Περιφέρεια

Συνέδριο με τίτλο «ΤHINC INNOVATION FORUM – Η Ρομποτική και οι νέες τεχνολογίες ως μοχλός ενίσχυσης του οικοσυστήματος καινοτομίας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «ΤHINC INNOVATION FORUM – Η Ρομποτική και οι νέες τεχνολογίες ως μοχλός ενίσχυσης του οικοσυστήματος καινοτομίας» που διοργάνωσε η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Thinc Thrace Incubator, στις 12 Οκτωβρίου 2023 στο Αμφιθέατρο τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ στα Κιμμέρια της Ξάνθης.

Χαιρετισμό απήυθυναν ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Φώτης Μάρης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας κ. Γεώργιος Μπρούφας και η Επιστημονικά Υπεύθυνη και Καθηγήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Μαρία Μιχαλοπούλου.

Ο Ιδρυτής του Ινστιτούτου Ρομποτικής του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, περιέγραψε την εξελικτική πορεία της ρομποτικής, αναδεικνύοντας τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει από τα πρώτα χρόνια έως σήμερα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις εφαρμογές της ρομποτικής στη σύγχρονη κοινωνία και τη βιομηχανία, τονίζοντας τη ενίσχυση της καινοτομίας. Επίσης, αναφέρθηκε στο Ινστιτούτο Ρομποτικής, υπογραμμίζοντας το ρόλο που διαδραματίζει στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης στον τομέα της ρομποτικής.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου διεξήχθησαν 8 πάνελ διαλόγου, με κορυφαίους ομιλητές από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων της Περιφέρειας και ειδικούς διαφόρων κλάδων που σχετίζονται με τη ρομποτική.

Οι ομιλητές συζήτησαν και ανέπτυξαν τις απόψεις τους στις παρακάτω θεματικές:

  • Κεντρική Ομιλία
  • Ρομποτική και Ακαδημαϊκή έρευνα
  • Οι νέες τεχνολογίες στην υγεία
  • Νέες τεχνολογίες για την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας του δευτερογενή και τριτογενή τομέα
  • Ρομποτική και συστήματα αυτοματοποίησης στον Αγροδιατροφικό τομέα
  • Ρομποτική και νέες τεχνολογίες στις μεταφορές
  • Σύνδεση και ανάδειξη πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών
  • Smart Cities
  • Αναβάθμιση του οικοσυστήματος καινοτομίας μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής

Το Forum ολοκληρώθηκε με μια εντυπωσιακή επίδειξη Ρομποτικών Συστημάτων. Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε από πολλαπλούς φορείς και οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O., της EduAct, της Democritus Industrial Robotics (DIR) και του Εργαστηρίου Ρομποτικής και Αυτοματισμών του ΔΠΘ.

Η ομάδα της Thinc ευχαριστεί θερμά τον κ. Ευάγγελο Παπαδόπουλο, τους ομιλητές, τους συντονιστές και όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης που συνετέλεσαν στη δημιουργία ενός κλίματος ανταλλαγής εμπειριών και καινοτόμων ιδεών.

Η Ομάδα της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων του ΔΠΘ,

Thinc- Thrace incubator

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button