Αστραπή συνεδρίαση

Με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδρίασε προχθές το απόγευμα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης.

Αστραπή συνεδρίαση


Με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδρίασε προχθές το απόγευμα το  Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης.


Και τα δύο αφορούσαν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, το ένα για μικρό υδροηλεκτρικό έργο επί του ρέματος «Τσάι» στο Δήμο Μύκης και το άλλο ανόρυξη και αξιοποίηση ομαδικής αρδευτικής γεώτρησης στην κτηματική περιοχή του αγροκτήματος Βελώνης στο Δήμο Αβδήρων.


Το μεν πρώτο θέμα αναβλήθηκε, το δε δεύτερο έλαβε τη θετική γνωμοδότηση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.


Η όλη λοιπόν διαδικασία δεν κράτησε παραπάνω από πέντε με δέκα λεπτά.


Χρόνος ρεκόρ για συνεδρίαση νομαρχιακού συμβουλίου.


 


Ερώτηση για τα ΜΑΤ στο Νομαρχιακό


Μπορεί η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Νομαρχιακού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας να μην κράτησε ούτε δέκα λεπτά, ωστόσο το ερώτημα που έθεσε προ ημερησίας ο επικεφαλής την ελάσσονος αντιπολίτευσης, της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, Δημήτρη Φωτιάδη ήταν αρκετό για να ανάψει προς στιγμήν το κλίμα της συνεδρίασης.


Ο κ. Φωτιάδης ζήτησε από το Νομάρχη Ξάνθης, Γιώργο Παυλίδη να του κατονομάσει το πρόσωπο  που επέτρεψε την είσοδο των ΜΑΤ στο εσωτερικό της Νομαρχίας, στα πρόσφατο επεισόδιο που έγινε την περασμένη Τετάρτη με την προσπάθεια κατάληψης της νομαρχίας από φοιτητές, στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους.


 Η ερώτηση αυτή εξόργισε τον νομάρχη, καθώς ήταν μονόπλευρη όπως σημείωσε, αφού όπως ο ίδιος σημείωσε το ενδιαφέρον του κ. Φωτιάδη θα έπρεπε να είναι και για τους εργαζόμενους της νομαρχίας που εκείνη την ημέρα κινδύνεψαν πραγματικά. 


Ο κ. Παυλίδης ενημέρωσε το Σώμα για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα και υπεραμύνθηκε των όποιων ενεργειών έγιναν από πλευράς νομαρχίας και αστυνομίας.


 «Πολύ καλά έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις και προστάτεψαν τη νομαρχία. Η δημοκρατία δε κρίνεται ούτε με καδρόνια, ούτε με πέτρες, ούτε με κουκούλες, αλλά με ανθρώπινες ενέργειες….», επισήμανε χαρακτηριστικά.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button