ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Οι πρώτες δέκα πέντε μέρες του Δεκέμβρη πέρασαν και η αντίστροφη μέτρηση για να αποχαιρετήσουμε το 2007 άρχισε για τους περισσότερους… Οι μέρες που ακολουθούν θα είναι μέρες απολογισμού…..

     Οι πρώτες δέκα πέντε μέρες του Δεκέμβρη πέρασαν και η αντίστροφη μέτρηση για να αποχαιρετήσουμε το 2007 άρχισε για τους περισσότερους…


Οι μέρες που ακολουθούν θα είναι μέρες απολογισμού…..


Για την κυβέρνηση και τη Βουλή οι μέρες θα είναι αφιερωμένες στον προϋπολογισμό….αν και στον κόσμο θα ενδιέφερε περισσότερο να δει και να ακούσει τον απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης για τη χρονιά που μας αποχαιρετά….


Και θα τον ενδιέφερε περισσότερο  ένας απολογισμός από τον προϋπολογισμό, για να εξάγει και εκείνος με τα σειρά του δικά του συμπεράσματα…..


Να προετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά δίνοντας και την ανάλογη βαρύτητα στο νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης για το δίσεκτο έτος που καταφθάνει….


Να ξέρει βρε αδερφάκι μου, αν θα κρατήσει μεγάλο ή μικρό καλάθι…


Να αρχίσει να γελάει από τώρα για τη χρονιά που έρχεται ή να κλαίει για τη χρονιά που φεύγει….;


Να ξέρει αν θα γράψει τον ίδιο επίλογο στο προσωπικό του ημερολόγιο, τη γνωστή ατάκα ….κάθε πέρσι και καλύτερα….ή να το κάνει κάθε πέρσι και χειρότερα…..;


Όπως και να έχει έφτασε η ώρα να κάνει ο καθείς τους λογαριασμούς του….


Να κλείσει  τα παλιά βιβλία και να  ανοίξει τα καινούρια του κιτάπια…


 



   Ο πολίτης θέλει να μάθει αν έχει κλείσει όλους τους λογαριασμούς της η κυβέρνηση με τον παλιό το χρόνο …..


Και πολύ περισσότερο αν έχει καταφέρει να μειώσει τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη ή τα σέρνει και στη νέα χρονιά…..


Μπορεί να γράφονται έτσι αόριστα τα περί προβλημάτων και λογαριασμών, αλλά ο καθένας εύκολα συμπεράνει τι εννοεί η στήλη….


Η αλήθεια είναι πως τα μεγάλα προβλήματα χρόνια τώρα μας ακολουθούν ….


Όλο υποτίθεται πως δίδονται λύσεις, όμως στην πορεία καθίστανται ανεφαρμόσιμες….


Επομένως μην περιμένετε πως μέσα στο 2007 δόθηκαν λύσεις στα αγκάθια της καθημερινότητας του πολίτη…..


Τα ίδια βάσανα θα περάσει και το 2008….τις ίδιες βαρύγδουπες δηλώσεις, υποσχέσεις και εξαγγελίες θα ακούσει για την Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία και το Ασφαλιστικό, τις Κοινωνικές Παροχές και γενικά την Κοινωνική Πολιτική….


 



    Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό….      Και ο πολίτης τη δική του μάχη για να έχει κάποιο φράγκο στο πορτοφόλι του….


Τώρα αν θα είναι φράγκο ή κάποια χρεωμένη πιστωτική κάρτα, δεν έχει καμία σημασία….


Το θέμα είναι να βγάζει το μήνα του ….εικονικά …γιατί στην πραγματικότητα σε λίγο θα τον κυνηγούν οι τράπεζες….


Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά οι Έλληνες κατέρριψαν ένα ακόμη ρεκόρ…ρεκόρ αρνητικό και όχι θετικό….


Ρεκόρ που θα πρέπει να ταρακουνήσει συθέμελα πρώτα την κυβέρνηση και την πολιτεία και στη συνέχεια τους ίδιους τους πολίτες…


Η έκθεση η οποία πραγματικά σοκάρει και έχει να κάνει με τα δάνεια και τις κάρτες, δείχνει πως τα ελληνικά νοικοκυριά κατέχουν ρεκόρ ευρωζώνης στα χρέη….


Μάλιστα οικονομικοί αναλυτές δίνουν διαστάσεις ωρολογιακής βόμβας στην υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών και δεν αποκλείουν να σκάσει ακόμη και εντός του 2008…της χρονιάς δηλαδή που οσονούπω καταφτάνει….


 



   Συγκεκριμένα όπως δείχνει έρευνα του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Κέντρο που χρηματοδοτείται από την Κομισιόν, οι Έλληνες κατέχουν θλιβερή πρωτιά στα χρέη από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες που ανέρχονται στο 13,11% του ΑΕΠ, το υψηλότερο ποσοστό στις χώρες το ευρώ….


Η έκθεση σοκ με λίγα λόγια δείχνει πως οι Έλληνες ζουν με δανεικά….


Το ένα στα πέντε προϊόντα που αγοράζουν σε ετήσια βάση είναι με δανεικά, αφού το συνολικό χρέος τους από κάρτες και καταναλωτικά δάνεια ανέρχονται περίπου στο 20% της ετήσια καταναλωτικής τους δαπάνης…. Δε θα είναι λοιπόν παράλογο να περιμένει κανείς πως στη νέα χρονιά θα έχουμε ένα ακόμη οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα….


Ή πιο σωστά ένα κοινωνικό πρόβλημα που ήδη υφίσταται, αλλά μέσα στο 2008 θα επιδεινωθεί, καθώς θα αυξηθούν οι πολίτες που θα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα μέτρα της κατάσχεσης…..


Για αυτό φροντίστε να κλείσετε τους παλιούς σας λογαριασμούς και σκεφτείτε διπλά πριν ανοίξετε νέους ….


Η καλύτερη κίνηση για να υποδεχτείτε τη νέα χρονιά και να αισιοδοξείτε, είναι να αδειάσετε από το πορτοφόλι σας μερικές πιστωτικές κάρτες….       

Σχετικά Άρθρα

Back to top button