαθητές…..


 Αν τους ζητήσετε τώρα να σχολιάσουν τα ευρωψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, τα οποία ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, μάλλον η απάντηση που θα λάβετε είναι το δε γνωρίζω-δεν απαντώ ή αλήθεια πότε έγινα αυτό…..; …..αλλά και πάλι και να το γνώριζα ποσώς με ενδιαφέρει….


 Φυσικά πάντα θα  υπάρχουν και μερικοί που να μπορούν να σας πουν και κάποια ονόματα υποψηφίων…..εκείνων που βρίσκονται πρώτοι-πρώτοι στη λίστα ……


 


 

Όσο για την επιθυμία της στήλης φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε, καθώς ο Νορβηγός- αντικειμενικά- ο Αλεξάντερ και το “Fairytale” του ήταν ….όλα τα λεφτά….μουσικότητα, μελωδία, φωνή και σκηνική παρουσία……

 Δίκαια η πρωτιά που κατέλαβε ……


 Τουλάχιστον το δικό του “μουσικό παραμύθι” ηχεί ευχάριστα στα αυτιά μου, εν αντιθέσει με τα “πολιτικά και λοιπά παραμύθια” της καθημερινότητας σε τοπικό, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο που μας “πωλούν και μας δουλεύουν νυχθημερόν”…. 


 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button