ΤΟΠΙΚΑ …ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Πληροφορίες του κομοτηναίικου “Χρόνου” λένε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει άρση των δικαστικών αρμοδιοτήτων των νομίμων μουφτήδων, σε συνεννόηση μάλιστα και με τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα!

Πληροφορίες του κομοτηναίικου “Χρόνου” λένε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει άρση των δικαστικών αρμοδιοτήτων των νομίμων μουφτήδων, σε συνεννόηση μάλιστα και με τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα!
Αν αληθεύει αυτή η πληροφορία, τότε μιλάμε για τη χαριστική βολή στο θεσμό του μουφτή στον ελλαδικό χώρο. Συγχρόνως, πρόκειται για την αποδοχή του κυριωτέρου αιτήματος της Άγκυρας, που αποσκοπεί στην εκλογή μουφτήδων – υποχειρίων της, όπως οι σημερινοί ψευτομουφτήδες Ροδόπης καί Ξάνθης.
Ρωτούμε λοιπόν ευθέως τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον Θρακιώτη κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη: Αληθεύουν αυτά τα πράγματα; Πρόκειται πράγματι να υποκύψει στις τουρκικές πιέσεις η ελληνική πολιτεία; Σε ποιόν βαθμό έχουν συναινέσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα; Τους έχει γίνει πλήρης ενημέρωση, σχετικά με το τί διαφυλλάσσει η δικαστική αρμοδιότητα του νομίμου μουφτή;
Ενημερωτικά, μέχρι σήμερα, το μοναδικό ορθολογιστικό επιχείρημα που είχε να αντιπαρατάξει η χώρα μας ενάντια στην απαίτηση της Άγκυρας, να δεχθεί την εκλογή των μουφτήδων και όχι τον διορισμό τους από το κράτος, είχε να κάνει με τις δικαστικές εξουσίες τους. Δεν είναι δυνατόν να εκλέγεται από το λαό ένας δικαστής.
Έτσι αντιμετώπιζε η χώρα μας μέχρι σήμερα την ανεπάρκειά της απέναντι στην προπαγάνδα της Τουρκίας στην περιοχή μας, που θα είχε ως βέβαιο αποτέλεσμα την εκλογή τουρκοφρόνων “μουφτήδων”, αν αποδεχόταν την εκλογή τους από τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας.
Αντιλαμβανεται λοιπόν εύκολα κανείς, που οδηγεί τη Θράκη και την πατρίδα μας γενικότερα μία τέτοια ολέθρια υποχώρηση απέναντι στις απαιτήσεις της Τουρκίας! Ένα πρώτο βήμα είχε γίνει ήδη προς την κατεύθυνση αυτή με το νέο νόμο για τις βακουφικές περιουσίες πριν λίγους μήνες, κάτι που το είχαμε επισημάνει σχετικά (βλπ. σχετικά το άρθρο μου “Το μπαξίσι της Ντόρας”: http://www.e-grammes.gr/article.php?id=2960).
Δυστυχώς κάποιοι εξακολουθούν να παίζουν με τις τύχες και το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας, χάριν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων! Άραγε οι τοπικοί αξιωματούχοι και κομματάρχες της περιοχής μας, τί κάνουν; Μόνο τα ρουσφέτια τους απασχολούν;
******
Οι μοναχοί της Μονής Βατοπαιδίου ζήτησαν με επιστολή τους συγγνώμη και επιείκια «διότι εν τη εξασκήσει του έργου των, μεθ? υπερβάλλοντος ίσως ζήλου, το Σεπτόν Οικουμενικόν Πατριαρχείον και τα εν γένει πιστά τέκνα της Εκκλησίας εγένοντο αποδέκται δυσμενών σχολίων». Όμως, παράλληλα, οι μοναχοί υπεραμύνονται των θέσεών τους, καθώς όπως επισημαίνουν η κατάσταση αυτή ξεκίνησε «από της κοινής και αυτονοήτου προσπαθείας πασών των Ιερών Μονών δια την αξιοποίησιν της τυχούσης εκάστη περιουσίας».
Να σε σφάξω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι, δηλαδή, για τους κυρίους αυτούς, που δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται την ανακατωσούρα που προκλήθηκε και τα πολιτικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη δραστηριότητά τους. Μνημείο υποκρισίας η επιστολή αυτή; Πολύ θα θέλαμε να το δούμε διαφορετικά και καλοπροαίρετα, αλλά κάποιοι … δεν μας αφήνουν ν’ αγιάσουμε!…
******
Ληστείες σε περίπτερα της Ξάνθης; Ας ελπίσουμε ότι ανήκουν στη συνήθη εγκληματικότητα, γιατί αν έφτασαν στο σημείο οι κακοποιοί να επιτίθενται συστηματικά σε μεροκαματιάρηδες μικροεπαγγελματίες, τότε τα πράγματα έχουν πάρει πραγματικά άσχημο δρόμο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button