ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Δεν καταθέτουν τα όπλα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και φυσικά και οι εργαζόμενοι των Συνεταιριστικών Εργοστασίων του νομού. Αυτό αποφάσισαν στη χθεσινή σύσκεψη που έκαναν για την αποτίμηση της προχθεσινής πανξαθιώτικης απεργιακής κινητοποίησης. Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξα ήταν ενθαρρυντικά για τη συνέχιση του αγώνα τους με όποιο μέσο κρίνεται κάθε φορά αποτελεσματικό να χρησιμοποιήσουν. Κύριο μέλημα τους προς το παρόν είναι το θέμα της διατήρησης των συνεταιριστικών εργοστασίων και της διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας να βρίσκεται στην επικαιρότητα.

   *Δεν καταθέτουν τα όπλα  η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και φυσικά και οι εργαζόμενοι των Συνεταιριστικών Εργοστασίων του νομού. Αυτό αποφάσισαν στη χθεσινή σύσκεψη που έκαναν για την αποτίμηση της προχθεσινής πανξαθιώτικης απεργιακής κινητοποίησης. Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξα ήταν ενθαρρυντικά για τη συνέχιση του αγώνα τους με όποιο μέσο κρίνεται κάθε φορά αποτελεσματικό να χρησιμοποιήσουν. Κύριο μέλημα τους προς το παρόν είναι το θέμα της διατήρησης των συνεταιριστικών εργοστασίων και της διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας να βρίσκεται στην επικαιρότητα.


   Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου και πιέσεις στα αρμόδια κέντρα των Αθηνών, είναι μεταξύ των κινήσεων προς το παρόν.


   Όλα είναι υπό συζήτηση, ενώ ενδιαφέρουσα αναμένεται και η συνάντηση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, με τον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ και νυν Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Πολυζωγόπουλο, σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου.


   Στο μεταξύ τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η διοίκηση του ΕΚΞ μαζί με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων για τις περαιτέρω κινήσεις τους σε ότι αφορά την αποβιομηχάνιση της περιοχής, τα συνεταιριστικά εργοστάσια, και τις διεκδικήσεις τους  ενόψει και της πανελλαδικής απεργίας της 13ης Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό.


Δέσποινα Γκούμα


 


 


   *Από Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερωθήκαμε ότι στις 6/2/2008, ημέρα κινητοποιήσεων του Ξανθιώτικου λαού για να αποτραπεί η  απόφαση της κυβέρνησης, να κλείσουν  τα συνεταιριστικά εργοστάσια του νομού, ο κ. Υπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη των φορέων της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με την αξιοποίηση της γεωθερμίας.    


   Εκτός του γεγονότος ότι, κατά πάγια τακτική, στις συσκέψεις επιλεκτικά καλούνται “οι δικοί μας τοπικοί φορείς”, που κατά την άποψη μου αποτελεί πολιτικό στρουθοκαμηλισμό, θεωρώ μέγιστη υποκρισία τέτοιου είδους εν κρυπτώ συσκέψεις χωρίς την παρουσία όλων των θεσμικών φορέων και προσώπων της τοπικής κοινωνίας.   


   Η μη πρόσκλησή μου στην εν λόγω σύσκεψη  μπορεί να ερμηνευτεί ως μεθόδευση για επερχόμενες και άλλες δυσάρεστες εξελίξεις για το νομό μας. 


Το πρόβλημα της τοπικής προόδου και ανάπτυξης δεν έχει χρώμα και δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός. Αφορά όλη την κοινωνία της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. 


         Από το γραφείο του Παναγιώτη Σγουρίδη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button