“Μόνο με την αγάπη και το διάλογο μπορούν να λυθούν τα προβλήματα”

Οι πύραυλοι και τα όπλα σκληραίνουν τους ανθρώπους και δε λύνουν τα προβλήματα, επισημαίνει μέσα από το μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμονας.

Οι πύραυλοι και τα όπλα σκληραίνουν τους ανθρώπους και δε λύνουν τα προβλήματα, επισημαίνει μέσα από το μήνυμά του για τη νέα χρονιά  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμονας.


Ο μητροπολίτης Ξάνθης, μιλώντας στην εφημερίδα μας, στέλνει τις ευχές του για το 2009 προς όλους τους κατοίκους του νομού, τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της αγάπης και του διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.


“Θα ήθελα να ευχηθώ η καινούρια χρονιά που ανέτειλε εδώ και 36 ώρες να είναι ειρηνική, να είναι ευλογημένη για όλο το λαό μας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο μας.


Και η ειρήνη και η αγάπη, δώρα τα οποία έφερε ο Χριστός με την έλευσή του στη γη να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Να πάψουν οι αντιπαλότητες και να κατανοήσουμε εμείς οι άνθρωποι ότι μόνο με την αγάπη και το διάλογο μπορούν να λυθούν τα ανθρώπινα προβλήματα και σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.


Γιατί οι πύραυλοι, τα όπλα, δεν είναι μέσο που λύνει τα προβλήματα, αλλά απεναντίας σκληραίνει  τους ανθρώπους.


 Εύχομαι λοιπόν χρόνια πολλά, χρόνια ευλογημένα και ειρηνικά”.   


Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button