Για την επόμενη διετια Δημούδη, Πετρίδης, Παναγιωτάκης στα ηνία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης

Την πρώτη Κυριακή του νέου χρόνου, όπως έχει πλέον καθιερωθεί σύμφωνα και με την προβλεπόμενη νομοθεσία, συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης για την εκλογή του νέου Προεδρείου του οργάνου.

Την πρώτη Κυριακή του νέου χρόνου, όπως έχει πλέον καθιερωθεί σύμφωνα και με την προβλεπόμενη νομοθεσία, συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης για την εκλογή του νέου Προεδρείου του οργάνου.


Μετά από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, της παράταξης “Υπερνομαρχία Πολιτών”, κ. Φώτη Καραλίδη, προς το νομάρχη Ξάνθης, αλλά και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νέος Κώδικας Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που αναμένεται να ψηφισθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα, αποφασίσθηκε το προεδρείο να είναι διαπαραταξιακό.  Να εκλεγεί με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινή συναίνεση, κάτι που διαπιστώθηκε και στην πράξη, αν και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, διαχώρισε τη θέση του ψηφίζοντας λευκό.


Έτσι για τη θέση της προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου προτάθηκε η κυρία Χρυσούλα Δημούδη η οποία εκλέχθηκε με 23 ψήφους υπέρ και μια λευκή.


Για τη θέση του Αντιπροέδρου στηρίχθηκε η υποψηφιότητα που τέθηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση και ήταν αυτή του κ. Πετρίδη Δημήτρη, ο όποιος συγκέντρωσε 20 ψήφους υπέρ του και 4 λευκά.


Να σημειωθεί πως δεν κατέστη  δυνατόν να  είναι παρόν στη συνεδρίαση ο κ. Πετρίδης, ενώ αμηχανία υπήρξε όταν στην καταμέτρηση των ψήφων διαπιστώθηκαν 3 επιπλέον λευκά εκτός τους ενός, το οποίο ως γνωστό ήταν του κ. Φωτιάδη. Για τη διασκέδαση των εντυπώσεων και της όποιας στιγμιαίας αντίδρασης, ο νομάρχης Ξάνθης, έσπευσε αστειευόμενος να υπενθυμίσει πως ο ίδιος δεν ψηφίζει, ενώ χαριτολογώντας η νομαρχιακή σύμβουλος Δώρα Συμπιλίδου, αναρωτήθηκε μήπως αυτοί που δεν υπάκουσαν ήταν από την πλευρά Καραλίδη και όχι Παυλίδη. Τα τρία ωστόσο ξαφνικά λευκά δεν επηρέασαν την άψογη και ήρεμη εκλογική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε με την εκλογή του απερχόμενου αντινομάρχη κ. Παναγιωτάκη Δημήτρη στη θέση του Γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Και εδώ είχαμε μία μόνο υποψηφιότητα  η οποία και συγκέντρωσε 23 ψήφους υπέρ και μια λευκή.


Αξίζει πάντως να τονιστεί πως με το νέο Κώδικα Ν.Α. προβλέπεται πως για την εκλογή προεδρείου του Ν.Σ. θα επιζητείται η συναίνεση και η θέση του Αντιπροέδρου να καταλαμβάνεται από την αντιπολίτευση.


Το νεοεκλεγέν Προεδρείο θα αναλάβει τα ηνία του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα επόμενα δύο χρόνια.


Η νέα πρόεδρος του Οργάνου, κυρία Χρυσούλα Δημούδη ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της  για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό της και υποσχέθηκε να συνεχισθεί η ίδια καλή συνεργασία και για το υπόλοιπο της θητείας του οργάνου, όπως αυτή που είχαν με τον προκάτοχό της τον κ. Ανέστη Καραπαπάζογλου, ενώ ευχήθηκε υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλους με αφορμή τη νέα χρονιά. 


Από την πλευρά του ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης αφού εξήρε το έργο του απερχόμενου προέδρου, κ. Καραπαπάζογλου, επισημαίνοντας ότι η θητεία του ήταν άψογη και αντικειμενική, αναδεικνύοντας και το έργο του Ν.Σ., συνεχάρη την κ. Δημούδη για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων και της ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη, ενώ υπογράμμισε το θετικό της εκλογής του νέου προεδρείου το οποίο προήλθε από κοινή συναίνεση και πως ένας και μοναδικός θα πρέπει να είναι ο στόχος του η πρόοδος του τόπου και η εξυπηρέτηση και το συμφέρον των πολιτών. Παράλληλα ο Νομάρχης Ξάνθης, ανακοίνωσε και τα ονόματα των τεσσάρων νέων αντινομαρχών, της κ. Πέπης Στάνζτιου, η οποία και θα τον αναπληρώνει, καθώς και των κυρίων, Γαλανόπουλου, Δημαρχόπουλου και Ντελή Γιουσούφ, τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των οποίων θα ορίσει σε επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.


Στο μεταξύ και από την πλευρά του και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Φώτης Καραλίδης ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο του Ν.Σ. Ανέστη Καραπαπάζογλου για την καλή του παρουσίαση και συνεργασία  που είχαν ως παράταξη μαζί του και  συνεχάρη και ευχήθηκε καλή επιτυχία τη νέα πρόεδρο κ. Χρυσούλα Δημούδη.  Ενώ αναφερόμενος στο νέο προεδρείο, σημείωσε “είπαμε ναι μέσα από μια λογική συναίνεσης και από μια λογική που θα πρέπει να διακατέχει όλα τα συλλογικά όργανα των θεσμών. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους τέσσερις συναδέλφους που με το λευκό τους, έστω και έτσι στήριξαν αυτή την προσπάθεια”.


Τις ευχαριστίες του στο απερχόμενο προεδρείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου έδωσε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Δημήτρης Φωτιάδης σημειώνοντας χαρακτηριστικά “στα πλαίσια των θεσμών  έκαναν αυτό που έπρεπε. 


Όσο για το νέο προεδρείο, αφού τους συγχαρώ και τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους, θέλω επίσης να ευχηθώ όλο το Νομαρχιακό Συμβούλιο να βρεθεί πιο κοντά στους αγώνες των εργαζομένων”.


Τέλος η πρώτη συνεδρίαση για το 2009 του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης, που έγινε το πρωί της περασμένης Κυριακής, ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας. Τυχεροί της χρονιάς αναδείχθηκαν ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Κώστας Αμοιρίδης από τη συμπολίτευση, καθώς και η νομαρχιακή σύμβουλος από τη μείζονα αντιπολίτευση, κ.. Ματούλα Τσούλου, οι οποίοι και έτυχαν τα τυχερά νομίσματα που αντιστοιχούσαν σε δυο καλαίσθητες πένες.


                                                                                        Δέσποινα Γκούμα  


Σχετικά Άρθρα

Back to top button