Ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη μείωση του αριθμού των δικαιούχων της επιδότησης του 12% στη βιοτεχνία

Για τη σχεδιαζόμενη μείωση του αριθμού των δικαιούχων της επιδότησης του 12% στη βιοτεχνία, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: “Οι επιχειρήσεις της Αν.Μακεδονίας και ιδία της Θράκης, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, χρειάζονται την σταθερή υποστήριξη της Πολιτείας, πολύ περισσότερο τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, για να αντισταθμιστεί η μειονεκτικότητα της περιοχής έναντι άλλων.

Για τη σχεδιαζόμενη μείωση του αριθμού των δικαιούχων της επιδότησης του 12% στη βιοτεχνία, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε:


“Οι επιχειρήσεις της Αν.Μακεδονίας και ιδία της Θράκης, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, χρειάζονται την σταθερή υποστήριξη της Πολιτείας, πολύ περισσότερο τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, για να αντισταθμιστεί η μειονεκτικότητα της περιοχής έναντι άλλων. Δυστυχώς τα αυτονόητα και απαραίτητα κίνητρα για την περιοχή, οφειλόμενα στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής για μια Πολιτεία δίκαιη, διαρκώς συρρικνώνονται. Για τον σχεδιαζόμενο περιορισμό της επιδότησης του 12% σε ορισμένες κατηγορίες βιοτεχνών με τη θεσμοθέτηση επιπλέον προϋποθέσεων απ’ αυτές που ίσχυαν μέχρι τώρα, εκφράζω την ανησυχία μου, δηλώνοντας ότι δεν πρέπει να προχωρήσει”


 



Παραβίασαν την πόρτα


του δημοτικού κτιρίου επί της Ορφέως


Παραβιασμένη βρήκαν χθες το πρωί την πόρτα εισόδου του κτιρίου επί της οδού Ορφέως, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης, οι υπάλληλοι και ο αντιδήμαρχος Ξάνθης, Γιώργος Παπασταματίου.


Η έκπληξη τους ήταν έκδηλη, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο δημοτικό κτίριο δεν υπάρχουν αντικείμενα αξίας παρά μόνο υπηρεσιακά έγγραφα των υπηρεσιών που στεγάζονται εκεί. Άμεσα ο αντιδήμαρχος, επικοινώνησε με την αστυνομία ενημερώνοντας για το συμβάν, συστήνοντας στους υπαλλήλους να μην αγγίξουν τίποτε μέχρι να έρθουν αστυνομικοί στο χώρο.


Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο κ. Παπασταματίου, αναφορικά με το συμβάν, επισήμανε:


‘Εντοπίσαμε την κεντρική πόρτα παραβιασμένη και στον πάνω όροφο του κτιρίου, επίσης παραβιασμένη την πόρτα σε ένα γραφείο, το οποίο χρησιμοποιεί ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων ή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αν χρειαστεί να συνεδριάσουν. Κανένα αντικείμενο αξίας δεν υπάρχει εκεί, αλλά τα σημάδια ήταν εμφανή καθώς στην προσπάθεια του/τους να ανοίξουν την πόρτα του πάνω γραφείου, προφανώς με κάποιο αντικείμενο, έπεσαν μικρά κομμάτια ξύλου στο πάτωμα. Βεβαίως, αμέσως τηλεφώνησα στην αστυνομία και ήρθαν μετά από λίγο άνδρες της Ασφάλειας για να ερευνήσουν το χώρο. Κλήθηκα από την αστυνομία να καταθέσω μήνυση κατ’αγνώστων για να μπορέσει η Ασφάλεια να πάρει αποτυπώματα, πράγμα που έκανα νωρίς σήμερα το πρωί’.


 Ο αντιδήμαρχος είπε ακόμη ότι δεν υπήρχε αναστάτωση στο χώρο αλλά και από τις πρώτες εκτιμήσεις του προσωπικού δεν φαίνεται να λείπει κάτι από τους χώρους. Το συμβάν εκτιμάται ότι θα πρέπει να σημειώθηκε το διάστημα από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και χθες τα ξημερώματα.   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button