Δηλώσεις του βουλευτή Μάντατζη Τσετίν

Σχετικά με τις καταγγελίες του Βαγγέλη Πολύζου για γαλάζιες προσλήψεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρου Κοντού:

   Σχετικά με τις καταγγελίες του Βαγγέλη Πολύζου για γαλάζιες προσλήψεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρου Κοντού: 



“Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες να εξελίσσεται εμφύλιος μεταξύ του κου Ευαγγ. Πολύζου, του παραιτηθέντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλ. Κοντού. 


Τόσο ο κος Πολύζος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΒΙΖ, Προκόπης Καλογιάννης, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, καταγγέλλοντας τον κο Κοντό για πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια. 


Ο “γαλάζιος εμφύλιος” δεν μας προκαλεί έκπληξη. 


Ανεξάρτητα του τι έχει πραγματικά συμβεί, η εν λόγω διαμάχη, αποκαλύπτει, για άλλη μια φορά, αυτά για τα οποία επανειλημμένα έχει μιλήσει το ΠΑΣΟΚ: το όργιο γαλάζιων προσλήψεων προκειμένου να κρατούνται σε ομηρία συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη για μια δουλειά, έστω και αν πρόκειται για δίμηνη εργασία.


Ας σημειωθεί, ότι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός απαξιώνουν τα Συνεταιριστικά Εργοστάσια και τα κλείνουν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στον Νομό μας.


Μήπως, την ίδια μεταχείριση επιφυλάσσει η κυβέρνηση και για τους εργαζόμενους των Συνεταιριστικών Εργοστασίων; “


 


 


Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη, σχετικά με τη δήλωση του Νομάρχη Ξάνθης, Γ. Παυλίδη, για την ηλεκτροδότηση των περιοχών Εράνου και Ασκήρων του Δήμου Ξάνθης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


“Με ενδιαφέρον, πληροφορήθηκα, από τον τοπικό Τύπο, την απάντηση του Νομάρχη Ξάνθης, Γιώργου Παυλίδη, σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσα για το πρόβλημα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης στις περιοχές Ασκήρων και Εράνου του Δήμου Ξάνθης.  Θα ήθελα, ωστόσο, να κάνω τις ακόλουθες επισημάνσεις.


 Η ηλεκτροδότηση των εν λόγω περιοχών, είναι ένα χρόνιο αίτημα των συμπολιτών μας που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτές τις περιοχές, έστω και αν σήμερα πολλοί δεν κατοικούν μόνιμα εκεί. 


Άλλωστε, πώς θα ήταν δυνατόν να επανέλθουν στις εστίες τους, χωρίς να υπάρχουν οι βασικές υποδομές και μάλιστα ηλεκτρικό ρεύμα;


Σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζεται ο Νομάρχης, υπάρχουν έστω και μερικές οικογένειες που κατοικούν μόνιμα, πολλές δε περισσότερες που κατοικούν εποχιακά στους διάφορους οικισμούς των περιοχών αυτών.  


Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Νομάρχης Ξάνθης, γιατί τις επισκέπτεται, έστω, προεκλογικά.


Όπως επισήμανα και σε προηγούμενη δήλωσή μου, στόχος των αρμοδίων όφειλε να είναι η γενικότερη ανάδειξη της περιοχής με ήπιες παρεμβάσεις και όχι μόνο η επανακατοίκησή τους. 


Επιπλέον, ο Νομάρχης Ξάνθης διατείνεται ότι η Νομαρχία δεν έχει την αρμοδιότητα χρηματοδότησης των απαιτούμενων έργων.


Άλλες, όμως, ήταν οι απαντήσεις που έλαβα από τους αρμόδιους Υπουργούς, σε ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή για το θέμα. 


Εκτός και αν, ο Νομάρχης Ξάνθης, αποποιούμενος τις δικές του ευθύνες, “ρίχνει το μπαλάκι” στον Δήμαρχο Ξάνθης.


Ο Δήμαρχος, όμως, σιωπά. Σιωπά, γιατί γνωρίζει πολύ καλά, ότι δεν μπορεί να μεταθέτει το πρόβλημα στη ΔΕΗ, όπως έκανε σε προηγούμενες δηλώσεις του.


Γνωρίζουμε, πολύ καλά, ποιοι είναι αρμόδιοι να χρηματοδοτήσουν το έργο. 


Περιμένουμε, λοιπόν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους”                                                         

Σχετικά Άρθρα

Back to top button